--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

odnośnie forum insignia-club.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Auto: BMW F10 525D xDrive
Rok produkcji: 2015
Miasto: Śląsk
Otrzymał  piwo: 8 razy
Kontakt:

Re: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

Post autor: Engine » 21 paź 2014, o 16:12

AmazingEvents pisze:Engine, tytuł powinien być własnie taki jak masz w sygnaturce nad linkiem do tematu.
No nie zgodzę się.

Mając w tytule tematu nazwę użytkownika i nazwę auta, przynajmniej wiadomo, kogo i jakie to auto. Łatwiej znaleźć samochód konkretnego użytkownika. Jakbyśmy pisali w temacie połowę specyfikacji posiadanego auta, to większość tematów nazywałaby się tak samo. Myślę, że utrudniłoby to przeszukiwanie działu.

Ale sugestia jest, zobaczymy co inni na ten temat myślą ;)

AmazingEvents

Post autor: AmazingEvents » 21 paź 2014, o 16:56

no przecież masz pod tytułem kto założył temat !!
forum jest o Insigni, a 80% wpisuje "Insignia by (nick)" który i tak wszyscy widzą bo jest pod tytułem, a wystarczyło by np 2.0 TURBO 4x4 220KM, Sports Tourer

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 21 paź 2014, o 17:17

wojtassss pisze:Idąc tym tropem to też widzimy pod avatarem ;)
Zgadza się, także nie wiem po co kombinować skoro jest dobrze :)
no przecież masz pod tytułem kto założył temat !!
Mam, to fakt, ale wydaje mi się, że wygodniej jest jak masz w temacie. To jest moje zdanie. Możesz mieć inne, nie wnikam.

Skoro masz zastrzeżenia do działu, to wrzuć temat z własnym autem i zrób tak, jak uważasz za stosowne, bo póki co wypowiadasz się, sypiesz na CAPS LOCK'u, a Twojego tematu, w dziele "nasze auta", który mógłby służyć za wzór w Twoim przekonaniu - nie ma.

jaromat

Post autor: jaromat » 21 paź 2014, o 17:18

AmazingEvents,jestes tu pare dni i bys chcial wszystko zmieniac,wszystko Tobie przeszkadza,nikt Ciebie tu nie trzyma,Ty sie musisz dostosowac do forum,a nie forum do Ciebie

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Re: Odp: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

Post autor: yerry » 21 paź 2014, o 17:26

AmazingEvents pisze: yerry, a doczytałeś zdanie do końca to co zacytowałeś ?? REGULAMINU DZIAŁU NASZE AUTA
a myślisz, że mam problemy z czytaniem? Regulamin forum jest i wystarczy ten jeden. Bez przesady z regulaminami do działów, niczemu to nie służy oprócz rozrastającej się biurokracji.

Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 21 paź 2014, o 17:41

Amazing - pieklisz się tak samo jak z aktywacją konta. Wpadłeś i siejesz ferment.
Poczytaj, poznaj forum może najpierw ?
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

AmazingEvents

Post autor: AmazingEvents » 21 paź 2014, o 23:06

Jaromat i tu się mylisz, bo to forum jest dla ludzi, a nie ludzie dla forum. To jest temat Propozycje i sugestie, więc skoro mam jakąś, to nią się dzielę, chcę pomóc, a nie czytać co ja mam zrobić, na tym się proponuję skupić i zluzować gumę w majtkach ;) Jak ogarne zdjęcia, to założę temat ;)

Wojtassss, żeby zobaczyć co jest pod Avatarem, to najpierw musisz wejść w temat :)

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 21 paź 2014, o 23:35

A żeby zobaczyć specyfikacje auta to nie musisz wchodzić w odpowiedni dział? Wydaje mi się, że to tyle samo roboty co wejść w temat albo użyć opcji "szukaj użytkownika". :D

Co do pomocy - poczytaj forum, zapoznaj się z regulaminem - tu już dużo pomożesz bo moderatorzy będą mieli mniej pracy. 8-)

Propozycja ok (od tego jest ten dział) ale jak widzisz że nie przejedzie bo już kilka osób stwierdziło że nie jest to dobry pomysł to przyjmij to do wiadomości i przestań się się burzyć ;)

AmazingEvents

Post autor: AmazingEvents » 22 paź 2014, o 00:37

No nie muszę, bo jak mam dobrze opisany temat, to wchodzę w ten który mnie interesuje, a nie muszę przeglądać wszystkie bo mają tytuł "Isia by Rysia" :)
Tak jest na 90% for i zdaje to najlepiej egzamin, zalogujcie się gdzieś, sprawdźcie, uczcie się od najlepszych :)
Ja się nie burzę tylko wytrącam kiepskie argumenty :D

jaromat

Post autor: jaromat » 22 paź 2014, o 06:03

kolego AmazingEvents chodzilo mi bardziej o tematy ktore sa na tym forum,a jestem jak najbardziej za tym ze forum jest dla ludzi,a napewno wieksza polowa usherow z tego forum jest zarejestrowana na innych forach i widza jak tematy tam wygladaja ze mna wlacznie,ja jestem na pieciu forach i niczym sie nie roznia od naszego,a nawet powiem ze na ICP jest najlepiej,a gume w majtach to raczej Ty zluzuj

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Re: Odp: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

Post autor: Engine » 22 paź 2014, o 06:50

AmazingEvents pisze:No nie muszę, bo jak mam dobrze opisany temat, to wchodzę w ten który mnie interesuje, a nie muszę przeglądać wszystkie bo mają tytuł "Isia by Rysia" :)
Zacznijmy od tego, do czego ma służyć dział "nasze auta" - czy do tego, aby oglądać auta forumowiczów i klubowiczów czy po to żeby szukać auta ze specyfikacją jaka Cie interesuje?

Przecież "nasze auta" to nie wyszukiwarka samochodów po ich specyfikacji tylko dział do opisu aut użytkowników. Jak sama nazwa mówi "nasze auta" a nie "wersje aut użytkowników"

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Kontakt:

Post autor: yerry » 22 paź 2014, o 21:50

Potrzebuję możliwości umieszczania większej liczby linków w postach. Obecnie jest ograniczenie do 10 linków na post co uniemożliwia rozbudowę tzw pierwszego postu w wątku i dokładanie kolejnych informacji.
Da się to zrobić?
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 23 paź 2014, o 11:19

Czy możemy zmienić zasady liczenia postów. Dzisiaj jest tak że każda odpowiedź w temacie daje nam punkt, co powoduje że jest wiele osób które mało wnoszą na forum a "zbierają" punkty za odpowiedzi np. w dziale powitań.

Kolejna sprawa to kosz, gdzie trafiałyby stare nieaktualne posty lub wpisane np. dwa te same pytania w różnych działach. Możliwość przenoszenia do kosza miałby każdy klubowicz, który np. jest klubowiczem od roku, lub ma odpowiednią ilość wypowiedzi.

Lucek

Post autor: Lucek » 23 paź 2014, o 11:41

AmazingEvents pisze:chodzi o to, że cytuje wtedy całą wypowiedź, a nie np zaznaczony kawałek zdania tak jak jest w cytowaniu selektywnym.
Nie - jak zrobisz tak jak napisałem to bedziesz cytował tylko to co zaznaczyłeś.
luk59 pisze:Czy możemy zmienić zasady liczenia postów. Dzisiaj jest tak że każda odpowiedź w temacie daje nam punkt, co powoduje że jest wiele osób które mało wnoszą na forum a "zbierają" punkty za odpowiedzi np. w dziale powitań.
W dziale powitań wyłączyłem zliczanie postów, napiszcie mi ewentualnie w jakich jeszcze działach ma nie liczyć.
luk59 pisze:Kolejna sprawa to kosz, gdzie trafiałyby stare nieaktualne posty lub wpisane np. dwa te same pytania w różnych działach. Możliwość przenoszenia do kosza miałby każdy klubowicz, który np. jest klubowiczem od roku, lub ma odpowiednią ilość wypowiedzi.
Z tym będzie problem, dostęp do przenoszenia tematów maja moderatorzy, a dawanie uprawnień moderatorów wszystkim klubowiczom nie jest wg mnie dobrym pomysłem.
yerry pisze:Potrzebuję możliwości umieszczania większej liczby linków w postach.
Zrobiłem bez limitu na test, jak coś będzie nie tak to z powrotem założę limit.

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Kontakt:

Post autor: yerry » 23 paź 2014, o 11:56

dzięki :)

Adam10

Post autor: Adam10 » 23 paź 2014, o 13:05

luk59 pisze:Czy możemy zmienić zasady liczenia postów. Dzisiaj jest tak że każda odpowiedź w temacie daje nam punkt, co powoduje że jest wiele osób które mało wnoszą na forum a "zbierają" punkty za odpowiedzi np. w dziale powitań.

Kolejna sprawa to kosz, gdzie trafiałyby stare nieaktualne posty lub wpisane np. dwa te same pytania w różnych działach. Możliwość przenoszenia do kosza miałby każdy klubowicz, który np. jest klubowiczem od roku, lub ma odpowiednią ilość wypowiedzi.
to moderatorzy są od tego. Po prostu raportuj i oni zalatwia sprawę. Dawanie takich uprawnień większej ilości osób wprowadzi niesamowity haos

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 23 paź 2014, o 17:40

Lucek pisze:Nie - jak zrobisz tak jak napisałem to bedziesz cytował tylko to co zaznaczyłeś.
Lucek - widać tylko ostatnią stronę wątku - nawet nie wiedziałem, że w ten sposób działa na naszym forum cytowanie selektywne.
Jest możliwość dodania cytowania selektywnego także do "szybkiej odpowiedzi"? klikasz szybka odpowiedź, zaznaczasz tekst, i klikasz nad postem cytuj i wrzuca w pole szybkiej odpowiedzi ?
Lucek pisze:W dziale powitań wyłączyłem zliczanie postów, napiszcie mi ewentualnie w jakich jeszcze działach ma nie liczyć.
na pewno wyłącz w handelku

Lucek

Post autor: Lucek » 24 paź 2014, o 09:39

Wyłączyłem liczenie w działach: Handelek, Off topic (z wyjątkiem 'oddziały ICP'), Powitalnia.

Zrobiłem tez parę rzeczy konserwatorskich przy forum i dlatego wszystkich wylogowało (sorry :) ) i pierwsze otwarcia wątków mogą być minimalnie wolniejsze.

Została mi aktualizacja forum i cytowanie selektywne. Zrobię to któregoś dnia wieczorem bo mogą wystąpić przerwy w działaniu forum.

-- 24 paź 2014, o 10:39 --

Właśnie się zorientowałem że już mi licznik postów nie wzrośnie, bo w tym temacie też liczenie jest wyłączone :)

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 24 paź 2014, o 17:40

musisz zacząć pisać w innych tematach ;)

Lucek sprawdziłbyś czy jest możliwość dodania opcji w masowej korespondencji tak aby wysyłać do osób, które nie logowały się na forum dłużej niż np. 4 tygodnie

Adam10

Post autor: Adam10 » 24 paź 2014, o 21:52

Lucek pisze:Wyłączyłem liczenie w działach: Handelek, Off topic (z wyjątkiem 'oddziały ICP'), Powitalnia.
To jak wyłaczyłeś w autach różnych to logika nakazuje też wyłączyć w klubowych insigniach :)

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sugestie, informacje, pytania, zastrzeżenia”