--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Lusterko wewnętrzne wsteczne

Awatar użytkownika
Rooff_
Zapaleniec
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 128 razy

Re: Lusterko wewnętrzne wsteczne

Post autor: Rooff_ » 17 lip 2020, o 13:37

Jeśli dobrze kojarzę, to w oprogramowaniu diagnostycznych do Opla GDS2 jest możliwość wysterowania (wymuszenia) ściemnienia się lusterka. Czyli to jest sterowane gdzieś z jakiegoś modułu, a nie tak po prostu czujnikiem. Przynajmniej tak mi się wydaję ;)
Ostatnio zmieniony 18 lip 2020, o 08:33 przez Rooff_, łącznie zmieniany 1 raz.

Danonek009
Nowicjusz
Auto: Opel Meriva B
Rok produkcji: 2010
Miasto: Mszana Dolna

Post autor: Danonek009 » 17 lip 2020, o 18:33

Nie o to pytałem chcę zrobić swapa lusterka wstecznego bo mam zwykłe z dźwignią a kupiłem fotochromatyczne elektryczne takie jak w insigni bez kamerki zwykłe najzwyklejsze i teraz pytanie czy jest oryginalna wiązka pod to czy trzeba dorabiać by podłączyć.z lusterka wychodzi 5 kabelków (biało-czarny,zielony,czerwony,szary,czarny) wyciągnąłem lampke w podsufitce ale brak kostki i chyba instalacji i moje pytanie jak to podpiąć by bylo funkcjonalne

pawel0812
Nowicjusz
Auto: Opel
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Łódź
Postawił piwo: 1 raz

Post autor: pawel0812 » 21 lip 2020, o 04:19

Witam. Posiadam lusterko wewnętrzne fotochromatyczne oraz zewnętrzne od jakiegoś czasu oba nie działają. Sprawdzałem reakcje czujnika lusterka, zero reakcji więc postanowiłem kupić inne lusterko wewnętrzne, po montażu okazało się że nadal fotochrom nie działa. Do lusterka dochodzi napięcie 12v. Macie jakieś pomysły gdzie może być problem?

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”