--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuChrobotanie podczas jazdy
-
Seep426
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Lublin
Chrobotanie podczas jazdy
Witam, od niedawna w mojej Insigni zaczęło się pojawiać chrobotanie, szumy podczas jazdy i to nieważne czy wchodzę w zakręt czy jadę po prostej. Byłem na stacji diagnostycznej żeby ogarnąć co może być przyczyną... badanie wyszło bardzo dobrze, żadnych luzów, stuków puków - niczego, powiedzieli że zawieszenie mam jak nowe. Powiedzieli, że to może być stworzone ze względu na kończące się klocki hamulcowe, wymieniłem klocki mimo, że było ich jeszcze pół i problem wciąż został. Jakieś pomysły/ rady? Chrobotanie słychać gdzieś z przodu, bardziej na prawym kole mi się wydaje, czasem odczuwam nawet delikatne szarpnięcia na kierownicy.
-
Seep426
- Nowicjusz
Re: Chrobotanie podczas jazdy
Właśnie tego nie patrzyłem, ale byłem pewien, że na stacji diagnostycznej jak tam wszystko pod spodem oglądał i mówił, że jest ok, że można jeździć to że i miał na myśli w tym wszystkim przeguby. Teraz jeszcze małą rundkę zrobiłem i zauważyłem, że nasila się to bardziej przy skręcaniu, bez różnicy czy lewa strona czy prawa zakręt.
-
z1c00
- Forumowicz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Skrzeszew
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
A czy ten dzwiek przypomina takie tykanie? Bo jak tak to przegub zewnetrzny. Co prawda mialem taki przypadek w octavii ze przy skrecie pykalo i okazalo sie ze to przegub, wymienilem i po klopocie
-
Seep426
- Nowicjusz
nie, przód napęd.
raczej nie tykanie a takie chrobotanie, ciężko to opisać, może jutro wrzucę filmik jak to dokładnie wygląda i zaznaczę, że raz to jest a raz tego nie ma, ciężki temat.
Dodano po 54 sekundach:
Dlatego zwróciłem się o pomoc na forum bo objeździłem już dwóch mechaników, sprawdzone na stacji diagnostycznej i dalej nikt nic nie wie... a jeżdżę dużo w trasy i nie chcę mieć jakiejś niemiłej niespodzianki.
-
Seep426
- Nowicjusz
-
z1c00
- Forumowicz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Skrzeszew
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
I jak z tematem? Wyjaśniło się co to tak chrobocze?Seep426 pisze: ↑24 cze 2021, o 07:32Witam, od niedawna w mojej Insigni zaczęło się pojawiać chrobotanie, szumy podczas jazdy i to nieważne czy wchodzę w zakręt czy jadę po prostej. Byłem na stacji diagnostycznej żeby ogarnąć co może być przyczyną... badanie wyszło bardzo dobrze, żadnych luzów, stuków puków - niczego, powiedzieli że zawieszenie mam jak nowe. Powiedzieli, że to może być stworzone ze względu na kończące się klocki hamulcowe, wymieniłem klocki mimo, że było ich jeszcze pół i problem wciąż został. Jakieś pomysły/ rady? Chrobotanie słychać gdzieś z przodu, bardziej na prawym kole mi się wydaje, czasem odczuwam nawet delikatne szarpnięcia na kierownicy.
-
Seep426
- Nowicjusz
Niestety, ale nic się nie wyjaśniło
Ostatnio zmieniony 3 lip 2021, o 09:25 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
-
Seep426
- Nowicjusz
Temat zamknięty, byłem na stacji diagnostycznej jeszcze raz, tylko, że na innej i tam wyszło.. Próbowali wszystkiego, sprawdzali przednią oś i tylnią, nic... otwieraliśmy maskę, podnosiliśmy auto do góry i też nic... wsiadł, przejechał się i od razu stwierdził że to ŁOŻYSKO.