A nie masz czasem wycieków z pompy wtryskowej (tak jak to u mnie stało się właśnie). Dym pojawia się czasem a od spodu widać wycieki oleistej cieczy. Bez wchodzenia pod auto, patrząc z lewej strony silnika widać jakby zaolejone podzespoły. Olej napedowy wypala się pod wpływem ciepła i pojawia się dymienie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDym spod maski
-
bialy1978
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
- dragi
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: dym pod maską
Właśnie nie u mnie jest suchutko.
Dzisiaj odebrałem auto od fachowców od skrzyń biegów, do końca tygodnia podjadę na sprawdzenie u tłumikarzy i zobaczymy co oni powiedzą.
-- 1 lip 2016, o 16:34 --
dzisiaj jak jechałem to aż zadymiło mi kabinie jak zaczęło wypalać dpf a ja stałem na światłach
Tłumikarze dopiero we wtorek, szybciej nie mieli miejsc. Mam nadzieje że przeżyje
-- 2 lip 2016, o 14:18 --
Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj rano zadzwonili do mnie z warsztatu i zapytali czy mogę podjechać dzisiaj bo zwolniło im się miejsce i mogą mnie przyjąć dzisiaj. Auto zostało sprawdzone na szczelność i okazuje się że jest szczelne. Podejrzewają że to wina EGR jeśli tylko podczas wypalania DPF leci dym i czuć smród.
Teraz pytanie na ile oni mogą mieć rację ?? Czy warto robić egr czy po prostu wyprogramować i zaślepić i dodatkowo usunąć DPF i wyprogramować ?? Co sądzicie ???????
-- 5 lip 2016, o 09:45 --
Dobra już wiadomo że dymi dlatego że kapie olej lekko bezpośrednio na DPF. Teraz trwają prace nad wyjęciem dpfa i sprawdzeniem skąd kapie.
-- 7 lip 2016, o 19:30 --
Wyciek lekki gdzie w okolicach bloku (jakaś szpilka) zostało założone nowe oryginalne uszczelnienie i już jest suchutko.
Teraz czekam tylko do wypalania i sprawdzenia czy już nie dymi i czy to właśnie to było powodem.
Dzisiaj odebrałem auto od fachowców od skrzyń biegów, do końca tygodnia podjadę na sprawdzenie u tłumikarzy i zobaczymy co oni powiedzą.
-- 1 lip 2016, o 16:34 --
dzisiaj jak jechałem to aż zadymiło mi kabinie jak zaczęło wypalać dpf a ja stałem na światłach
Tłumikarze dopiero we wtorek, szybciej nie mieli miejsc. Mam nadzieje że przeżyje
-- 2 lip 2016, o 14:18 --
Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj rano zadzwonili do mnie z warsztatu i zapytali czy mogę podjechać dzisiaj bo zwolniło im się miejsce i mogą mnie przyjąć dzisiaj. Auto zostało sprawdzone na szczelność i okazuje się że jest szczelne. Podejrzewają że to wina EGR jeśli tylko podczas wypalania DPF leci dym i czuć smród.
Teraz pytanie na ile oni mogą mieć rację ?? Czy warto robić egr czy po prostu wyprogramować i zaślepić i dodatkowo usunąć DPF i wyprogramować ?? Co sądzicie ???????
-- 5 lip 2016, o 09:45 --
Dobra już wiadomo że dymi dlatego że kapie olej lekko bezpośrednio na DPF. Teraz trwają prace nad wyjęciem dpfa i sprawdzeniem skąd kapie.
-- 7 lip 2016, o 19:30 --
Wyciek lekki gdzie w okolicach bloku (jakaś szpilka) zostało założone nowe oryginalne uszczelnienie i już jest suchutko.
Teraz czekam tylko do wypalania i sprawdzenia czy już nie dymi i czy to właśnie to było powodem.
-
Slavko1994
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Chorzów
Re: Dym spod maski
Kolego uporałeś się z tym problemem? Wczoraj przy wypalaniu DPF leciał dym spod maski :/ od czego zacząć?