Cofając się nieco w czasie....
Po zakupie podglądając zazdrośnie GSI i OPCline'y brakowało mi w mojej IB małej dyskretnej lotki z tyłu. Generalnie w niedługim czasie naszła mnie chęć na ogarnięcie pakietu opcline i wrzucenie w IB.
Był jednak duży problem ze znalezieniem samej lotki od opcline bez całej klapy - a ta wcale nie była mi potrzebna. Moja przecież była całkiem ok.
W trakcie poszukiwań lotki zajrzałem na stronę MaxtonDesign.pl
Okazało sie, że nic do IB nie mają, ale skoro już zajrzałem to napisałem czy nie mają czegoś na magazynie - od słowa do słowa i Grey Goose stałą się modelem do nowego zestawu dokładek progów i lotki od Maxton'a.
Umówilismy sie po wakacjach na termin (nie tak od razu bo to w sumie już październik był).
Przed samym dojazdem (a kawałek z Łodzi jest) szybkie mycie.
Pogoda nie dopisała - lało niemal całą drogę zatem mój wcześniejszy wysiłek w przygotowanie auta na wizytę poszedł w piach
![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
.... uratowany myjnią bezdotykową:
Faktem jest że mają kilka udanych showcar'ów. Zdjęcia nie oddają efektu, ale widać że maxton idzie w dsign robiący z aut małe wyscigówki jak resoraki
![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
:
Na miejscu kawa herbata i mozliwość podejrzenia procesu skanowania auta.
Robotę robi skanowanie 3d. Mocny feature tej wizyty to możliwośc podglądania procesu skanowania auta.:
Po rozmowie z P. Konradem mozna się dowiedzieć, że nie zawsze było tak fajnie bo firma startowała z "wycisków" itd, ale po 2010r. rynek ruszył tak mocno że hala jaką zaczęli budować z końcem budowy okazała się juz własciwie za mala. Fajnie, że w Polsce też można zrobić już w sumie, międzynarodowy interes.
Samo skanowanie poprzedzone jest uzbrojeniem auta w znaczniki magnetyczne i "stępienie" karoserii proszkiem tak zeby skaner miał łatwiejszą robotę. Tu pierwsza nauka. Auto lepiej gdyby było przybrudzone niż czyste czy nawet po ceramice

:
Cały zabieg od przyjazdu to ok 2h
A teraz czekamy....
Maxton robi dość mocno zdefiniowany produkt. Jedne wyglądają świetnie na autach, a inne nie mają tak oczywistej urody. Sam jestem ciekaw wyniku, ale jak by to się nie skończyło to przygoda warta wysiłku.