--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRozładowany akumulator zamknięte drzwi
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Re: Rozładowany akumulator zamknięte drzwi
Nic nie pisał o alarmie.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
No to jest jeszcze opcja, że nie będzie ciągnął za klamkę od drzwi tylko za klamkę od otwierania maski. Tylko dojście ciut gorsze
Jako "wytrych" mogę polecić wieszak, który zwykle dostaje się wraz z rzeczami z pralni
Oczywiście w wersji rozprostowanej 
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
mxw pisze:No ale Iśka z fabrycznym alarmem ma podwójne ryglowanie zamków - nie otworzysz ich od środka.
Możesz szybę wybić, a drzwi i tak nie otworzysz ani klamką ani hebelkiem ani przyciskiem.
.
Pozdro.,
MxW.
Ja mam fabryczy alarm i ryglowanie działa tak że jak pociągnę dwa razy za klamkę w środku to się drzwi otworzą. W Vectrze było tak jak piszesz w insigni to nie działa
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Działa, działa, przeczytaj instrukcję - musisz w ciągu 30 sekund nadusić dwa razy przycisk zamykania na pilocie.
Pozdro.,
MxW.
Pozdro.,
MxW.
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
To co jest napisane w instrukcji to ja wiem, a jak działa to inna sprawa, no chyba że ja mam to zepsute i u sąsiada również 
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
My tu gadu gadu a on już pewnie dawno otworzył 
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Oczywiście, że otworzył, ale temat pozostaje.
Aż sprawdziłem przed chwilą, bo już myślałem, że podwójne ryglowanie odcina też zewnętrzny zamek, ale nie - zewnętrzny zamek działa zawsze i zawsze można otworzyć z kluczyka. Oczywiście po otwarciu drzwi wyje alarm.
Pozdro.,
MxW.
Aż sprawdziłem przed chwilą, bo już myślałem, że podwójne ryglowanie odcina też zewnętrzny zamek, ale nie - zewnętrzny zamek działa zawsze i zawsze można otworzyć z kluczyka. Oczywiście po otwarciu drzwi wyje alarm.
Pozdro.,
MxW.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Niestety tak jest. Pozostaje patent z rozrusznikiem. Jak robi się z głową to nic się nie stanie. Najpierw podłączamy kable pod masę i rozrusznik, potem do akumulatora!
-
Franiolll
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Olkudx
Re: rozładowany akumulator zamkniete drzwi
a myślicie że ten sposób tylko podłączyć się pod lampkę podświetlenia tylnej rejestracji - zadziała?rataj73 pisze: ↑26 lis 2016, o 13:24Nie wiem czy to zadziała w insgni, ale vectrę otworzyłem w ten sposób. Wyjąłem akumulator do ładowania oczywiście przed samym odpięciem akumulatora zamknąłem pilotem . Okazało się że wkładka siękręci, ale nie otwiera zamka bo spadło cięgło. No i jak teraz otworzyć samochód?
Wlazłem pod spód i podałem minus z akumulatora który stał na zewnątrz na masę, gdziekolwiek np do wachacza, a plus dotknąłem do grubego przewodu przy rozruszniku i w tym momencie kolega otworzył auto pilotem. O ile kojarzę to po zdjęciu lewego koła i plastikowego nadkola da się dostać do tego przewodu bez problemu. Innego wyjścia bez uszkodzenia czegoś nie ma chyba że można spróbować dostać się do zamka maski przez atrapę.
-
Franiolll
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Olkudx
Re: rozładowany akumulator zamkniete drzwi
Jeśli ktoś miałby podobny przypadek to u mnie udał się ten patent ale nie poprzez podpięcie pod światło tablicy rejestracyjnej a pod podłączenie pod kierunkowskazFraniolll pisze: ↑7 sty 2022, o 17:48a myślicie że ten sposób tylko podłączyć się pod lampkę podświetlenia tylnej rejestracji - zadziała?rataj73 pisze: ↑26 lis 2016, o 13:24Nie wiem czy to zadziała w insgni, ale vectrę otworzyłem w ten sposób. Wyjąłem akumulator do ładowania oczywiście przed samym odpięciem akumulatora zamknąłem pilotem . Okazało się że wkładka siękręci, ale nie otwiera zamka bo spadło cięgło. No i jak teraz otworzyć samochód?
Wlazłem pod spód i podałem minus z akumulatora który stał na zewnątrz na masę, gdziekolwiek np do wachacza, a plus dotknąłem do grubego przewodu przy rozruszniku i w tym momencie kolega otworzył auto pilotem. O ile kojarzę to po zdjęciu lewego koła i plastikowego nadkola da się dostać do tego przewodu bez problemu. Innego wyjścia bez uszkodzenia czegoś nie ma chyba że można spróbować dostać się do zamka maski przez atrapę.
Pozdrawiam