--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGrey Goose
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Re: Grey Goose
Przez same szyby przyciemniane oryginalnie widać normalnie do środka. A przy zasłonkach nie widać, a co ważniejsze nie nagrzewa się skóra bo blokują promieniowanie słoneczne.
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Teraz w zimie to wydech bo to teraz fajnie widać, zasłonki na lato. Fajnie jak z tyłu symetrycznie się kopci
a widać tylko teraz .
- Mateo
- Zapaleniec
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Bratoszewice
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Tu za największą zaletę siatek uważam, mozliwość uchylenia okna bez robienia nadmiernego przeciągu oraz w takiej sytuacji blokowanie insektów przed wtargnięciem do wewnątrz.
Przyciemnienie to dodatkowy feature (który w momencie otworzenia okna pozostaje bo jest siatka).
Wybacz - chyba pozwoliłem sobie na skrót w postaci "100%", a przez to mogłem przy dosłownej ocenie wypowiedzi wyjśc na kłamczucha:). Oczywiście 100% to trzeba było by płytę meblową wstawićCitek pisze: ↑28 sty 2022, o 13:36Ale jakim cudem 100%? Folia 100% która nie przepuszcza ani ułamka promieni? To chyba smołą szybciej zamalować albo dyktą zakleić.
Z tego co się orientuję to max ciemna folia to 95% czyli 5% przepuszczalności. 0% przepuszczalności to przecież zwykła folia do oklejania nadwozia, mebli itp.
Efekt porównał bym nieco do "firanki w oknie" - Ci z zewnątrz nie widzą co u Ciebie, a z wewnątrz widzisz bardzo dobrze.Citek pisze: ↑28 sty 2022, o 15:00Nie drażnią Was one przy cofaniu, jakiejkolwiek konieczności spojrzenia przez zakrytą zasłonką szybę?
Kiedyś, w czasach studenckich miałem zasłonki jak mnie nie stać było na przyciemnienie i z perspektywy czasu przyznać muszę, że to w niczym nie ułatwia życia a jedynie ogranicza pole widzenia. Czyżby te o których tu mowa były jakieś ,,lepsze"? Chyba tak, skoro kosztują połowę tego ile kosztuje przyciemnienie szyb : )
Dla pewnego zobrazowania jak to działa wrzucam kilka zdjeć z auta żony gdzie wrzuciłem je bez ciemnej szyby - małżonka nie życzyła sobie przyciemnienia.

- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Otrzymał piwo: 4 razy
Fakt, na zdjęciach nie wygląda to najgorzej. Mimo wszystko 300zł za takie ,,firaneczki" to jednak przesada. Tyle widziałem kosztują do IA.
A jak z utrzymaniem tego w czystości? Da się to jakoś czyścić/prać? Moje dzieci mają tendencję do smarowania szyby palcami (niekoniecznie czystymi) itp itd.
A jak z utrzymaniem tego w czystości? Da się to jakoś czyścić/prać? Moje dzieci mają tendencję do smarowania szyby palcami (niekoniecznie czystymi) itp itd.
- alehandro`
- Użytkownik
@Citek
Generalnie w kwesti utrzymania w czystości nie ma problemu.
"Firaneczki" są na stelażu, (z którego ich nie zdjemiesz - są na stale na nich oprawione), ale spokojnie można wyczyścić pianką do tapicerek lub zwyczajnie ciepłą wodą z detergentem.
Inna sprawa, że nie widać na nich zabrudzeń, a brak mozliwości bezpośredniego dotknięcia szyby odbiera chęci młodzieży na mazanie po nich.
Tak przynajmniej jest u mnie.
Generalnie w kwesti utrzymania w czystości nie ma problemu.
"Firaneczki" są na stelażu, (z którego ich nie zdjemiesz - są na stale na nich oprawione), ale spokojnie można wyczyścić pianką do tapicerek lub zwyczajnie ciepłą wodą z detergentem.
Inna sprawa, że nie widać na nich zabrudzeń, a brak mozliwości bezpośredniego dotknięcia szyby odbiera chęci młodzieży na mazanie po nich.
Tak przynajmniej jest u mnie.
- alehandro`
- Użytkownik
W tzw. międzyczasie załatwiłem temat przyciemnienia szyb.
Nie jest to najlepszy czas ze względu na temp. i adaptację szyb z folią, ale plusem jest, że garażuję auto i przebiega to bezboleśnie...

Nie wybrałem 95-98%, a wylądowałem na ok 10-15%. Półka mocniej niż fabryka. Z wewnątrz jest ciemniej, ale nie uciążliwie przy manewrowaniu... eh ten brak kamery
Test przejdzie zabieg jak zrobi się cieplej. Mój mały recenzent szybko da mi znać czy dobrze wybrałem folię
Dałem się namówić na folie z serii Titan, która ma mieć dużo lepsze właściwości atermiczne od standardowych folii i parę innych marketingowych bla bla bla...
Przyciemnia się raz więc stwierdziłęm, że 100zł w różnicy to temat do przełknięcia na kolejne 3-4 lata. Zatem folia z serii Titan - oby nazwa niosła ze sobą efekt.

I na koniec przy ostatnich pogodach cieszy, że pomimo cięższego okresu wosk Collinite nadal trzyma.
Widać, że słabnie, ale myślę, że do wiosny dojedzie.

Nie jest to najlepszy czas ze względu na temp. i adaptację szyb z folią, ale plusem jest, że garażuję auto i przebiega to bezboleśnie...

Nie wybrałem 95-98%, a wylądowałem na ok 10-15%. Półka mocniej niż fabryka. Z wewnątrz jest ciemniej, ale nie uciążliwie przy manewrowaniu... eh ten brak kamery
Test przejdzie zabieg jak zrobi się cieplej. Mój mały recenzent szybko da mi znać czy dobrze wybrałem folię
Dałem się namówić na folie z serii Titan, która ma mieć dużo lepsze właściwości atermiczne od standardowych folii i parę innych marketingowych bla bla bla...
Przyciemnia się raz więc stwierdziłęm, że 100zł w różnicy to temat do przełknięcia na kolejne 3-4 lata. Zatem folia z serii Titan - oby nazwa niosła ze sobą efekt.

I na koniec przy ostatnich pogodach cieszy, że pomimo cięższego okresu wosk Collinite nadal trzyma.
Widać, że słabnie, ale myślę, że do wiosny dojedzie.

- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
A nie mówiłem, że 5% przepuszczalności to tragedia jeżeli chodzi o manewrowanie szczególnie po ciemku lub w półmroku? 
Także dobrze zrobiłeś.
Także dobrze zrobiłeś.
- Mateo
- Zapaleniec
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: Opole
Tyle zrobiłeś, to i chyba kamerę dołożysz jeszcze
. Trochę zaskakujące jest to ,iż tej z tyłu nie ma w podstawie ,w tej klasie
. Przecież to model flagowy opla, gabaryty i widoczność do tyłu aż się prosi o kamerę w standardzie.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Modele wydawałoby się flagowe również "projektują" księgowi 
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- alehandro`
- Użytkownik
Jest ok, choć liczę się z "zasłonkami" jesli zobacze, że z tyłu "zle sie dzieje" u mojego VIPa
Lepiej niż myślałem - teraz kusi dach w czerń, ale z kolei nie wiem czy nie będzie "kaplica" z auta jak sie tyle rzeczy poczerni
Planów jest jeszcze kilka, ale muszę zbadac studium wykonalności i ilości zachodu żeby zrealizować
Tu też prawda po stronie @Roff_ a. Ksiegowi zapewniają byt marce więc mają czasem więcej do powiedzenia niż konstruktor czy designer... dziwne, ale życie.
Mnie dziwi brak składanych lusterek czy niedostatki w pakiecie oświetleniowym dla tej wersji, ale grosz do grosza....
W czwartek Maxton i potem zobaczymy co dalej.... kuszą lepsze stołki, ale zastanwiam sie czy "komforty" warte są wymiany tego co jest(?).
- Mateo
- Zapaleniec
No u mnie zasłonki to też będzie inwestycja na wiosnę. Zaraz po malowaniu zacisków 
Pozdrawiam
-M

Pozdrawiam
-M

- alehandro`
- Użytkownik
Dziś po 5 miesiącach od skanowania (kurcze nawet nie myślałem, że to tyle) spotkaliśmy się w firmie Maxton Design na sesję zdjęciową z modelami dokładek jakie zostały zaprojektowane do ich portfolio dla Insigni B.
Zapakowałem "lato" do bagażnika i z samego rana (4.30) ruszyłem na południe Polski.
Trzeba przyznać, że choć jeszcze są zaniżone limity prędkości na otwieranym odcinku Łódź <-> Czestochowa to podróż idzie naprawdę sprawnie (pomijam kwestię opłat na A4
)
Na miejscu co istotne start poszedł sprawnie.
Auto na hali przeznaczonej do skanu/montażu/zdjęć poszło jak ostatnio

w górę i dostałem pytanie co chcę żeby zostało na aucie po sesji. Co istotne, pomimo 2 zestawów dokładek tył i boki został finalnie przez firmę zatwierdzony 1 wzór każdej z nich zatem mamy dla IB:
3 uwagi.
1. Cała akcja zakończyła się po 15 i należy spodziewać się zdjęć w ofercie na stronie maxtondesign za kilka dni - ja niestety nie mogłem uczestniczyć w całości więc tylko 1 z 3 splitterów widać na zdjęciach.
2. Monterzy jak zobaczyli felgi i szpilki to stwierdzili, że boją się zakładać ich
i auto ma sesję na zimie
. Pozostawiam bez komentarza. Przejechałem się przez pół Polski z kołami w bagażniku. Temat wyszedł po tym jak auto już na koniec zostało wyprowadzone z sesji i jeszcze miało kilka zdjęć na zewnątrz. Rzuciłęm fotografowi, że "robotę zrobiły by te zdjęcia jak by na letnich zostawili". On spojrzał na mnie z lekkim zdziwieniem i zapytał czy mam jakieś letnie, a wtedy wyjaśniłem, że są w bagażniku. Pan, który opiekował się tematem wyjaśnił fotografowi stanowisko monterów i... no cóż. Ich strata. Ja już czekam na ciepełko i Summer SetUp
3. Zdjęcia są ode mnie więc musicie wybaczyć niedoskonałość.
Nie przeciągając.
Grey Goose dziś:

Auto wygląda nietuzinkowo i Ci którzy mają szaraki wiedzą jak potrafią na nim siąść czarne dodatki. Stroją.
Opinię jednak każdy ma zgodnie z powiedzeniem Piłsudskiego i szanuję jeśli ktoś wyrazi inną.
To co cieszyło w drodze do domu to widok tylnej lotki którą widać przez tylną szybę jak małe rogi![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Zapakowałem "lato" do bagażnika i z samego rana (4.30) ruszyłem na południe Polski.
Trzeba przyznać, że choć jeszcze są zaniżone limity prędkości na otwieranym odcinku Łódź <-> Czestochowa to podróż idzie naprawdę sprawnie (pomijam kwestię opłat na A4
Na miejscu co istotne start poszedł sprawnie.
Auto na hali przeznaczonej do skanu/montażu/zdjęć poszło jak ostatnio

w górę i dostałem pytanie co chcę żeby zostało na aucie po sesji. Co istotne, pomimo 2 zestawów dokładek tył i boki został finalnie przez firmę zatwierdzony 1 wzór każdej z nich zatem mamy dla IB:
- 1 rodzaj dokładki tył
1 rodzaj progów
i aż 3 rodzaje splitterów na przód - każdy o innym stopniu "agresywności"
3 uwagi.
1. Cała akcja zakończyła się po 15 i należy spodziewać się zdjęć w ofercie na stronie maxtondesign za kilka dni - ja niestety nie mogłem uczestniczyć w całości więc tylko 1 z 3 splitterów widać na zdjęciach.
2. Monterzy jak zobaczyli felgi i szpilki to stwierdzili, że boją się zakładać ich
3. Zdjęcia są ode mnie więc musicie wybaczyć niedoskonałość.
Nie przeciągając.
Grey Goose dziś:

Auto wygląda nietuzinkowo i Ci którzy mają szaraki wiedzą jak potrafią na nim siąść czarne dodatki. Stroją.
Opinię jednak każdy ma zgodnie z powiedzeniem Piłsudskiego i szanuję jeśli ktoś wyrazi inną.
To co cieszyło w drodze do domu to widok tylnej lotki którą widać przez tylną szybę jak małe rogi
- Gawelsonnn
- Użytkownik
- Miasto: Psary
- Otrzymał piwo: 7 razy
Kurcze wygląda super, czekam aż oferta pojawi się u nich na stronie, może coś sobie wybiorę