--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBrak ładowania po wymianie alternatora
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Re: Brak ładowania po wymianie alternatora
Mnie najbardziej zastanawia gdzie @jotef ma kant na 4 literach 
-
ronuch
- Forumowicz
- Auto: insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
- Otrzymał piwo: 1 raz
Pewnie skończy się tak jak u Ciebie - za miesiąc jadę na chorwację a tam jest cieplej niż u nas i trochę mam obawy jechać taki dystans. Jaki konkretnie model kupiłeś? U ciebie na poprzednim aku bcm ustawiał prawidłowo tryby ładowania np. podczas jazdy na światłach na 14,4 czy też fiksował - nie chodzi mi i całkowity brak ładowania tylko np napięcie ok 13V?
-
ross
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Tarnobrzeg
zmagam się z błędem B1516-08 czyli błąd czujnika ładowania akumulatora tego na klemie "-", w tym wątku był temat czujnika poruszany.
Istotne jest też, że auto nie ma start stop, 2013r przedlift, procedura kodawania, przyuczania czujnika więc w nim nie przechodzi.
Oczywiście wymieniony akumulator, nawet kilka było wkładanych na próbę, sprawdzona też wiązka czujnika: 1 to masa a drugi to X6, 16pin w bcm i przejście jest. Finalnie wymieniłem więc czujnik na klemie i dalej wali błędem B1516-08. Co jeszcze sprawdzić, może ktoś mnie nakieruje na jakiś trop.
Istotne jest też, że auto nie ma start stop, 2013r przedlift, procedura kodawania, przyuczania czujnika więc w nim nie przechodzi.
Oczywiście wymieniony akumulator, nawet kilka było wkładanych na próbę, sprawdzona też wiązka czujnika: 1 to masa a drugi to X6, 16pin w bcm i przejście jest. Finalnie wymieniłem więc czujnik na klemie i dalej wali błędem B1516-08. Co jeszcze sprawdzić, może ktoś mnie nakieruje na jakiś trop.