--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGrey Goose
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Grey Goose
Z tego wszystkiego co tu widzę to najbardziej podoba mi się Octavia xD Nie jestem zwolennikiem przesadnego obniżania auta i walenia kół o karykaturalnie dużych rozmiarach w stosunku do auta 
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Bratoszewice
- Otrzymał piwo: 6 razy
Stance to już taki styl. Nic nie poradzisz, a że jednym z haseł imprezy jest "in stance we believe" no to ... 
Faktem jest, że w kwestii szeroko pojętych modyfikacji widać, że od czasów mojej podstawówki nic się nie zmieniło. Nadal porządna felga (kiedyś 18' robiło robote
) i gleba to podstawa 
Faktem jest, że w kwestii szeroko pojętych modyfikacji widać, że od czasów mojej podstawówki nic się nie zmieniło. Nadal porządna felga (kiedyś 18' robiło robote
- alehandro`
- Użytkownik
W tzw. międzyczasie czas na odświeżenia środka.
Na szczęście żelazne zasady i restrykcje jakimi objęte są różnego typu dziwne pomysły (w tym posiłki) w moim aucie uniemożliwiły jego zbeszczeszczenie zatem tylko powierzchowne pranie sprawdzonym zestawem:

Strałem się ująć różnice przed i po, ale zabrudzenia nie były zbyt specjalne więc i też nie bardzo widać różnicę.

W ramach odświeżenia środka wjechał też nowy zestaw dywaników i wykładzina/wkładka bagażnika od firmy RIGUM.
W wycieraczce kierowcy poprzedni właściciel(ka) wyrobił piętą dziurę
zatem nadawał się do kosza.
Jesli mam być szczery pozostałe są w świetnym stanie więc jeśli ktoś chciałby je adoptować to zapraszam na priv.
Co do różnic to RIGUM zaskakuje pozytywnie jakością gumy.
Jest plastyczna dając przy tym poczucie solidności.
Łatwo jest zajżeć pod dywanik czy to ten pod nogami, czy w bagażniku - poprzednia wkładka bagaznika była tak sztywna, że miało się wrażenie, że zaraz gdzieś pęknie gdy coś drobne wpadło pod nią i trzeba było ją odgiąć na czas poszukiwań

Dywanik bagaznika, jest nieco mniejszy od salonowego (brak rantów), ale wytłoczona IB na nim..... mniam mniam

Same dywaniki są minimalnie większe od fabrycznych, ale idealnie siedzą w kabinie na swoich miejscach.
Jak poniżej.

Jeśli ktoś zastanawiał się na jakimś etapie nad RIGUmem to osobiście polecam. Nie jest tanio, ale towar wart swojej ceny.
Na szczęście żelazne zasady i restrykcje jakimi objęte są różnego typu dziwne pomysły (w tym posiłki) w moim aucie uniemożliwiły jego zbeszczeszczenie zatem tylko powierzchowne pranie sprawdzonym zestawem:

Strałem się ująć różnice przed i po, ale zabrudzenia nie były zbyt specjalne więc i też nie bardzo widać różnicę.

W ramach odświeżenia środka wjechał też nowy zestaw dywaników i wykładzina/wkładka bagażnika od firmy RIGUM.
W wycieraczce kierowcy poprzedni właściciel(ka) wyrobił piętą dziurę
Jesli mam być szczery pozostałe są w świetnym stanie więc jeśli ktoś chciałby je adoptować to zapraszam na priv.
Co do różnic to RIGUM zaskakuje pozytywnie jakością gumy.
Jest plastyczna dając przy tym poczucie solidności.

Dywanik bagaznika, jest nieco mniejszy od salonowego (brak rantów), ale wytłoczona IB na nim..... mniam mniam

Same dywaniki są minimalnie większe od fabrycznych, ale idealnie siedzą w kabinie na swoich miejscach.
Jak poniżej.

Jeśli ktoś zastanawiał się na jakimś etapie nad RIGUmem to osobiście polecam. Nie jest tanio, ale towar wart swojej ceny.
- Gawelsonnn
- Użytkownik
- Miasto: Psary
- Otrzymał piwo: 7 razy
Fajne te gumiaki, ja od siebie polecam ProLine. Pasują idealnie, mają wysokie progi. Niby są drukowane 3D pod wymiar, nie wiem czy to prawda ale spasowanie jest naprawdę świetne
- alehandro`
- Użytkownik
Wczoraj podobną opinię słuszałem o ProLine'ach od właściciela Forda. Musi być coś na rzeczy.
Od czasu do czasu kuszą mnie materiałowe, ale w kwestii utrzymania czystości jest z nimi wiekszy problem zatem u mnie wypadły ze scope'a
Od czasu do czasu kuszą mnie materiałowe, ale w kwestii utrzymania czystości jest z nimi wiekszy problem zatem u mnie wypadły ze scope'a
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Dobre materiałowe nie powodują, że tyle kurzu krąży po aucie. Trzepaczka od dywanów i jest ok.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
- alehandro`
- Użytkownik
- alehandro`
- Użytkownik
W ostatnim czasie doleciały po dłuzszej chwili spryskiwacze mgłowe.

Po „nabraniu mocy” na półce przyszedł czas na montaż, który parafrazując popularny program motoryzacyjny „oceniam na jedna gwiazdkę” w pięciogwiazdkowej skali trudności.
Dostęp po podniesieniu maski banalnie prosty – bez demontażu jakiegokolwiek elementu czy to wygłuszenia czy to samej instalacji mamy łądnie widoczne spryski, a wokół nich potrzebną nam do wymiany przestrzeń.

Spryskiwacze podwadzone (w moim przypadku szpatułki do tapicerek) z lekkim oporem wyskakują z miejsca mocowania -warto operację przeprowadzić na nagrzanym (np. od słońca) aucie tak żeby plastiki chciały z nami współpracować.

Do wymiany spryskiwacza nie ma potrzeby zdejmowania wężyka etc. Szarą część instalacji „pierścień” przesuwamy i tak odblokowujemy sprysk.

Jak widać konstrukcyjnie niewiele się różni od serii (obydwa są seryjne niemniej tak pozwalam sobie nazwać to co dostałem z fabryki w pakiecie).

Spryski siadają bez problemu i wpadają idealnie w swoje stare/nowe miejsce:

Spryskiwacze siedzą

Jeśli miał bym się wypowiedzieć w temacie skuteczności etc. to przy prędkościach podmiejskich nieco lepiej kryje szybę „od razu”.
Na autostradzie mgła nie ma siły się unieść przez co efekt dobrego krycia jest niwelowany skutecznie przez prawa fizyki przy czym nadal dziłają poprawnie.
To co może być faktyczną wartością dodaną to zmniejszona ilośc zużywanego płynu do spryskiwaczy bo w mojej opini idzie go wyraźnie mniej niż przy „tradycyjnych” strumieniowych spryskiwaczach.
A na deser....
..... z serii ciekawy pomysła na tablice rejestracyjną....

Po „nabraniu mocy” na półce przyszedł czas na montaż, który parafrazując popularny program motoryzacyjny „oceniam na jedna gwiazdkę” w pięciogwiazdkowej skali trudności.
Dostęp po podniesieniu maski banalnie prosty – bez demontażu jakiegokolwiek elementu czy to wygłuszenia czy to samej instalacji mamy łądnie widoczne spryski, a wokół nich potrzebną nam do wymiany przestrzeń.

Spryskiwacze podwadzone (w moim przypadku szpatułki do tapicerek) z lekkim oporem wyskakują z miejsca mocowania -warto operację przeprowadzić na nagrzanym (np. od słońca) aucie tak żeby plastiki chciały z nami współpracować.

Do wymiany spryskiwacza nie ma potrzeby zdejmowania wężyka etc. Szarą część instalacji „pierścień” przesuwamy i tak odblokowujemy sprysk.

Jak widać konstrukcyjnie niewiele się różni od serii (obydwa są seryjne niemniej tak pozwalam sobie nazwać to co dostałem z fabryki w pakiecie).

Spryski siadają bez problemu i wpadają idealnie w swoje stare/nowe miejsce:

Spryskiwacze siedzą

Jeśli miał bym się wypowiedzieć w temacie skuteczności etc. to przy prędkościach podmiejskich nieco lepiej kryje szybę „od razu”.
Na autostradzie mgła nie ma siły się unieść przez co efekt dobrego krycia jest niwelowany skutecznie przez prawa fizyki przy czym nadal dziłają poprawnie.
To co może być faktyczną wartością dodaną to zmniejszona ilośc zużywanego płynu do spryskiwaczy bo w mojej opini idzie go wyraźnie mniej niż przy „tradycyjnych” strumieniowych spryskiwaczach.
A na deser....
..... z serii ciekawy pomysła na tablice rejestracyjną....

- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 29 razy
Co do tych dysz to mam jedno pytanie.
Czy po zamontowaniu jest jakakolwiek możliwość regulacji, albo pryskają tak jak zostały zmontowane i założone?
Czy po zamontowaniu jest jakakolwiek możliwość regulacji, albo pryskają tak jak zostały zmontowane i założone?

- alehandro`
- Użytkownik
A wiesz, że nie próbowałem
Mozna powiedzieć że od razu pryskały tak jak bym chciał, ale looknę po południu i zobaczę czy można je regulować
Mozna powiedzieć że od razu pryskały tak jak bym chciał, ale looknę po południu i zobaczę czy można je regulować
- alehandro`
- Użytkownik
Badałem (wzrokowo) spryski i nie moge potwierdzić możliwości ich regulacji.
Nie atakuję ich pensetą czy inną igłą żeby niepotrzebnie ich "nie poprawić".
Ktoś kto podchodził śmielej do tematu musiałby sie wypowiedzieć.
Nie atakuję ich pensetą czy inną igłą żeby niepotrzebnie ich "nie poprawić".
Ktoś kto podchodził śmielej do tematu musiałby sie wypowiedzieć.
- Mateo
- Zapaleniec
No strasznie...
Czyli producent założył montaż w stylu "FIX AND FORGET" chyba, że sie coś przytka

Czyli producent założył montaż w stylu "FIX AND FORGET" chyba, że sie coś przytka

- alehandro`
- Użytkownik
No dobra. Czuje się namówiony na nieco większą bezpruderyjnośc w kwestii grzebania w dziurkach mojego auta.....
W mgłowych nie widać żeby dało się w nich pogrzebać - może pomysł "fix&forget" nie jest głupi właśnie prze założenie, że strumień zostanie silnie rozpylony i pookryje całą szybę (?).
Sprawdzimy po południu.
W wakacje w ciągu dwóch tygodni sypnąłem trasę nad morze i spowrotem, a następnie w góry i do domu. Po 2giej części
lądujemy na wartości średniej 6.4l ON na 100km przy normalnej jeździe. Jazda - ani szybko ani wolno w 3 osoby z bagażem. Rozsądnie choć jak w jednym temacie wspomniano inni niemiecy koledzy potrafią mniej.

- Gawelsonnn
- Użytkownik
U mnie z pełnym bagażnikiem i 4 osobami ciężko zejść na trasie poniżej 8l/100km. Ale ja też mam trochę cięższą nogę no i buda inna niż twoja
- Gawelsonnn
- Użytkownik
- Mateo
- Zapaleniec
Marcin pracuje nad sobą, ostatnio mi się zwierzył, że planem do końca roku jest próba zejścia poniżej 11