--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Przesuń dźwignię biegów w położenie Park

Dodaj poradę aby posłużyła innym
Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: Przesuń dźwignię biegów w położenie Park

Post autor: dokia » 1 lis 2023, o 00:29

Nie ma potrzeby. Zaczął się nowy miesiąc 😁
Radio 357 :)

rddrv3
Nowicjusz
Auto: Insignia A
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Kraków

Post autor: rddrv3 » 13 cze 2024, o 08:56

Mam kilka pytań:
- mam problem jak w temacie (insignia A, nie mam żadnego komunikatu), ale póki co rozwiązywałem go wciskając przycisk na gałce od "zmiany biegów", niemniej jednak czasem to działa czasem nie - czy to rozwiązanie też to poprawi czy problem z gałką jest niezwiązany z tym? Jeżeli to inny problem to jak go rozwiązać?
- czy procedura demontażu zespołu sterowania skrzyni biegów jest skomplikowana? W opisie jest już wszystko wyjęte czy poradzi sobie z tym ktoś kto umie używać narzędzi i sporadycznie grzebie np. przy motocyklu?
- czy podczas całej tej procedury da się generalnie coś spieprzyć mocno czy raczej nie jest to skomplikowane?
- czy da się wybić sworzeń bez imadla?
- czy sworzeń jest jakoś blokowany, czy przy montażu trzeba go po prostu wsadzić tak jak był i będzie siedział?

dedevil
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A16XHT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Włocławek
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: dedevil » 22 mar 2026, o 10:31

Też przymierzam się do wymiany mikroprzełącznika. Coraz częściej pojawia mi się ten błąd. Zastanawiam się czy nie prościej by było wyciąć kawałek obudowy selektora od góry w okolicach tego stycznika i go wyciągnąć? Wie ktoś z Was jak wygląda ta obudowa od góry? Czy niczego się nie przetnie? Zastanawiam się czy nie kupić takiego używanego selektora do celów "badawczych". Pozdrawiam

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”