--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

LED oświetlenie tablicy rejestracyjnej
Re: LED podświetlenie tablicy rejestracyjnej MY2009
Kupiłem takie LEDy do rejestracji: http://allegro.pl/show_item.php?item=4770991460 , super efekt, zero błędów, polecam.
ja mam zwykłe ledy i błąd wyskakuje - to wiadome ale co mnie denerewuje najbardziej to to że już 2 razy wymieniałem bo dostaje się wilgoć i śniedzieją a co za tym idzie - coś sie pierdzieli i nie łączy. Zastanawiam się czy nie kupić właśnie takich jak Ty. jak świecą? chodzi o to czy nie za mocno bo była mowa o tym że są bardzo jasne?acme71 pisze:Kupiłem takie LEDy do rejestracji: http://allegro.pl/show_item.php?item=4770991460 , super efekt, zero błędów, polecam.
- Mario
- Użytkownik
- Auto: Insignia Exlusive
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Warszawa-Bemowo
- Otrzymał piwo: 3 razy
Ja mam takie i faktycznie dają ostro, ale mi to nie przeszkadza 
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
A no właśnie hmmm - najwyżej czymś się przyciemni - thx
Świecą dość mocno ale mozna przyciemnić jakaś folia
mi to nie przeszkadza, efekt jest super.

-
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Również dokonałem zakupu nowego oświetlenia tablicy.
http://allegro.pl/led-opel-insignia-zaf ... 62737.html
Ale mam pytanie - czy w jakiś sposób zabezpieczaliście lampki czy przetwornice przed działaniem warunków zewnętrznych? Jak wyjąłem oryginalne lampki z żarówkami to były prawie całe w błocie. Nie jest chyba dobrym pomysłem czymś je owinąć, tudzież zabezpieczyć silikonem. Może zrobić obwódkę z silikonu na każdej lampce,coś na styl uszczelki, poczekać aż wyschnie i dopiero założyć na miejsce?

http://allegro.pl/led-opel-insignia-zaf ... 62737.html
Ale mam pytanie - czy w jakiś sposób zabezpieczaliście lampki czy przetwornice przed działaniem warunków zewnętrznych? Jak wyjąłem oryginalne lampki z żarówkami to były prawie całe w błocie. Nie jest chyba dobrym pomysłem czymś je owinąć, tudzież zabezpieczyć silikonem. Może zrobić obwódkę z silikonu na każdej lampce,coś na styl uszczelki, poczekać aż wyschnie i dopiero założyć na miejsce?

-
- Klubowicz
- Miasto:
Pewnie masz HB?luki530 pisze:Jak ja swoje wyciągnąłem były czysciutkie...
Tył w ST bardzo się brudzi.....Wczoraj była myjka, dziś zrobiłem ze 150 km w trasie , nawierzchnia sucha i trochę kurzu na tylnej klapie i zderzaku się zebrało.
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Tak, mam HB ale lampki mamy te same,, skąd brud W lampkach? Wydają się być szczelnie zamknięte.
-
- Klubowicz
- Miasto:
W ST lampki montowane są wyżej niż w HB. Uważam, że wytwarza się inny ciąg czy cyrkulacja w ST niż w HB. Może syf spod kół kumuluje się akurat w tej części klapy, kurz wejdzie wszędzie, potem trochę wilgoci i mamy błoto gotowe.
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Wszędzie ale fabrycznie ma lampka uszczelkę w ruchomym miejscu a reszta stanowi całość. Czy inni także tak mają?
U mnie też gdzieś dodtaje sie wilgoć bo szkiełka zaparowane. Jutro mam zamiar wszystko wyczyścić, wysuszyć założyć nowe ledy i poskładać uszczelniając silikonem - zobaczę czy to coś da
U mnie w sedanie po 130kkm oryginalne lampki były troszkę brudne od środka ale nie jakoś strasznie wiec nie zabezpieczalem przetwornic od ledow, zobaczymy za jakis czas.
Samp wyciągałem kilkukrotnie lampi i nigdy nie była tak zasyfione. One ciężko się wpasowują w tą szczelnie, może były złe dociśnięte/zamontowane?!Samp pisze:W ST lampki montowane są wyżej niż w HB. Uważam, że wytwarza się inny ciąg czy cyrkulacja w ST niż w HB. Może syf spod kół kumuluje się akurat w tej części klapy, kurz wejdzie wszędzie, potem trochę wilgoci i mamy błoto gotowe.
-
- Klubowicz
- Miasto:
To jest zastanawiające. Często jak obserwuje tylną szybę to jak się jedzie po deszczu czy po piaskowych drogach to cały tył włącznie z szybą est zasyfiony. Lampki były dobrze wciśnięte.Jaki feler jednak był, może było to już rozbierane.....
Dla tych co jeszcze nie mają LEDa w rejestracji, a chcieliby mieć załączam zdjęcie jak to wygląda. Mam rocznik 2009.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2015, o 11:54 przez acme71, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie mocno świecą ktoś próbował je delikatnie przyciemnić ?? Jaki to daje efekt??acme71 pisze:Dla tych co jeszcze nie mają LEDa w rejestracji, a chcieliby mieć załączam zdjęcie jak to wygląda. Mam rocznik 2009.
http://i60.tinypic.com/1tvh45.jpg
http://i59.tinypic.com/xmj48g.jpg
Tez mialem takie ledy w VC, strasznie mocno świeciły, jak wracałem ze spotu to chłopaki mówili ze z kilometra widzieli moje ledy 
W insigni nie moge założyć z racji ze mam kamerę cofania w lampce

W insigni nie moge założyć z racji ze mam kamerę cofania w lampce
Ogolnie mam zarowki ledowe w tych lampkach, a jeśli mowa o całych lampach ledowych to nic mi po jednej