--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRaport płatny autoDna
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Elblag
- Postawił piwo: 1 raz
Raport płatny autoDna
Wiatam wszystkich .
Czy ktoś miał sytuację że po zakupie auta autoDna wkleiło że auto miało zderzenie drogowe tylko w tej firmie . Żadna inna firma płatna czy darmowa nie ma takich informacji na innych forach można sobie poczytać opinie o tej firmie . Ogólnie sprawa wygląda tak że auto zostało sprawdzone przez stację diagnostyczną , potem serwis ASO OPEL , wszystkie szyby oryginalne rocznik oraz pozostałe numery serii te same , lakier na wszystkich elementach zewnętrznych 80-110 , we wnękach drzwi 40 , podłużnica itp cała nie ruszona . Wykupiony raport przed zakupem i jest czysto , inny zakupiony raport w innej firmie czysto . Po 2 miesiącach od zakupu wpisany incydent ale autoDna nie chce przyznać się do błędu , odpisując że cały czas dynamicznie aktualizują dane aut . W regulaminie jest zapis że w/w firma nie bierze odpowiedzialności za treść wpisów ponieważ pobierają dane z zewnętrzych firm i że raport nie może być wyłącznie „wyrocznia” na temat danego auta i należy do każdego auta podchodzić inwidualnie i sprawdzać w fachowców w warsztacie . To za co biorą pieniądze ??? Firma autoDna??? Opinie na forach są bardzo złe na temat autoDna .
Czy ktoś miał sytuację że po zakupie auta autoDna wkleiło że auto miało zderzenie drogowe tylko w tej firmie . Żadna inna firma płatna czy darmowa nie ma takich informacji na innych forach można sobie poczytać opinie o tej firmie . Ogólnie sprawa wygląda tak że auto zostało sprawdzone przez stację diagnostyczną , potem serwis ASO OPEL , wszystkie szyby oryginalne rocznik oraz pozostałe numery serii te same , lakier na wszystkich elementach zewnętrznych 80-110 , we wnękach drzwi 40 , podłużnica itp cała nie ruszona . Wykupiony raport przed zakupem i jest czysto , inny zakupiony raport w innej firmie czysto . Po 2 miesiącach od zakupu wpisany incydent ale autoDna nie chce przyznać się do błędu , odpisując że cały czas dynamicznie aktualizują dane aut . W regulaminie jest zapis że w/w firma nie bierze odpowiedzialności za treść wpisów ponieważ pobierają dane z zewnętrzych firm i że raport nie może być wyłącznie „wyrocznia” na temat danego auta i należy do każdego auta podchodzić inwidualnie i sprawdzać w fachowców w warsztacie . To za co biorą pieniądze ??? Firma autoDna??? Opinie na forach są bardzo złe na temat autoDna .
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Raport płatny autoDna
To żalenie się jakieś? Przecież mają taki a nie inny zapis w regulaminie, chciałeś to zapłaciłeś a oni nie ponoszą odpowiedzialności za wpis!! Tak jest napisane i to jest wiążace. To są raporty tzw fakultatywne, możesz je kupić, ale nikt Cię nie zmusza. Jak już kupiłeś to nie ma co oceniać wpisu. Taki kupiłeś, taki masz, bo ich system tak to zrobił. Czytałeś opinie, wiedziałeś że są złe i raport kupiłeś.
Czy Ty może chcesz wymusić na nich aby wyczyścili raport?
Czy Ty może chcesz wymusić na nich aby wyczyścili raport?
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
Witam . Nie nie . Nie żale się poprostu jestem ciekaw czy ktoś tu na forum insigni miał podobną sytuację . Kupiłem 1 raz przed kupnem auta i było czysto . Potem coś mnie tknęło i wszedłem na mObywatel i tak w zakładce historia zagraniczna cepik udostępnia odczytanie z trzech firm za darmo : autoDna , carfax, carvertikal. I tu okazało się że po zarejestrowaniu auta po 2 miesiącach dodali mi wpis auto DNA jak wcześniej opisałem . Więc zakupiłem po raz 2!raport aby wiedzieć co niby się wydarzyło co nie jest prawdą bo było sprawdzane także w ASO OPEL . I tyle bo reklamacji nie przyjmują jak wspomniałem.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale może rzeczywiście coś się wydarzyło i jest ten wpis zgodny z prawdą. Nawet u nas jak pyknie ktoś auto które już jest na sprzedaż to zgłasza się do ubezpieczyciela, robi samemu i bierze kasę. Jak w tym czasie auto pójdzie to też niby bezszkodowe a po jakimś czasie ubezpieczyciele wygenerują dokumenty pod vin i taka firma je pobierze i umieści. Ja tu nie widzę nic specjalnego.
Na fb była taka dziewczyna co jej zaczepił ktoś Insignię, ubezpieczyciel dał 5tys za tę szkodę, te szkodę sprzedała i firma dopłacająca do ubezpieczeń dodała jej 3 tys, a handlarz dwa dni później przyjechał i wziął w stanie jak stoi za 11. A20dth z 2009 chyba. Sama nie chciała już tego robić bo babom trudniej. No i w przypadku takiego auta będzie właśnie tak, kupione bez szkody , handlarz szybko zacieniuje rysy i może zdąży sprzedać a po jakimś czasie do vin dodadzą szkodę, bo muszą dodać skoro wypłacono odszkodowanie. Nic do tego nie ma ASO, tam nic nie będzie.
Auto masz sprowadzone to na 99% było coś tak szybko robione, Niemcowi przydarzyło się , ubezpieczycielowi zgłosił że nie chce naprawiać i ubezpieczyciel wypłacił kasę i sprzedał auto. W drodze gdzieś je zrobili i tyle. Zdjęcia uszkodzeń na pewno masz w raporcie, prawda?
Odczekaj pół roku i pojawią się pewnie kolejne raporty. Po prostu kupiłeś w chwili gdy było czysto więc dałeś większą kasę niż gdyby były jakieś szkody opisane. Oni zdążyli sprzedać a ty zdążyłeś kupić. Szkód nie zgłasza się do ASO w Niemczech, ich tam nie ma. Te rzeczy prowadzą inne firmy, jedynie jeśli właściciel chce naprawiać w Niemczech auto to firmy ubezpieczeniowe mogą dać do ASO. Niemcy rzadko naprawiają bo wolą nowe wziąć jeśli wysokie ubezpieczenie a polscy handlarze biorą wszystko i wiedzą że mają 2 miesiące zanim pojawią się wpisy o stłuczkach
Najważniejsze to aby przebieg zgadzał się, jak się zgadza to nie popełniłeś przestepstwa rejestrując w Polsce z cofniętym.
Na fb była taka dziewczyna co jej zaczepił ktoś Insignię, ubezpieczyciel dał 5tys za tę szkodę, te szkodę sprzedała i firma dopłacająca do ubezpieczeń dodała jej 3 tys, a handlarz dwa dni później przyjechał i wziął w stanie jak stoi za 11. A20dth z 2009 chyba. Sama nie chciała już tego robić bo babom trudniej. No i w przypadku takiego auta będzie właśnie tak, kupione bez szkody , handlarz szybko zacieniuje rysy i może zdąży sprzedać a po jakimś czasie do vin dodadzą szkodę, bo muszą dodać skoro wypłacono odszkodowanie. Nic do tego nie ma ASO, tam nic nie będzie.
Auto masz sprowadzone to na 99% było coś tak szybko robione, Niemcowi przydarzyło się , ubezpieczycielowi zgłosił że nie chce naprawiać i ubezpieczyciel wypłacił kasę i sprzedał auto. W drodze gdzieś je zrobili i tyle. Zdjęcia uszkodzeń na pewno masz w raporcie, prawda?
Odczekaj pół roku i pojawią się pewnie kolejne raporty. Po prostu kupiłeś w chwili gdy było czysto więc dałeś większą kasę niż gdyby były jakieś szkody opisane. Oni zdążyli sprzedać a ty zdążyłeś kupić. Szkód nie zgłasza się do ASO w Niemczech, ich tam nie ma. Te rzeczy prowadzą inne firmy, jedynie jeśli właściciel chce naprawiać w Niemczech auto to firmy ubezpieczeniowe mogą dać do ASO. Niemcy rzadko naprawiają bo wolą nowe wziąć jeśli wysokie ubezpieczenie a polscy handlarze biorą wszystko i wiedzą że mają 2 miesiące zanim pojawią się wpisy o stłuczkach
Najważniejsze to aby przebieg zgadzał się, jak się zgadza to nie popełniłeś przestepstwa rejestrując w Polsce z cofniętym.
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
No nie . Właśnie mam z ASO WYDRUK Z POLSKI jak sprawdzałem auto całe zmierzone , nic nie ma nie polakierowany nigdzie . Mam na to fv PL. Opis jak wcześniej . Rzeczoznawca powiedział jak mi sprawdził auto też poza ASO że ta firma w/w broni się regulaminem ptk3. I innymi wpisami a po takim czasie to jest nie możliwe że dopiero ubezpieczysciel zgłosił . Tą raporcie nic nie ma wyszczególnione kompletny blef tylko wpis i suma bez wyszczególnienia . ASO w PL +rzeczoznawca za co wszystko osobno płaciłem i mam Fv . Mi tylko sad i sprawdza by to sprostowała ale czekając i nerwy to nie dla mnie za długo to trwa a ja w przyszłym roku kupuje auto następne a te idzie do sprzedania mam dokumenty na moje auto i to musi wystarczyć .
Uważajcie na autoDna i poczytajcie wpisy ludzi na opiniach na forach : Polski salon 1 właściciel a oni wpisują szkodę ……a właściciel nic nie miał takie zeczy wpisują poczytajcie aby nie na ich stronie autoDna bo to ściema . Poczytajcie na forach portalach .
Uważajcie na autoDna i poczytajcie wpisy ludzi na opiniach na forach : Polski salon 1 właściciel a oni wpisują szkodę ……a właściciel nic nie miał takie zeczy wpisują poczytajcie aby nie na ich stronie autoDna bo to ściema . Poczytajcie na forach portalach .
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale co z tego? chcesz udowodnić że masz niebite auto. No jest 50% szans. Kupujecie raporty, płacicie za nie. Te raporty nie biorą się znikąd. Może ubezpieczyciele też się mylą, może nie mylą się. Też jeden gość kiedyś pisał, że miał auto z polskiego salonu, sam nim jeździł to wie co było, czy były zdarzenia a w jakimś raporcie mu wyszła szkoda całkowita.
Sami tworzycie takie firmy i dajecie im istnieć i zarobić bo chcecie mieć raporty, to macie. Jak brałęś rzeczoznawcę to po jakiego grzyba kupujesz raport? Rzeczoznawcę sprawdzasz? szukasz kogoś aby mu nie ufać? no po co to robisz? Twoje auto jest sprowadzone z Niemiec z tego co kiedyś pisałeś. Nie ma szans abyś wiedział o nim wszystko. Jak nie sprowadzałeś sam a przez handlarza to mogło być wszystko i to pięknie ukryte. Handlarz nie jest filantropem, ale wolicie wierzyć że jest. On nie bierze się za auto jak mu nie zostanie chociaż 5tys zł.
Sami tworzycie takie firmy i dajecie im istnieć i zarobić bo chcecie mieć raporty, to macie. Jak brałęś rzeczoznawcę to po jakiego grzyba kupujesz raport? Rzeczoznawcę sprawdzasz? szukasz kogoś aby mu nie ufać? no po co to robisz? Twoje auto jest sprowadzone z Niemiec z tego co kiedyś pisałeś. Nie ma szans abyś wiedział o nim wszystko. Jak nie sprowadzałeś sam a przez handlarza to mogło być wszystko i to pięknie ukryte. Handlarz nie jest filantropem, ale wolicie wierzyć że jest. On nie bierze się za auto jak mu nie zostanie chociaż 5tys zł.
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: Corsa D A13DTC
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bydgoszcz
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Nie wierz też do końca ASO, ja byłem w 2016roku na przeglądzie przedzakupowym, jak kupowałem swoją biedronę (corsę) i mechanik ASO powiedział, że była mocno trafiona w tył-bok i minimalnie z przodu (ciut grubszy lakier, ale akceptowalny). Kilka razy byłem później w tym ASO i kiedy zgłaszałem problem z przeładowaniem turbiny, to mechanik (w tym samym ASO) mówi, że może coś źle złożone, bo on pamięta moją corsę (dość specyficzny model, tylko takie są dwie w Bydzi), jak miała cały przód rozebrany i ją robili. Żal, że przy przy ocenie przedzakupowej nikt nie raczył o tym wspomnieć, a w końcu za coś 300pln im dałem, a skoro u nich była robiona po wypadku w 2015r., to chyba powinni powiedzieć o szczegółach. A co do przeładowania, dzięki pomocy kolegi z https://forum.opel24.com/ (jego głowa, moje ręce) naprawiłem sam (źle wyregulowane cięgno).
A wracając do meritum, czyli oceny autoDna, to tylko oni pokazali, że auto było trafione we Francji, chociaż nie wykupiłem raportu, bo i po co, skoro już od blisko ośmiu lat jeżdżę biedroną, więc teraz nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, że w 2013r. została we Francji skasowana, a w 2015r. trafiona w Bydgoszczy, ważne to co tu i teraz.
A wracając do meritum, czyli oceny autoDna, to tylko oni pokazali, że auto było trafione we Francji, chociaż nie wykupiłem raportu, bo i po co, skoro już od blisko ośmiu lat jeżdżę biedroną, więc teraz nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, że w 2013r. została we Francji skasowana, a w 2015r. trafiona w Bydgoszczy, ważne to co tu i teraz.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
O tak. ASO. Nawet diler ukrywa fakty że nowa spadła z lawety i była lakierowana. Jak po paru latach chcesz zostawić w rozliczeniu to wartość mocno w dół bo auto było mocno uszkodzone
tam tuszuje się wiele rzeczy. Kiedyś chciałam moja toyotę zostawić w salonie używanych toyoty i wziąć Insignię bo akurat mieli. Wzięli moje auto na wycenę i wrócili ze złą informacją że auto miało dużą przygodę w pierwszym roku, że dużo części było wymienionych i że oni mogą dać „śmieszną cyfrę „ w związku z powyższym. Więc odjechałam. Raportów nie kupowałam, Toyota poszła na OtoMoto 3 miesiące później a kupujący nie miał nic do niej bo albo raport go nie przeraził albo go nie sprawdzał. Do dooopy te raporty, olejcie to. Na pewno nie ma sensu walczyć z tymi firmami o generowanie innych raportów.
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
Tak jak piszesz w ciul w te raporty ja już nie kupi takiego cuda poza tym normalny 1 człowiek nie ma szansy z taką firmą jedynie pozew zbiorczy …
Ale ja dałem sobie spokój dla przyszłego kupca mam ;
-Mam szczegółowy wydruk z miernika lakieru i oględziny 440zl
-Sam też kupiłem miernik lakieru za 500zl
-usługa rzeczoznawcy 800zl fv
Ja sam mieszkam niedaleko ASO T….a i wiem ze pod tym względem słyszałem że samochody używane mają ….. Kiedyś także oglądałem program o ASO Mercedes i salonie gdzie Pan kupił nowy model suv i po czasie okazał się że miał malowany bok bo u dilera zjeżdżając z rampy zachaczyli i musieli naprawiać . Ale tak na marginesie chyba rzeczoznawcy można ufać . No jeżeli jest inaczej to trudno ja zrobiłem wszystko co może zrobić normalny człowiek .
Ale ja dałem sobie spokój dla przyszłego kupca mam ;
-Mam szczegółowy wydruk z miernika lakieru i oględziny 440zl
-Sam też kupiłem miernik lakieru za 500zl
-usługa rzeczoznawcy 800zl fv
Ja sam mieszkam niedaleko ASO T….a i wiem ze pod tym względem słyszałem że samochody używane mają ….. Kiedyś także oglądałem program o ASO Mercedes i salonie gdzie Pan kupił nowy model suv i po czasie okazał się że miał malowany bok bo u dilera zjeżdżając z rampy zachaczyli i musieli naprawiać . Ale tak na marginesie chyba rzeczoznawcy można ufać . No jeżeli jest inaczej to trudno ja zrobiłem wszystko co może zrobić normalny człowiek .
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Kupiec sam zmierzy lakier, jeśli to dla niego będzie ważne. Nawet przyśle swoich rzeczoznawców. Swoją drogą śmieszy mnie też te mierzenie lakieru. Często handlarze wymieniają elementy w kolor i lakier jest OK a z autem były cuda. Też mam profesjonalny miernik, Pan co po toyotę właśnie przyjechał to mu chciałam dać aby sobie pomierzył , na co on: "zapewne jest odpowiednio skalibrowany"
czyli że go nim oszukam
Miałam też sytuację że znajomy pożyczał miernik bo jechał po auto, to zapytałam po jakie autko jedzie. A on że po audi 17letnie. No serio, ludzie oczekują że przez 17 lat auto stało w garażu chyba. Olej więc wszystko i raporty i te swoje papiery rzeczoznawców, bo to tylko papiery, sam możesz sobie wydrukować co chcesz i podpisać. Faktury z napraw? tak samo, wiele jest lipnych ale tego nikt nie sprawdza tylko cieszy się że jest. Przy używanym aucie dobrze jest wiedzieć cokolwiek i to naprawdę wystarcza, a sam nie referuj całej historii jak już będziesz sprzedawał tylko odpowiadaj ściśle na zadane pytania, nic ponadto.
Miałam też sytuację że znajomy pożyczał miernik bo jechał po auto, to zapytałam po jakie autko jedzie. A on że po audi 17letnie. No serio, ludzie oczekują że przez 17 lat auto stało w garażu chyba. Olej więc wszystko i raporty i te swoje papiery rzeczoznawców, bo to tylko papiery, sam możesz sobie wydrukować co chcesz i podpisać. Faktury z napraw? tak samo, wiele jest lipnych ale tego nikt nie sprawdza tylko cieszy się że jest. Przy używanym aucie dobrze jest wiedzieć cokolwiek i to naprawdę wystarcza, a sam nie referuj całej historii jak już będziesz sprzedawał tylko odpowiadaj ściśle na zadane pytania, nic ponadto.
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
Witam . Kolego dobrze przeczytaj mój wpis od początku . Rzeczoznawca był dopiero po tym jak wyskoczył wpis po kilku miesiącach jak auto jeździło po PL w raporcie autoDna (dostępne za darmo w cepik historia zagraniczna )dokia pisze: ↑23 sie 2024, o 11:22Ale co z tego? chcesz udowodnić że masz niebite auto. No jest 50% szans. Kupujecie raporty, płacicie za nie. Te raporty nie biorą się znikąd. Może ubezpieczyciele też się mylą, może nie mylą się. Też jeden gość kiedyś pisał, że miał auto z polskiego salonu, sam nim jeździł to wie co było, czy były zdarzenia a w jakimś raporcie mu wyszła szkoda całkowita.
https://pl.trustpilot.com/review/autodna.com
https://forum.autokacik.pl/topic/508068 ... iarygodne/
Jest tego więcej .
Ostatnio zmieniony 26 sie 2024, o 05:50 przez Insignia B elb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Czytałam, kolego. Wpisy nie tworzą się z minuty na minutę jeśli mają z czego się tworzyć. Ty nadal nie rozumiesz że może wszystko jest w porządku. Rzeczoznawca to nie Bóg
opierasz się na opinii kogoś kto wziął od Ciebie kasę 800zł i nazywa się rzeczoznawcą. Powołaj 10 innych rzeczoznawców i porównaj wyniki.
Twój rzeczoznawca został powołany przez Ciebie aby podważyć raport AutoDna? Fantastyczne

Twój rzeczoznawca został powołany przez Ciebie aby podważyć raport AutoDna? Fantastyczne
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
Witam . Gdyby to było takie łatwe i szybkie to bym dawno podał do sądu . Z takim molochem może wygrać pozew zbiorowy . Widać że nie masz pojęcia jak to wygląda . Ale tu i tak nie da się nic porozmawiać bo same wbity idą na forum. Masz rację zamykam temat .Paweledi123 pisze: ↑23 sie 2024, o 22:24Bez sensu temat do zamknięcia , jak masz problem idź do sądu.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Czyli szukasz chętnych oszukanych do pozwu zbiorowego?
Tak trzeba było od początku, teraz wiemy o co ci chodzi.
Tak trzeba było od początku, teraz wiemy o co ci chodzi.
-
Insignia B elb
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony 28 sie 2024, o 01:53 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.