Raczej głównie chodzi o to forum bo na innych jest ok.Engine1992 pisze:w ustawieniach przeglądarki można ustawić taką opcję
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPropozycje, sugestie, zastrzeżenia
-
ShEbQ
Re: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Planujemy wprowadzić pewną regułę do publikacji postów, która ma na celu poprawę przejrzystości forum i ułatwienie czytania wątków. Obecnie często ktoś odpowiadając w wątku cytuje poprzedni post nawet gdy odpisuje tuż pod nim. Jak dodatkowo weźmiemy jeszcze indywidualne podpisy w stopkach i inne dodatki to okazuje się że pół strony wątku to nie treść dyskusji lecz powtórzenia i inne dodatki.
Ogólną i całkiem naturalną zasadą forów dyskusyjnych jest, że odpowiedź padająca w wątku odnosi się bezpośrednio do ostatniego postu tego wątku - jak w normalnej dyskusji.
Propozycja jest wprowadzić zasadę nie cytowania treści postu w przypadku odpowiedzi bezpośrednio pod nim - czyli post pod postem. Oczywiście cytowanie pozostaje dopuszczalne bez zmian jeśli odpowiedź dotyczyć będzie dalszych postów niż ostatni w wątku.
Co o tym sądzicie?
Ogólną i całkiem naturalną zasadą forów dyskusyjnych jest, że odpowiedź padająca w wątku odnosi się bezpośrednio do ostatniego postu tego wątku - jak w normalnej dyskusji.
Propozycja jest wprowadzić zasadę nie cytowania treści postu w przypadku odpowiedzi bezpośrednio pod nim - czyli post pod postem. Oczywiście cytowanie pozostaje dopuszczalne bez zmian jeśli odpowiedź dotyczyć będzie dalszych postów niż ostatni w wątku.
Co o tym sądzicie?
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Moim skromnym zdaniem tak właśnie powinno być, czyli odpowiedź na pytanie zaraz pod, a jeśli odpowiadamy koledze kiła postów wczesniej to dopiero cytat i odpowiedź 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Casimir
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Tarnów/Frankfurt am Main
- Otrzymał piwo: 1 raz
Bardzo dobry pomysł, czasem cytowane są wielokrotnie posty z dużą ilością fotek. Zaśmieca to strasznie forum. Inna sprawa już dawno temu proponowałem, żeby fotki były umieszczane w tzw <spoiler>.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Także uważam że to dobry pomysł alby nie cytować ostatniego postu. Nie ma nigdzie określone co można cytować, a czego nie i pewnie stąd to się bierze
Może warto umieścić taki punkt w regulaminie? 
-
Adam10
a ja uważam, że powinny zostać wprowadzone jakieś obostrzenia dotyczące wielkości sygnatur 
-
Adam10
żeby właśnie nie przewijać nie wiadomo ile, to można wprowadzić obostrzenia dotyczące ilości linijek tekstu w sygnaturze i wielkości foto.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Adam jestem za - dodatkowo zakazałbym reklam w podpisach - to nie forum komercyjne, a temat odnośnie zniżek jest dostępny każdy może coś zaoferować.
Jestem przeciwny zarobkowaniu na forum
Jestem przeciwny zarobkowaniu na forum
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Adam10
Zgadzam się
Na OKP aby umieścić odnośnik do innej strony w sygnaturze to trzeba mieć zgodę zarządu.
-
Lucek
Zaglądam tylko do tego tematu, także nie wiem generalnie co się dzieje na forum, ale powyższe zdanie troche się z prawdą mija. Chwile mi zeszło z postawieniem forum i z grafikami na koszuli, kubki itd. od początku działanie forum też się zmieniło odrobinę i tutaj zasługi można przypisać wyłącznie Hubertowi, bo ja bez ciągłego "brzęczenia nad uchem" bym się za to nie wziąłPoza tym nie potrafię jakoś skojarzyć tego co zrobiłes dla forum
Swoją drogą z zapartym tchem dziś całą dyskusję przeczytałem - zrobiło się gorąco
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Zgodnie z obietnicą przywróciłem wątkowi właściwy kształt. Mam nadzieję że już gorąco nie będzie gdyż zbyt wysoka temperatura nie służy naszemu forum
Wczytując się w propozycje i sugestie forumowiczów widać kilka propozycji zmian czy doprecyzowania zasad publikacji na forum, m.in:
- zmiana dot cytowania postu pod postem
- kwestia obecności linków komercyjnych
- rozmiar i zawartość podpisu użytkownika
Omówimy w ramach Zarządu możliwe podejście i damy znać możliwie szybko co dalej.
Wczytując się w propozycje i sugestie forumowiczów widać kilka propozycji zmian czy doprecyzowania zasad publikacji na forum, m.in:
- zmiana dot cytowania postu pod postem
- kwestia obecności linków komercyjnych
- rozmiar i zawartość podpisu użytkownika
Omówimy w ramach Zarządu możliwe podejście i damy znać możliwie szybko co dalej.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
-
sonnenberg
do poprawki na głównej 
opis wątku
opis wątku
odnośnie forum insginia-club.pl
- piohib
- Użytkownik
- Kod silnika: A16XER
- Miasto:
Mam drobną sugestię do rozważenia: istnieją praktycznie 2 identyczne działy na forum, "Zloty i spoty Insignia Club Polska" oraz "Oddziały ICP". Myślę, że sensownym byłoby połączenie obu działów w jeden, ponieważ wątki działów oraz ich treść jest w zasadzie taka sama.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
No bo z założenia złoty i spoty miały służyć do umawiania się na spotkania a oddziały do dzielenia się informacjami na temat danego regionu, np. Jak ktoś potrzebował mechanika to pisał w dziale który go interesował i tam każdy mógł się wypowiedzieć, tak mi się wydaje ale troszeczkę podział się zatarł no i jest jak jest
Wysłane przez Tapatalk z Sony Xperia Z1
Wysłane przez Tapatalk z Sony Xperia Z1
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, o 15:27 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
W takim razie założenie było dobre, ale przeglądając oba działy, to zarówno w jednym i drugim motywem przewodnim są kwestie dot. spotkań.
Może moderatorzy zasugerowaliby forumowiczom
, że sprawy spotkań, spotów itp., powinny być podejmowane tylko i wyłącznie w dziale "Zloty i spoty Insignia Club Polska" , a wszystkie pozostałe w "Oddziały ICP".
Wtedy byłoby przejrzyściej i łatwiej znaleźć konkretne informacje, tak jak napisałeś, np. o mechanikach.
Może moderatorzy zasugerowaliby forumowiczom
Wtedy byłoby przejrzyściej i łatwiej znaleźć konkretne informacje, tak jak napisałeś, np. o mechanikach.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Rozważymy propozycję połączenia wątków lub dodatkowych informacji.
Przy okazji Klubowiczom przypominam o ankiecie uruchomionej w dziale klubowym celem głosowania na temat zmian w zasadach publikacji na forum. Głosujcie proszę, Wasze zdanie jest priorytetem
Przy okazji Klubowiczom przypominam o ankiecie uruchomionej w dziale klubowym celem głosowania na temat zmian w zasadach publikacji na forum. Głosujcie proszę, Wasze zdanie jest priorytetem
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
Dzięki za wzięcie tematu pod uwagę.
Aaa, jeszcze jedno - wyjdzie, że się czepiam
, ale może dałoby radę przenieść czat/sb na górę strony?
Bo szczerze mówiąc, dopiero dziś go zauważyłem.
Aaa, jeszcze jedno - wyjdzie, że się czepiam
Bo szczerze mówiąc, dopiero dziś go zauważyłem.
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Co do lokalizacji czatu zdania są podzielone. Jeśli uznamy że forum ma wyższy priorytet niż czat to siłą rzeczy forum będzie powyżej, czat poniżej.
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
Ok, to w takim razie pozostaje mi się przyzwyczaić. 
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
Nie tworzę listy zmian, tylko napisałem, że w jednym i drugim temacie jest dokładnie to samo i zasugerowałem, że możnabyłoby pomyśleć o czytelniejszym rozwiązaniu.