Chodzi o linki w postach, czy nie można by zrobić aby otwierały się w nowych oknach, a nie zmieniały stronę forum?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPropozycje, sugestie, zastrzeżenia
- Bucuś
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST black
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Koszalin
Re: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia
A ja mam trochę sprawę techniczną, nie wiem czy był ten temat poruszany, jak coś to mam nadzieje że nikt mi nic nie zrobi za powtórkę
Chodzi o linki w postach, czy nie można by zrobić aby otwierały się w nowych oknach, a nie zmieniały stronę forum?
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Był poruszany, wystarczy, że klikniesz scrollem w link i już, czy to takie trudne?
- Bucuś
- Nowicjusz
tak trudne z uwagi że nie mam scrolla
wiem że można otwierać w inny sposób ale najprostszy to normalne kliknięcie i otwiera w nowym oknie.
- Bucuś
- Nowicjusz
Tak można też kliknąć oba przyciski, ale tak jak napisałem to są kombinację a nie prostota, ale widzę że tak ma być to powiedzmy że nie było tematu.
-
Lucek
Zapomniałem wcześniej o tych linkach w nowej karcie. W phpbb3 jest to trochę problem żeby w już istniejących postach wprowadzić takie linki, dlatego zrobiłem rozwiązanie trochę naokoło i linki w nowej karcie działają tylko u uzytkowników, którzy mają włączony js w przeglądarkach (pewnie to i tak ogromna wiekszość).
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Czy tylko u mnie Tapatalk nie powiadamia o nowych postach na forum, czy to ogólny problem??
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
U mnie też śmiga pod warunkiem że tematy, o których chce dostawać powiadomienia są oznaczone gwiazdką.
Wysłane przez Tapatalk z Sony Xperia Z1
Wysłane przez Tapatalk z Sony Xperia Z1
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Czy w związku ze zmianą regulaminu forum i wyłączeniu użytkowników z możliwości uczestnictwa w konkursach na zdjęcie miesiąca zostanie poprawiony regulamin konkursu na zdjęcie miesiąca?
Szkoda że została podjęta tak dziwna decyzja o możliwości uczestnictwa w konkursie tylko przez klubowiczów.
Szkoda że została podjęta tak dziwna decyzja o możliwości uczestnictwa w konkursie tylko przez klubowiczów.
-
jaromat
W regulaminie będą drobne poprawki, a co do konkursu zostanie to też zmienione
- Bucuś
- Nowicjusz
A mam jeszcze pytanie, bo czytałem w regulaminie o polach przy rejestracji nowych użytkowników, itd, czy nie warto byłoby dodać do obowiązkowych pól Lokalizacja? Warto chyba wiedzieć skąd kto pisze, czy czasami nie ma kogoś z moich okolic itp. a tak jak ktoś przy okazji sobie zmieni to ma, a jakby był obowiązek to inaczej
-
jaromat
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Re: Odp: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia
gdzie jest to wyłączenie?Luk pisze:Czy w związku ze zmianą regulaminu forum i wyłączeniu użytkowników z możliwości uczestnictwa w konkursach na zdjęcie miesiąca zostanie poprawiony regulamin konkursu na zdjęcie miesiąca?
Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
W regulaminie:
§2 Klub
3. Osoby posiadające status Klubowicza otrzymują:
dostęp do konkursów klubowych.
Konkurs na zdjęcie miesiąca to jedyny jak do tej pory konkurs.
§2 Klub
3. Osoby posiadające status Klubowicza otrzymują:
dostęp do konkursów klubowych.
Konkurs na zdjęcie miesiąca to jedyny jak do tej pory konkurs.
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Ale ja tu nie widzę ograniczenia dla nieklubowiczów
Wysłane z Xperii Z2
Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
- osa
- Klubowicz
- Auto: Insignia HB 2.0
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Bydgoszcz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja czytając w regulaminie zapis "dostęp do konkursów klubowych" pomyślałem od razu o konkursie na zdjęcie miesiąca. Można ten zapis interpretować różnie. Ja zrozumiałem, że będąc klubowiczem ma się ten dodatkowy bonus
-
jaromat
Spokojnie panowie, też popełniamy błędy, dobrze że czytacie, będą drobne poprawki
-
ShEbQ
Widzę że już to weszło w życie...ShEbQ pisze:Czy ktoś poruszał już temat otwierania linków w nowych kartach przeglądarki, ewentualnie czy jest możliwość indywidualnego dostosowania forum do tej opcji?
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Co do zapisu o konkursach. Panowie, nie próbujcie nadinterpretować tego co jest napisane 
Po pierwsze zapis ten mówi o dostępie do konkursów klubowych
Po drugie jest stwierdzeniem ogólnym mówiącym o rożnych konkursach, które mogą być uruchomione, a nie tylko tego jednego konkursu który obecnie mamy
Po trzecie zapis w tym brzmieniu nic nie mówi o tym ze zwykli użytkownicy nie mogą brać udziału w jakimś konkretnym konkursie a jedynie o tym, ze klubowicze z defaultu mają dostęp do konkursów szeroko otwartych i konkursów tylko dla klubowiczów.
Widzę że niektórzy poszli tą drogą, że skoro mamy odpalony jeden konkurs to o niego właśnie chodzi. No nie panowie, szerzej spojrzyjcie, trochę wyobraźni
Regulamin tworzy się na wszelkie okoliczności a nie pod daną sytuację.
A na koniec - jeśli jakiś konkurs jest uruchamiany to warunki konkursu są ustalane każdorazowo dla danego konkursu. Regulamin forum i Klubu nie jest miejscem w którym ma być skatalogowany i opisany każdy możliwy przypadek, lecz spisem reguł a te jak sama nazwa wskazuje są na pewnym poziomie ogólności. Dlatego warunki konkursów są i będą ustalane oddzielnie, a Regulamin pozostaje na obecnym poziomie ogólności. Jeśli ktoś ma wątpliwości to zawsze może zadać pytanie do prezesa lub w tym wątku.
2. W konkursie udział mogą brać wyłącznie zarejestrowani użytkownicy Insignia Club Polska.
Zarówno klubowicze jak i forumowicze.
Po pierwsze zapis ten mówi o dostępie do konkursów klubowych
Po drugie jest stwierdzeniem ogólnym mówiącym o rożnych konkursach, które mogą być uruchomione, a nie tylko tego jednego konkursu który obecnie mamy
Po trzecie zapis w tym brzmieniu nic nie mówi o tym ze zwykli użytkownicy nie mogą brać udziału w jakimś konkretnym konkursie a jedynie o tym, ze klubowicze z defaultu mają dostęp do konkursów szeroko otwartych i konkursów tylko dla klubowiczów.
Widzę że niektórzy poszli tą drogą, że skoro mamy odpalony jeden konkurs to o niego właśnie chodzi. No nie panowie, szerzej spojrzyjcie, trochę wyobraźni
A na koniec - jeśli jakiś konkurs jest uruchamiany to warunki konkursu są ustalane każdorazowo dla danego konkursu. Regulamin forum i Klubu nie jest miejscem w którym ma być skatalogowany i opisany każdy możliwy przypadek, lecz spisem reguł a te jak sama nazwa wskazuje są na pewnym poziomie ogólności. Dlatego warunki konkursów są i będą ustalane oddzielnie, a Regulamin pozostaje na obecnym poziomie ogólności. Jeśli ktoś ma wątpliwości to zawsze może zadać pytanie do prezesa lub w tym wątku.
Luk, odpowiadając na Twoje pytanie: Regulamin w obecnej treści nie wyłącza normalnych użytkowników z możliwości uczestnictwa w konkursach na zdjęcia gdyż konkurs ten jest szeroko otwarty a nie tylko dla klubowiczów. Regulamin konkursu na zdjęcia masz TU, a udział określony jest w par.1 pkt.2:Luk pisze:Czy w związku ze zmianą regulaminu forum i wyłączeniu użytkowników z możliwości uczestnictwa w konkursach na zdjęcie miesiąca zostanie poprawiony regulamin konkursu na zdjęcie miesiąca?
2. W konkursie udział mogą brać wyłącznie zarejestrowani użytkownicy Insignia Club Polska.
Zarówno klubowicze jak i forumowicze.