--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAstra J, było 165KM - jest 200KM
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Astra J, było 165KM - jest 200KM
Kolorowe zaciski sprawdzają się gdy właśnie jest to chociażby Brembo, jest czym hamować (wielkość całego osprzętu) i auto ma dość sporo mocy. W tym wypadku ni jak to nie pasuje. Takie moje zdanie od dawna.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- Popek_Insignia
- Użytkownik
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Birmingham/Gdynia
Co to za różnica czy brembo czy nie
jak brembo to mogą być dwa kolory a jak normalne to nie ? Dowalacie sie panowie bez sensu aby tylko skrytykować. Ja widze ze tu na forum panuje takie coś że najlepiej jak by kazdy miał tak samo. Najlepiej jak by wszyscy mieli srebrne i by bylo /cenzura/ każdy sie podnieca, ktoś zrobi coś innego i odrazu jada po czlowieku ze ....... i wogóle.
Wysłane z Note 4
jak brembo to mogą być dwa kolory a jak normalne to nie ? Dowalacie sie panowie bez sensu aby tylko skrytykować. Ja widze ze tu na forum panuje takie coś że najlepiej jak by kazdy miał tak samo. Najlepiej jak by wszyscy mieli srebrne i by bylo /cenzura/ każdy sie podnieca, ktoś zrobi coś innego i odrazu jada po czlowieku ze ....... i wogóle. Wysłane z Note 4
Ostatnio zmieniony 27 lip 2015, o 21:51 przez Anonymous, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: ortografia!
Powód: ortografia!
- Alex
- Zapaleniec
Ręce opadają...
Brembo wychodzi tylko w jednolitych kolorach.
Powtórzę po raz kolejny, mam zdanie, że zaciski mogą być kolorowe, gdy są przynajmniej czterotłoczkowe, tarcza jest znacznych rozmiarów i auto ma dość sporo mocy. Gdyby ktoś np. pomalował wspomniane Brembo sześciotłoczkowe z tarczą 400 mm na dwa różne kolory, również swoje zdanie wyraziłbym negatywnie.
Tak jak kmy ostatnio nawet napisał - "Dobrze, że mamy różne gusta, bo inaczej świat byłby jednakowy". Jednym podoba się to, drugim tamto. Jeden wyrazi swoją opinię negatywnie, drugi pozytywnie. Tak właśnie działa forum. Nie chcesz przyjmować żadnej opinii, nie pokazuj co posiadasz i zrobiłeś. Proste.
Brembo wychodzi tylko w jednolitych kolorach.
Powtórzę po raz kolejny, mam zdanie, że zaciski mogą być kolorowe, gdy są przynajmniej czterotłoczkowe, tarcza jest znacznych rozmiarów i auto ma dość sporo mocy. Gdyby ktoś np. pomalował wspomniane Brembo sześciotłoczkowe z tarczą 400 mm na dwa różne kolory, również swoje zdanie wyraziłbym negatywnie.
Tak jak kmy ostatnio nawet napisał - "Dobrze, że mamy różne gusta, bo inaczej świat byłby jednakowy". Jednym podoba się to, drugim tamto. Jeden wyrazi swoją opinię negatywnie, drugi pozytywnie. Tak właśnie działa forum. Nie chcesz przyjmować żadnej opinii, nie pokazuj co posiadasz i zrobiłeś. Proste.
- Popek_Insignia
- Użytkownik
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTL
- Miasto: Birmingham/Gdynia
Spoko, tak jak napisałeś masz zdanie. Widze ze trzeba zbierać na Brembo ....... na różowo i będzie elegancko. Nie będą sie czepiać bo to przecież Brembo.
Wysłane z Note 4
Wysłane z Note 4
Ostatnio zmieniony 27 lip 2015, o 21:47 przez Anonymous, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: kolego wyluzuj,bo będzie odpoczynek od forum
Powód: kolego wyluzuj,bo będzie odpoczynek od forum
-
kiego
Wzrok u mnie już nie ten sam co kiedyś, ale wciąż wydaje mi się że masz seryjne hamulce, więc proszę Cię nie porównuj ich do brembo bo za chwilę swoje auto z wersją OPC porównasz. ..kmy pisze:Polemizował nie będę. Tych dwóch kolorów używa Brembo do fabrycznego malowania swoich zacisków.kiego pisze:każdy z tych kolorów osobno nie nadaje się na zacisk
Nie mniej jednak, dziękuję za opinie.
Kolego Popek rób ze swoim autem co chcesz, maluj na jaki kolor chcesz, tylko licz się z tym że skoro wystawiasz je na forum to znajdzie się głos rozsądku który w delikatny (bądź też bardziej dosadny) sposób nazwie kicz kiczem.
-- 27 lip 2015, o 00:07 --
Wzrok u mnie już nie ten sam co kiedyś, ale wciąż wydaje mi się że masz seryjne hamulce, więc proszę Cię nie porównuj ich do brembo bo za chwilę swoje auto z wersją OPC porównasz. ..kmy pisze:Polemizował nie będę. Tych dwóch kolorów używa Brembo do fabrycznego malowania swoich zacisków.kiego pisze:każdy z tych kolorów osobno nie nadaje się na zacisk
Nie mniej jednak, dziękuję za opinie.
Kolego Popek rób ze swoim autem co chcesz, maluj na jaki kolor chcesz, tylko licz się z tym że skoro wystawiasz je na forum to znajdzie się głos rozsądku który w delikatny (bądź też bardziej dosadny) sposób nazwie kicz kiczem.
-
Pobo1315
Napięcie narasta
Teraz pozostaje tylko pytanie czy kolega kmy ulegnie sugestiom oraz presji i przemaluje hamulce
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
he, he, moim zdaniem napięcie raczej już sięgnęło zenitu i powinno już opadać.
Podsumowując kwestię malowania zacisków to jak do tej pory aprobatę na dwa kolory wyrazili:
@Engine
@Mikołaj
@SRD77
pozytywnie ocenili całość, ale ze wskazaniem na jeden kolor - złoty
@Popek_Insignia
@WojtasX
no i negatywnie ocenił
@Alex
oraz przyrównał do kiczu
@Kiego
Czyli biorąc pod uwagę opinie z forum, uznaję, że jednak większości się podoba
Do tego dochodzi oczywiście moje, najważniejsze zdanie, mnie się bardzo podoba i na pewno tak zostanie.
@Kiego, do OPC na pewno swojej Asterki porównywał nie będę, ale akurat hamulce, które siedzą za felgą to dla mnie firma nie ma znaczenia, czy to Lukas, Mando czy Brembo. Zacisk to zacisk. Akurat nie z Brembo brałem inspirację i nie tylko Brembo maluje w tych kolorach swoje zaciski.
Nie mniej, jak już napisałem, Twoją opinię też wziąłem pod uwagę
Niestety, różnimy się tu w gustach i tak pozostanie. Zresztą wiedziałem doskonale, że malując w takie kolory i pokazując je dostanę i pozytywy i negatywy. Taki jest świat.
Podsumowując kwestię malowania zacisków to jak do tej pory aprobatę na dwa kolory wyrazili:
@Engine
@Mikołaj
@SRD77
pozytywnie ocenili całość, ale ze wskazaniem na jeden kolor - złoty
@Popek_Insignia
@WojtasX
no i negatywnie ocenił
@Alex
oraz przyrównał do kiczu
@Kiego
Czyli biorąc pod uwagę opinie z forum, uznaję, że jednak większości się podoba
Do tego dochodzi oczywiście moje, najważniejsze zdanie, mnie się bardzo podoba i na pewno tak zostanie.
@Kiego, do OPC na pewno swojej Asterki porównywał nie będę, ale akurat hamulce, które siedzą za felgą to dla mnie firma nie ma znaczenia, czy to Lukas, Mando czy Brembo. Zacisk to zacisk. Akurat nie z Brembo brałem inspirację i nie tylko Brembo maluje w tych kolorach swoje zaciski.
Nie mniej, jak już napisałem, Twoją opinię też wziąłem pod uwagę
Niestety, różnimy się tu w gustach i tak pozostanie. Zresztą wiedziałem doskonale, że malując w takie kolory i pokazując je dostanę i pozytywy i negatywy. Taki jest świat.
-
Pobo1315
I takiej odpowiedzi oczekiwałem 
-
kiego
Jedno z najlepiej zrobionych, a chyba najbardziej doposazone auto prezentowane na tym forum również miało czerwone zaciski, jednakże jego właściciel po zmianie hamulców na mocniejsze zmienił zdanie i przemalowal je na czarno.
KMY mam nadzieję ze któregoś dnia podchodząc do auta dojdzie do Ciebie że teraz to już w kierunku odpustu zaczęło zmierzać, a co do liczby komentarzy za czy przeciw to na tym forum panuje tendencja, że jeśli aktywny klubowicz zrobi coś takiego, spora grupa ktora normalnie ciśnie bez litości po prostu milknie...
Z całym szacunkiem dla pracy oraz czasu i pieniędzy ktore do tej pory poswieciles astrze , dla mnie wyglada to tragicznie i niszczy caly efekt .
KMY mam nadzieję ze któregoś dnia podchodząc do auta dojdzie do Ciebie że teraz to już w kierunku odpustu zaczęło zmierzać, a co do liczby komentarzy za czy przeciw to na tym forum panuje tendencja, że jeśli aktywny klubowicz zrobi coś takiego, spora grupa ktora normalnie ciśnie bez litości po prostu milknie...
Z całym szacunkiem dla pracy oraz czasu i pieniędzy ktore do tej pory poswieciles astrze , dla mnie wyglada to tragicznie i niszczy caly efekt .
Ostatnio zmieniony 27 lip 2015, o 09:49 przez kiego, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zaktualizuj tapatalka,piszesz podwójne posty!
Powód: Zaktualizuj tapatalka,piszesz podwójne posty!
- KaMYk
- Zapaleniec
Kontynuuję prace przy podświetlaniu drzwi. Wczoraj udało mi się zrobić prawy przód, tym samym prawa strona jest skończona.
Pisałem już wcześniej, ale dla przypomnienia, oświetlenie jest zasilane z obwodu oświetlenia wnętrza, które zapala się po otwarciu drzwi i zaświecają się tylko diody umiejscowione pod otwieranymi drzwiami.
Wyszło tak:

Przód:

Tył:

Razem z postojówkami z perspektywy kilku metrów:

I dla porównania lewa strona (ta ciemna strona mocy
) w oczekiwaniu na swoją kolej:

Pisałem już wcześniej, ale dla przypomnienia, oświetlenie jest zasilane z obwodu oświetlenia wnętrza, które zapala się po otwarciu drzwi i zaświecają się tylko diody umiejscowione pod otwieranymi drzwiami.
Wyszło tak:

Przód:

Tył:

Razem z postojówkami z perspektywy kilku metrów:

I dla porównania lewa strona (ta ciemna strona mocy

- KaMYk
- Zapaleniec
A dlaczego zaraz choinki, przecież to nie dla ozdoby tylko praktyczne oświetlenie dla wysiadających jak otwierają drzwi. W iskach i w innych autach tych lepiej wyposażonych jest to seryjne oświetlenie przynajmniej drzwi przednich, a w Audi i innych nawet we wszystkich drzwiach. Po zamknięciu drzwi ledy gasną. Choinkowe oświetlenie świeci dla ozdoby cały czas.sonnenberg pisze:choinki się pojawiają
-
sonnenberg
chodziło mi o to przedostatnie foto, tu czerwono, tam biało
ja mało jeżdzę nocą i wieczorem więc nawet nie zwracam uwagi na te podświetlenia ambientowe.
ja mało jeżdzę nocą i wieczorem więc nawet nie zwracam uwagi na te podświetlenia ambientowe.
- Alex
- Zapaleniec
Praktycznie na pewno w 101% spełnia to swoją rolę, ale po pierwsze, jak dla mnie jest to za mocne światło, a po drugie, za dużo zrobiło się tych świecidełek, co skutkuje właśnie "choinką" 
- KaMYk
- Zapaleniec
No wybór kolorów to jest raczej oczywisty i narzucony przez GMsonnenberg pisze:tu czerwono, tam biało
Czerwony jest w oryginale a w jakim innym kolorze dać oświetlenie - no chyba tylko białe, jeśli ma to być praktyczne.
Tak, jak zresztą stosują producenci w oryginalnych rozwiązaniach.
Nawet przez chwilę się zastanawiałem, czy tych ledów nie dać czerwonych, ale właśnie wówczas wyszłaby choinka.
Alex pisze:jak dla mnie jest to za mocne światło
Aż tak jasne na żywo to nie jest. Zdjęcia ze smartfonu idealne nie są. Faktycznie może wydawać się, że mocno świecą, ale zdjęcia jednak są przejaskrawione. Zresztą spójrz na postojówki. wyglądają jakby stop był włączony.
w rzeczywistości postojówki aż tak nie świecą.
A że ich dużo, no jak się wszystkie drzwi otworzy na raz, to faktycznie dużo, ale przy jednych drzwiach otwartych?
Nie mniej jednak mają być praktyczne, niestety często muszę wysiadać na nieutwardzonym terenie, a po deszczu można wdepnąć w kałużę, dlatego od dawna takie światła za mną chodziły.
-
kjk12
- Użytkownik
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 7 razy
Oświetlenie fajne i praktyczne +
kolory zacisków nie fajne - sam mam kontrowersyjny kolor, ale zawsze lepiej wygląda jednolity niż kilka
kolory zacisków nie fajne - sam mam kontrowersyjny kolor, ale zawsze lepiej wygląda jednolity niż kilka
- Mario
- Użytkownik
- Auto: Insignia Exlusive
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Warszawa-Bemowo
- Otrzymał piwo: 3 razy
Podświetlenie jest ok, ja chciałbym w lusterkach zrobić, tak jak Szogi miał
Wysłane z iPhone 5
Wysłane z iPhone 5
- KaMYk
- Zapaleniec
Przy okazji United Opels opuściłem go o 2cm, praktycznie na maksa. Tył do końca gwintu a przód tak, abym mógł dojechać do łodzi i wrócić z całym zderzakiem i nadkolami. Efekt na zdjęciach (dają się powiększać po kliknięciu):

- mariuszmarysia
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST 2.0 T
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Częstochowa
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Tył trochę za nisko.Auto bardzo ładne.Kolor ładny,LED moim zdaniem okej, choinki niema.Czekam na dalsze mody