--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuTapicerka
-
adi_19-87
Re: Tapicerka insignia
handlarz mowil ze nie pasuja, ale ja mam zdjecia z isi sedan i kobmi dokładne i nie widze roznicy wiec mam nadzieje ze pasowac beda, moze boczki drzwi tylnych nie pasuje ale fotele powinny.
Może ktoś jeszcze wie i wypowie się ?
Może ktoś jeszcze wie i wypowie się ?
-
adi_19-87
Chyba tak trzeba bedzie zrobic troche daleko ale podjade ktoregos dnia 
Bylem przymierzylem i nie pasuje
wymiarowo ok tylko zamocowania innaczej sa w sedanie na polce sie zapinaja a kombi inaczej trzeba przerabiac wiec lipa...
Bylem przymierzylem i nie pasuje
-
adi_19-87
Wiesz daloby sie przerobic ale po chu... rzemieslnicza robota to ma byc oryginal i wygladac estetycznie 
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Dzisiaj zamontowałem tylną kanapę i oparcie od HB po FL do ST i wszystko pasuje bez problemu. Boczki tylnej kanapy nie montowałem bo zostały stare ale porównałem i są takie same.
-
m4rino
Wie ktoś może czy po przekładce z pół skóry na perforowaną jest możliwość odpalenia też wentylacji ?? Na pewno wiąże się to z wymianą panelu klimatyzacji ale czy to wystarczy ??
-
macsik
Oprócz panelu, konieczne będzie uzupełnienie wiązki elektrycznej (przewody + piny w gnieździe pod fotelem) oraz programowanie w ASO.m4rino pisze:Wie ktoś może czy po przekładce z pół skóry na perforowaną jest możliwość odpalenia też wentylacji ?? Na pewno wiąże się to z wymianą panelu klimatyzacji ale czy to wystarczy ??
-
m4rino
Robiłeś u siebie taki przeszczep macsik ?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, i ciekawe jakie koszty takiej wiązki...
-
macsik
Na razie tylko analiza kosztów i działań dot. możliwości uruchomienia wentylacji w zakupionym fotelu kierowcy. Wiązki w ASO są cholernie drogie (średnio 600zł), wiec trzeba samemu dołożyć te kilka przewodów i pinów. Aktualnie jestem na etapie śledzenia aukcji z używanymi panelami - mam konkretne typy- bo w ASO koszt nowego to ~1200zł. W ostateczności można pominąć panel i dorobić dodatkowe starowanie dla wentylatorów.m4rino pisze:Robiłeś u siebie taki przeszczep macsik ?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, i ciekawe jakie koszty takiej wiązki...
-
dziegma
A zna ktoś dobrego tapicera w Warszawie, który naprawi pękniętą tapicerkę fotela kierowcy w czarnych pół-skórach?
- mrex
- Forumowicz
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Radomsko
zniszczona skóra na siedzeniu
cześć,
jak widzicie na zdjęciu mam uszkodzony element skórzany na siedzeniu kierowcy.
Wątpię żeby udało się to naprawić dostępnymi środkami do naprawy popękanej tapicerki bo jest miejsce w zasadzie najbardziej narażone na naprężenia i naciski więc jakikolwiek nie byłby to specyfik, nie wytrzyma długo.
W związku z tym mam do Was pytanie - czy macie jakieś sposoby na tego typu przypadłości? Czy wiecie może czy można taką tapicerkę wymienić tylko na siedzeniu, czy może są jakieś "miejsca" gdzie naprawia się tego typu wady? Może ktoś ma do odsprzedania taką tapicerkę
?
Z góry dzięki za sugestie i pomoc.
jak widzicie na zdjęciu mam uszkodzony element skórzany na siedzeniu kierowcy.
Wątpię żeby udało się to naprawić dostępnymi środkami do naprawy popękanej tapicerki bo jest miejsce w zasadzie najbardziej narażone na naprężenia i naciski więc jakikolwiek nie byłby to specyfik, nie wytrzyma długo.
W związku z tym mam do Was pytanie - czy macie jakieś sposoby na tego typu przypadłości? Czy wiecie może czy można taką tapicerkę wymienić tylko na siedzeniu, czy może są jakieś "miejsca" gdzie naprawia się tego typu wady? Może ktoś ma do odsprzedania taką tapicerkę
Z góry dzięki za sugestie i pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: zniszczona skóra na siedzeniu
Takie rzeczy się zdarzają gdy "skóra" nie jest systematycznie czyszczona i konserwowana.
Na pewno pianka w tym miejscu również oberwała i ją również trzeba wymienić. Na pewno wiem, że ta pianka jest dostępna w ASO, a co do elementu "skórzano"-materiałowego, to musisz podpytać. Ewentualnie podjechać do kumatego tapicera samochodowego żeby rzucił na to okiem.
Na pewno pianka w tym miejscu również oberwała i ją również trzeba wymienić. Na pewno wiem, że ta pianka jest dostępna w ASO, a co do elementu "skórzano"-materiałowego, to musisz podpytać. Ewentualnie podjechać do kumatego tapicera samochodowego żeby rzucił na to okiem.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wałbrzych
- Otrzymał piwo: 1 raz
Tapicer bez problemu ogarnie temat. Największym problemem będzie dopasowanie koloru pseudo skóry.
Naklikane z telefonu
Naklikane z telefonu
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Materiały są dostępne w Aso.
Tapicer kasuje ok 200 zł za obszycie.
Alex - mój fotel systematycznie czyszczony i impregnowany i również mu się przydarzyło - także nie ma reguły
Tapicer kasuje ok 200 zł za obszycie.
Alex - mój fotel systematycznie czyszczony i impregnowany i również mu się przydarzyło - także nie ma reguły
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
marcinisko
Re: Tapicerka
Ja u siebie też wymieniałem siedzisko. Tapicer zrobi bez problemu ale dobranie właściwego materiału to już nie tak do końca. Gdybyś chciał zawozić do tapicera to mam mam taką skaj.
-
pawcio202
Ja zawiozłem do tapicera całe siedzenie, skóre dobrał idealnie i kompletnie nie widać żadnej ingerencji. Już prawie dwa lata i nic się nie dzieje. Zapłaciłem 100zł.
-
lukasz8484
- Użytkownik
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam kto demontował tylne oparcie za pasażerem tą mniejszą cześć?Może mi ktoś dać jakąś wskazówkę muszę zdemontować i zawieść do tapicera. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
-
dambor
Witam ciekawi mnie jak wytrzymała jest tapicerka skórzana.
Czy szybko się niszczy? Jak wygląda gdzieś po ~130.000km przebiegu auta?
Czy szybko się niszczy? Jak wygląda gdzieś po ~130.000km przebiegu auta?