a te 95% w Warcie to bujda, bo co klient, to inaczej wychodzi wznowienie, ostatnio zdecydowanie stawki do góry, a nie w dół.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuUbezpieczenie auta OC AC
-
AmazingEvents
Re: Ubezpieczenie auta OC AC
Zasady te zmieniają się wszędzie co chwila. Dopiero co była przez 3 miesiące w Hestii OC 105%, AC 100% i już tego nie ma
a te 95% w Warcie to bujda, bo co klient, to inaczej wychodzi wznowienie, ostatnio zdecydowanie stawki do góry, a nie w dół.
-
skuby
W zasadzie mam gdzieś jeśli mi tylko dobrze doradzą i nie będę potem sobie w brodę plułAmazingEvents pisze:Gówno prawdaKontakt jest do agentów rankomatu, a nie do konkretnej firmy
W sumie coś w tym jest. Choć nie zgodzę się z tym doradztwem na niskim poziomie u nich. Dzwoniłem i gadałem i zostałem całkiem nieźle obsłużony więc albo jest spoko albo był jakiś świerzak który nie kombinował bo mi jeszcze poobniżał niektóre rzeczy i wyszło mi nawet taniej niż jak w tym rankomacie sprawdzałemhuki1 pisze:To ja od siebie jeszcze dodam że szczególnie osoba nieobeznana w terminach ubezpieczeniowych, warto by skorzystała z usług agenta, który wg. mnie powinien potrafić doradzić w wyborze odpowiednich opcji na polisie i wskazać różnice w OWU.
Spodziewam się, że takie doradztwo przy masówce jaką robi rankomat jest na niskim poziomie.
Wysłane z mojego Cray XC40
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja od paru lat korzystam z usług jednego agenta ubezpieczeniowego. Znają moje wymagania dotyczące zakresu ubezpiczenia i proponują dogodne polisy nawet jeśli wiąże sie to ze zmiana ubezpieczyciela co roku. Tak czy inaczej zawsze robię sobie ćwiczenie po otrzymaniu z ich strony oferty na porównywarce i w jakimś punkcie z ubezpieczeniami. Nie zdarzyło mi sie aby oferty które sam wyszukałem były lepsze od tego co otrzymuje od agenta. Zawsze jest duzo gorzej (cena albo zakres).
Mam tez o tyle komfort ze moja żona pracuje w ubezpieczeniach i weryfikuje OWU.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam tez o tyle komfort ze moja żona pracuje w ubezpieczeniach i weryfikuje OWU.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- pjoter1
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Otrzymał piwo: 3 razy
Miałem Hestię -tylko OC. Mam axe direct - pełen pakiet. W obu przypadkach było bezszkodowo, więc trudno cokolwiek powiedzieć. Tylko wycena wartości wg. AXA moim zdaniem zaniżona.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
AXA zawsze zaniża wycenę, ale można (przy AC) się umówić na oględziny (czasem nawet trzeba) i ustalić indywidualną wartość auta. No ale i składka będzie wtedy liczona od wyższej wartości. W AXA masz też 15% zniżki na ubezpieczenie przez net. Napisz do mnie na PW - dam Ci kod na 20% zniżki. Zawsze to kolejne 5% w kieszeni 
-
maciej87-m1
- Forumowicz
- Auto: INSIGNIA 2.0 131KM H
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: okolice Kartuz (Pomorskie)
Miałem szkodę w poprzednim aucie i w Hestii ( z oc sprawcy) i z axa ( z AC). Z Hestii proponowali 1500 zł a naprawa kosztowała 11500zł. Z axa przyznali 6700zł, a naprawa kosztowała 4000zł. Tyle tylko, że to było ok. 3 lata temu.
- MiszaElk
- Użytkownik
- Auto: ASTRA J COSMO AT
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ełk
Jestem ciekaw jak sytuacja miała by się gdyby było odwrotnie, tzn. AXA płaci z OC, a Hestia z AC
Pamiętaj, że firma za OC bierze 400-600zł (w moim rejonie) a często musi płacić setki tysięcy a i zdarza się, że miliony. W AC jest odpowiedzialna do wartości auta i jest to ubezpieczenie dobrowolne, przy OC do 6 mln EUR i jest to ubezpieczenie obowiązkowe.
Pamiętaj, że firma za OC bierze 400-600zł (w moim rejonie) a często musi płacić setki tysięcy a i zdarza się, że miliony. W AC jest odpowiedzialna do wartości auta i jest to ubezpieczenie dobrowolne, przy OC do 6 mln EUR i jest to ubezpieczenie obowiązkowe.
-
skuby
A to nie jest przypadkiem tak że jak bierzesz naprawiasz z OC to już AC nie możesz i odwrotnie? Gdzieś coś takiego słyszałem...IBZI pisze:AXA zawsze zaniża wycenę, ale można (przy AC) się umówić na oględziny (czasem nawet trzeba) i ustalić indywidualną wartość auta. No ale i składka będzie wtedy liczona od wyższej wartości. W AXA masz też 15% zniżki na ubezpieczenie przez net. Napisz do mnie na PW - dam Ci kod na 20% zniżki. Zawsze to kolejne 5% w kieszeni
- pjoter1
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Otrzymał piwo: 3 razy
Bzdura.
W ogólnym przypadku:
- Jak ty jesteś sprawcą, to naprawa twojego auta może (sam decydujesz) iść z AC.
- Jak jesteś poszkodowany to naprawa idzie z OC sprawcy.
W ogólnym przypadku:
- Jak ty jesteś sprawcą, to naprawa twojego auta może (sam decydujesz) iść z AC.
- Jak jesteś poszkodowany to naprawa idzie z OC sprawcy.
-
AmazingEvents
jest jeszcze opcja, że mimo, że jesteś poszkodowany, to auto naprawiasz ze swojego AC, bo masz dobrą firmę, a nie z oc sprawcy, który miał w Linku, Axie, Liberty, czy innym gównie, a później Twój ubezpieczyciel robi sobie regres 
- MiszaElk
- Użytkownik
Co z tego, że zregresują, jak będziesz miał szkodę na koncie z AC? Średni interes. Chyba, że z OC sprawcy idzie mocno pod górkę.
-
AmazingEvents
regres polega na tym, że szkoda nie jest liczona na Twoje konto, to raczej oczywiste.
- MiszaElk
- Użytkownik
-
AmazingEvents
Heh, siedzę w ubezpieczeniach od 10 lat, nie nie zdziwiłbym się, przetestowałem nawet na sobie pół roku temu.
Jeżeli zaś w systemie występuje szkoda mimo, że powinien być regres, to jest to tylko i wyłącznie czyjeś niedopatrzenie, które zawsze można naprostować.
Jeżeli zaś w systemie występuje szkoda mimo, że powinien być regres, to jest to tylko i wyłącznie czyjeś niedopatrzenie, które zawsze można naprostować.
- MiszaElk
- Użytkownik
Siedzę w ubezpieczeniach mniej więcej (tylko trochę mniej)od Ciebie i z praktyki jest tak, że zgłoszona szkoda, mimo, że zregresowana, to jednak szkoda.
Pewnie wiele zależy, jak napisałeś, od "czynnika ludzkiego", bazy UFG danymi nie uzupełniają się same
Pewnie wiele zależy, jak napisałeś, od "czynnika ludzkiego", bazy UFG danymi nie uzupełniają się same
-
sezam
A mi wyliczyli 3800PLN dla OC + AC na oryginalnyc częściach ze zniżką chyb 60%.... Czy wam też tak ubepieczenie podskoczyło?
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Napisz coś więcej czyli jaka podstawa, wielkość miasta, jaka firma itp.
Coś nisko płacisz i dlatego pytam
Ja dopiero w lutym będę płacił ale warto się rozglądać
Coś nisko płacisz i dlatego pytam
Ja dopiero w lutym będę płacił ale warto się rozglądać
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- Putridum
- Użytkownik
- Kod silnika: A18XER
- Otrzymał piwo: 2 razy
Kalkulacje każda ubezpieczalnia robi indywidualnie dlatego należy z nimi negocjować wysokość składki, mi się udało w miarę rozsądną cenę uzyskać, co do miasta to Warszawa a ubezpieczyciel to Liberty.