--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup 2.8 bez pakietu wizualnego OPC Line
-
Sasal
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lublin
Zakup 2.8 bez pakietu wizualnego OPC Line
Witam, użytkuje Insignie ponad 1.5 roku, w/g mnie bardzo dobre auto, w sumie najlepsze jakie do tej pory miałem. Zero problemów. Moja Insignia w temacie: http://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=1831
Do senda wpadł mi do głowy wiosenny pomysł zamiany mojego 160KM Diesla na cos fajnego i mocnego z automatem i dlatego tez poszukuje Insignie 2.8 benzyna bez zewnętrznego pakietu OPC Line najlepiej w kolorze czarnym aby niewiele osób zauważyło zmianę (wścibscy sąsiedzi)
W grę wchodzi raczej zakup takiej Insignie i wówczas sprzedaż mojej, cena jaka zamierzam przeznaczyć to ok 60k zł, ale wówczas chciałbym coś około 2011 roku, znalazłem 1 ciekawą ofertę w sumie jedyną sensowną:
Co sądzicie:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ykuyb.html
Na co zwrócić uwagę w przypadku bezynky 2.8??
Gdyby ktoś cos słyszał o ciekawym aucie albo ma takie to proszę o info
Do senda wpadł mi do głowy wiosenny pomysł zamiany mojego 160KM Diesla na cos fajnego i mocnego z automatem i dlatego tez poszukuje Insignie 2.8 benzyna bez zewnętrznego pakietu OPC Line najlepiej w kolorze czarnym aby niewiele osób zauważyło zmianę (wścibscy sąsiedzi)
W grę wchodzi raczej zakup takiej Insignie i wówczas sprzedaż mojej, cena jaka zamierzam przeznaczyć to ok 60k zł, ale wówczas chciałbym coś około 2011 roku, znalazłem 1 ciekawą ofertę w sumie jedyną sensowną:
Co sądzicie:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ykuyb.html
Na co zwrócić uwagę w przypadku bezynky 2.8??
Gdyby ktoś cos słyszał o ciekawym aucie albo ma takie to proszę o info
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Poszukuje 2.8 bez pakietu wizualnego OPC Line
"Silnik posiada łańcuch rozrządu co wyklucza konieczność jego wymiany."
Taaa...... No, na pewno
O cenie nie wspominając.
IMHO Insignie <2011 to zwiększone ryzyko - dwa pierwsze lata produkcji, okres eliminowania chorób.
M.
Taaa...... No, na pewno
IMHO Insignie <2011 to zwiększone ryzyko - dwa pierwsze lata produkcji, okres eliminowania chorób.
M.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Nowe auto też nie gwarantuje bezawaryjności ty chyba coś o tym wiesz.
Auto wygląda sensownie wyposażenie też wydaje się kompletne,jednak należałoby zweryfikować stan faktyczny naocznie Photoshop robi cuda ze zdjęciami.Nieco za wysoka cena jak dla mnie za auto z tego rocznika pomimo dość bogatego wyposażenia i relatywnie niedużego przebiegu.Siedem latek na karku ok 20K rocznie wychodziłoby z arytmetyki.
Auto wygląda sensownie wyposażenie też wydaje się kompletne,jednak należałoby zweryfikować stan faktyczny naocznie Photoshop robi cuda ze zdjęciami.Nieco za wysoka cena jak dla mnie za auto z tego rocznika pomimo dość bogatego wyposażenia i relatywnie niedużego przebiegu.Siedem latek na karku ok 20K rocznie wychodziłoby z arytmetyki.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Skoro to wysoka cena to według Ciebie ile powinna kosztować? I bardzo mnie ciekawi jaka będzie cena Twego auta do sprzedaży
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
No moje nie ma takiego wypasu.Naiwnie sądzę że ze 2000 taniej wyjściowa,a końcówka ewentualnie do zbicia.
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Chmmm, nie chcę się wymądrzać, ale ta HBta ma właśnie pakiet stylizacyjny OPC Line.Sasal pisze:Co sądzicie:
Ale może Tobie chodzi o brak pakietu OPC? (bez Line?)
No to w środku go brakuje: brak kierownicy, pedałów i wajchy OPC.
Cena taka sobie, ale faktycznie - gdyby to był rocznik 2011 - wtedy byłoby zdecydowanie lepiej.
Na co patrzeć przy zakupie benzyny? Na to samo co zawsze.
edit:
brakuje też bardziej sportowych siedzeń, choćby tych z wysuwanym przodem, brak wentylacji fotela kierowcy, brak podgrzewanej kierownicy, brak aktywnego tempomatu, brak szyberdachu, nie wiadomo czy fotele są z pamięcią.... no taka trochę bieda-edyszyn.
Pozdrawiam,
MxW.
-
Sasal
- Nowicjusz
Dzięki za uwagi. Przez telefon sprzedający tylko zachwala, niby wszystko cacy. Jak tylko znajdę chwile w tym tygodniu to podjadę zobaczyć to auto, jednak muszę zarezerwować na to cały dzień.
Co do pakietu stylistycznego OPC Line chodzi mi aby z zewnątrz nie miało zderzaków z dużymi grillami/wlotami. Co do środka rzeczywiście fotele sportowe były by jak najbardziej mile widziane.
Co do pakietu stylistycznego OPC Line chodzi mi aby z zewnątrz nie miało zderzaków z dużymi grillami/wlotami. Co do środka rzeczywiście fotele sportowe były by jak najbardziej mile widziane.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Cena uczciwa jak za 2,8
Nie zapominajmy że benzyny są droższe od diesli.
Ja swoje 1,6 T z 2009 sprzedałem jeszcze drożej
Nie zapominajmy że benzyny są droższe od diesli.
Ja swoje 1,6 T z 2009 sprzedałem jeszcze drożej
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- wassermann
- Zapaleniec
OPC-Line (pakiet zewn.) oznacza dokładki pod zderzaki i na progi, oraz lekki spojler z tyłu. Bardzo delikatna różnica.
Nie ma nic wspólnego ze zderzakiem i grillem z prawdziwego OPC.
OPC-Line w środku nie oznacza foteli sportowych Recaro, to była opcja za jakieś 8,000 zł. Ani foteli AGR (ergonomicznych, zwanych też "sportowymi", z wysuwanymi podpórkami pod uda).
Auto z ogłoszenia chyba posiada dokładkę pod zderzak z przodu, ale nie posiada takowej pod zderzak z tyłu (widać wystające rury - a OPC-Line je częściowo maskuje.
M.
Nie ma nic wspólnego ze zderzakiem i grillem z prawdziwego OPC.
OPC-Line w środku nie oznacza foteli sportowych Recaro, to była opcja za jakieś 8,000 zł. Ani foteli AGR (ergonomicznych, zwanych też "sportowymi", z wysuwanymi podpórkami pod uda).
Auto z ogłoszenia chyba posiada dokładkę pod zderzak z przodu, ale nie posiada takowej pod zderzak z tyłu (widać wystające rury - a OPC-Line je częściowo maskuje.
M.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Dokładka OPC Line z tyłu jest 
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- wassermann
- Zapaleniec
Fakt, jest.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... elbert.jpg
Przed liftem jakaś uboga ta dokładka, to mnie zmyliło. Po lifcie doszła czarna "żaluzja", częściowo przysłaniająca końcówki rur, żeby tak nie sterczały.
Ale brakuje emblematów OPC-Line na błotnikach
M.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... elbert.jpg
Przed liftem jakaś uboga ta dokładka, to mnie zmyliło. Po lifcie doszła czarna "żaluzja", częściowo przysłaniająca końcówki rur, żeby tak nie sterczały.
Ale brakuje emblematów OPC-Line na błotnikach
M.
-
Indianin
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Cosmo
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Haldex(czytaj 4x4) oplowski to nieporozumienie ,w dosłownym słowa sensie tego znaczeniu 
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Nie przesadzajmy, u mnie haldex działa, spełnia swoje zadanie i nie ma do czego się doczepić. Ja osobiście sobie chwalę
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
- wassermann
- Zapaleniec
Proszę o rozwinięcie tej arcyciekawej myśli. I co to znaczy "oplowski".Indianin pisze:Haldex(czytaj 4x4) oplowski to nieporozumienie ,w dosłownym słowa sensie tego znaczeniu
Haldexy współczesne wszędzie wymagają jednakowej uwagi serwisowej i z czasem mogą się odezwać. Ale napęd Insignii jest bardzo dobry pod względem funkcjonalnym. Każde następne auto, jeśli będzie mnie stać, będzie już 4x4. Rewelacyjna poprawa trakcji!
Haldex w Insignii jest optymalny - generacja IV, porządny projekt bez oszczędności. Szybszy od myśli, niezauważalny w reakcji - po prostu zawsze działa jak trzeba przekazując napęd tam gdzie to konieczne. Do tego koniecznie trzeba wspomnieć o eLSD - blokadzie mechanizmu różnicowego tylnej osi, uzupełniającej zwykły Haldex. No i Flex Ride, na dokładkę, w wersjach z 4x4, też robi robotę. W sumie kierowca otrzymuje o wiele bezpieczniejszy samochód. Mi najbardziej podoba się możliwość ruszenia bez ograniczeń na mokrym asfalcie - i to w wersji z manualną skrzynią - dziesiątki razy ruszałem "z całą mocą", a kontrola trakcji ani nie mrugnęła - w "ośce" to nie do pomyślenia.
Ja tam 4x4 gorąco polecam każdemu, kto chce czuć się pewniej. Być może ostatnio nawet mnie uratowało, gdy zabrakło rozsądku i w wietrzny dzień na autostradzie dostałem przy wyjściu z ekranów silny boczny wiatr przy ponad 200 km/h... Auto poszło wężykiem, ale samo się wybroniło, tylko trzymałem prosto kierownicę... No dobra, nie ja, moja żona - ona jeździ tak szybko, ja nie potrafię
No i w zimie, po całkowitym wyłączeniu ESP i włączeniu trybu Sport, można na śliskim placu kręcić bączki
P.S. A dźwięk V6 jest nie do zastąpienia.
M.
-
Indianin
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Cosmo
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Każdy chwali co ma,ale proszę was zejdźcie na ziemię i bądźmy realistami ! Cytuję ,, porządny projekt" bo /... /:D
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2016, o 23:01 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edycja wulgaryzmu
Powód: Edycja wulgaryzmu
- wassermann
- Zapaleniec
Porządny, bo IV generacji, a nie odchudzonej V. Do tego wzbogacony o eLSD (vide układ XWD w Saabach)
Haldex staje się standardem w autach "dla ludu" i w zupełności wystarcza do zapewnienia doskonałej kontroli nad samochodem użytkowanym właśnie "cywilnie". Nie jest rozwiązaniem wyczynowym i takowym nie ma być. Mieć a nie mieć? Oczywiście - mieć! Chyba, że ktoś chce minimalizować koszty eksploatacji, wówczas powinien z tego zrezygnować.
M.
Haldex staje się standardem w autach "dla ludu" i w zupełności wystarcza do zapewnienia doskonałej kontroli nad samochodem użytkowanym właśnie "cywilnie". Nie jest rozwiązaniem wyczynowym i takowym nie ma być. Mieć a nie mieć? Oczywiście - mieć! Chyba, że ktoś chce minimalizować koszty eksploatacji, wówczas powinien z tego zrezygnować.
M.
-
Sasal
- Nowicjusz
Sprawa poszukiwania fajnego 2.8 ucichła ze względu na weekend oraz Wesele, dodatkowo moje auto się obraziło i jak usłyszało ze chce je sprzedać to postanowiło sobie "pęknąć" rurkę turbo i zaczęło świstać. Na dokładkę wszystkiego moja kochana kobieta nie zmieściła się w garażu i mam piękne 30cm zarysowane nadkole.