--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Czyli co ktoś ja sprowadził, rejestrował i po miesięcy sprzedał?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
Pox, dowiedz się w jakim serwisie w Belgii była serwisowana, to napisze do serwisu żeby mi podali całą historię.
-
pox
Jak tylko dostanę te informacje to dam znać.
-- 28 kwi 2016, o 14:23 --
Miałbym jeszcze pytanie dotyczące przekrętu na VAT.
Czy muszę się obawiać tego przekrętu, gdy auto zostało sprowadzone do kraju 2-3 lata temu i jest zarejestrowane?
Jeżeli tak, to czy w jakiś sposób mogę to weryfikować gdy za granicą właścicielem była firma?
-- 28 kwi 2016, o 14:23 --
Miałbym jeszcze pytanie dotyczące przekrętu na VAT.
Czy muszę się obawiać tego przekrętu, gdy auto zostało sprowadzone do kraju 2-3 lata temu i jest zarejestrowane?
Jeżeli tak, to czy w jakiś sposób mogę to weryfikować gdy za granicą właścicielem była firma?
-
Bodex
Jaj , coś wiesz lecz błądzisz, przy wyższych obrotach pompa oleju jest wydajniejsze, nie tyle chodzi o ciśnienie , a o ilość przepompowanego oleju do najdalszych zakamarków jak wspomniałeś.hubertus pisze:@Bodek Zimny silnik i 2 - 3 tys obrotów to dobrze dla silnika? Coraz weselej się robi.
Sam widzisz, że twoja teoria ni jak się ma do realu. Na zimnym wyższe ciśnienie niż na ciepłym. Bo aż 5 barów. Na wysokich obrotach masz tylko o 1 więcej. Na zimnym trzeba jak najdelikatniej. Bo co prawda ciśnienie na pompie jest ze względu na gęsty zimny olej. Ale gęsty olej trudniej dociera w różne miejsca silnika. Więc jeśli tak jak piszesz zimą rozgrzewałeś swoje auto to też radzę omijać je szerokim łukiem. Praw fizyki nie zmienimy. Ale dobrze je znać i umieć zastosować. Zimny olej - większa gęstość, wyższe ciśnienie. Ale i trudniej pompie wtłoczyć do rożnych zakamarków silnika. Co grozi uszkodzeniem wałka rozrządu, czy panewek korbowodowych.Wojtas92 pisze:Ktoś wie jakie jest prawidłowe ciśnienie oleju w silniku A20DTH?? Robiłem pomiary i wyszło:
silnik zimny-wolne obroty-5bar, 3000obr/min-6bar.
silnik ciepły-wolne obroty-1.8bar,3000obr/min-5.2bar
Pomiar robiłem z czystej ciekawości
Czyżbyś wątpił w wiedze inżynierów Fiat Alfa GM , to o i zaprojektowali program skrzyni automatycznej i sprzężyli z silnikiem ....
Wbrew pozorom wyższe obroty są mniej szkodliwe niż niskie.
@Jędrzejs.... też Mierzyłem w kombi , bo funkjonalne ...
Żona mówi ciągle te kombi wany raz kupmy normalny,
Jak zobaczyłem ile mogę zapakować w hb .... zapomniałem o kombi.
Sądzę że hb ma większy bagażnik jak kombi
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Kombi zapakujesz pod sufit, HB nie.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
-
Bodex
Gg pod półkę a jest wysoko.
Nie raz jechaliśmy z Monachium we 4 rech i każdy miał walizki plus torby laptopy i sam nie wiedziałem czy sie zabiorę,
Wszystko przyjęła bez bólu .
A miałem już doświadczenia z Lancia kombi, Multiplą , Espace IV .
HB ma imponująco pojemny bagażnik , wiem bo mam.
Nie raz jechaliśmy z Monachium we 4 rech i każdy miał walizki plus torby laptopy i sam nie wiedziałem czy sie zabiorę,
Wszystko przyjęła bez bólu .
A miałem już doświadczenia z Lancia kombi, Multiplą , Espace IV .
HB ma imponująco pojemny bagażnik , wiem bo mam.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Imponująco pojemny bagażnik w HB/sedanie to mają Superb II i III, po prostu przestrzeń kosmiczna. No i Octavie, choć nieco mniejszy, to również rewelacyjny. Na tym tle Insignia HB ma bagażnik zaledwie przyzwoity - o ile, tak jak ja, ktoś sobie nie sprawi pełnego koła zapasowego i/lub nagłośnienia z subwooferem. Wówczas podniesiona o 10 cm podłoga sprawia, że bagażnik staje się znacznie mniej funkcjonalny - niewiele da się ułożyć w "drugiej warstwie" na głównych torbach/walizach. Polecam zwrócić uwagę, bo nieco ponad 400 litrów bagażnika to nie jest za wiele w aucie "rodzinnym".
M.
M.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
Insignia Hatchback 530/1465 L
Insignia Sports Tourer 530/1530 L
Insignia Sedan 500/1015 L
Dane zaczerpnięto z http://www.opel.pl/gama-opel/salon-opla ... ignii.html
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
mati3006
Co powiecie na temat tego ogłoszenia ?
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... yjQ8x.html
VIN: W0LGS6EN8A1057743
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Bardzo się zdziwisz jeśli napiszę, że wątpię? Nie tyle w wiedzę o ile w zamiary. Przykład to wgrywanie ludziom up date softu, gdy ci skarżyli się na komunikat niskie ciśnienie oleju. Aso nie robiło tego na własną rękę tylko dostało takie wytyczne od Opla. Tak więc po pierwsze coś co zrobili inżynierowie nie zawsze musi oznaczać dobra klienta. A może oznaczać dobro producenta. Idąc tym tropem inżynierowie w przypadku diesla i automatu nie koniecznie muszą dbać o diesla każąc mu zimą utrzymywać wyższe obroty. A priorytetem mogą być tu wymagania automatu w przypadku zimnego oleju. Należało by tu zapytać u źródła. Bo gdyby było jak piszesz, to w wersjach manualnych silnik też mógł by utrzymywać wyższe obroty.Bodex pisze:hubertus pisze:@Bodek Zimny silnik i 2 - 3 tys obrotów to dobrze dla silnika? Coraz weselej się robi.
Jaj , coś wiesz lecz błądzisz, przy wyższych obrotach pompa oleju jest wydajniejsze, nie tyle chodzi o ciśnienie , a o ilość przepompowanego oleju do najdalszych zakamarków jak wspomniałeś.
Czyżbyś wątpił w wiedze inżynierów Fiat Alfa GM , to o i zaprojektowali program skrzyni automatycznej i sprzężyli z silnikiem ....
Wbrew pozorom wyższe obroty są mniej szkodliwe niż niskie.
Po drugie co z tego, że pompa jest wydajniejsza i przepompuje więcej oleju. Skoro ten gęsty olej nie dotrze do najdalszych zakamarków cienkimi kanalikami tylko zostanie wywalony do miski zaworem bezpieczeństwa. Znajomość budowy układu smarowania i praw fizyki się kłania. To, że na pompie masz ciśnienie, nie oznacza, że wałek rozrządu np. dostaje odpowiednie smarowanie, gdy olej jest gęsty. A jeśli ten wałek jest na zimnym gorzej smarowany lepiej chyba dla niego, aby kręcił się wolniej.
NIe musisz mi wierzyć, nie musisz się zgadzać. Popytaj mechaników to może im uwierzysz.
Zresztą naprawdę nie widzisz, że pomiar dokonany przez @Wojtas92 obalił twoją teorię? Ciśnienie na ciepłym na wolnych obrotach masz niższe, niż na zimnym. I jakoś na ciepłym silnik nie musi utrzymywać wyższych obrotów pomimo, że ciśnienie jest sporo niższe. Naprawdę tego nie widzisz?
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
E tam, takie dane. Trzeba spojrzeć w niemiecką specyfikację.Zbyszek01 pisze:Insignia Hatchback 530/1465 L
Hatchback - 530 litrów minus 118 z pełnym kołem zapasowym (z lub bez Bose), co daje 412 litrów.
W Octavii mam 560 litrów i pełne koło...
M.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Panowie skończymy OT i wróćmy do tematów związanych z tytułem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Andrzej
według mnie jest OK ( po zdjęciach)trzeba obejrzeć na własne oczy, wjechać na podnośnik, cena jest dobramati3006 pisze:Co powiecie na temat tego ogłoszenia ?
-
Bodex
według mnie jest OK ( po zdjęciach)trzeba obejrzeć na własne oczy, wjechać na podnośnik, cena jest dobra[/quote]edit
Wg mnie jest ZA miodzio , nie ma,sie czego czepiać , jest gdzieś haczyk .
Auto trzeba dobrze sprawdzić .
Hubertus ... bardzo się mylisz , do wytworzenia klina olejowego łożyska ślizgowego potrzebna jest prędkość obrotowa czopu względem panewki , akurat robiłem pod tym kątem szkołę.
Wiesz czemu koło wpada w aquaplaning na kałuży uniemożliwiając tarcie między oponą ,a podłożem ?
Musi być odpowiednią prędkość pomiędzy powierzchniami by wytworzył się klin wodny .
Jeździj dalej w niewiedzy ,a zrobisz panewki na jajo.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2016, o 23:12 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin
-
sahim87
Dzień dobry,
co możecie mi powiedzieć na temat ogłoszenia:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ymRVP.html
Prawdopodobnie dzisiaj po pracy podjadę obejrzeć na żywo. Coś rzuca się Wam znawcom w oczy? Czemuś przyjrzeć się dokładniej?
co możecie mi powiedzieć na temat ogłoszenia:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ymRVP.html
Prawdopodobnie dzisiaj po pracy podjadę obejrzeć na żywo. Coś rzuca się Wam znawcom w oczy? Czemuś przyjrzeć się dokładniej?
-
Robert3949
Cena podana to chyba netto plus 23 % VAT.
Pedał sprzęgła trochę styrany jak na 167 tyś. Przebiegu.
Pedał sprzęgła trochę styrany jak na 167 tyś. Przebiegu.
-
sahim87
@Robert3949
Dzięki za odpowiedź. W ogłoszeniu jest podane brutto... Na pewno o to zapytam.
Auto prawdopodobnie jest poleasingowe i być może było poobijane, dlatego cena jest taka. Plus jest taki, że nie ukrywają takich faktów i z reguły dysponują dobrze udokumentowaną historią auta i jego napraw. Wyjątkiem są auta zostawione przez prywatne osoby w rozliczeniu - wtedy zazwyczaj nie wiadomo nic, poza stanem bieżącym. Przebieg i historia w ASO Opla teoretycznie jest do sprawdzenia, ale tym będę się martwił po obejrzeniu na żywo, bo może się okazać, że nie warto tematu ciągnąć. Salon mam po drodze do domu także w najgorszym przypadku stracę godzinkę czasu z życia (w zasadzie nie stracę, bo zdobędę doświadczenie w oględzinach
).
Czy coś jeszcze oprócz sprzęgła?
Dzięki za odpowiedź. W ogłoszeniu jest podane brutto... Na pewno o to zapytam.
Auto prawdopodobnie jest poleasingowe i być może było poobijane, dlatego cena jest taka. Plus jest taki, że nie ukrywają takich faktów i z reguły dysponują dobrze udokumentowaną historią auta i jego napraw. Wyjątkiem są auta zostawione przez prywatne osoby w rozliczeniu - wtedy zazwyczaj nie wiadomo nic, poza stanem bieżącym. Przebieg i historia w ASO Opla teoretycznie jest do sprawdzenia, ale tym będę się martwił po obejrzeniu na żywo, bo może się okazać, że nie warto tematu ciągnąć. Salon mam po drodze do domu także w najgorszym przypadku stracę godzinkę czasu z życia (w zasadzie nie stracę, bo zdobędę doświadczenie w oględzinach
Czy coś jeszcze oprócz sprzęgła?
- supi
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Dopiero co kupiłem i powiem , że cena to akurat przeciętna. Dla mnie najważniejsze było to, że z naszej sieci. Poleasingowe w większości mają udokumentowaną przeszłość serwisową. Gwarancja to ASO, a po tym różnie, ale przeważnie są na to dokumenty. Do uzupełnienia możesz sprawdzić przebiegi przy przeglądach tech. na stacjach diagnostycznych na stronie https://historiapojazdu.gov.pl/ i na podstawie tych wszystkich informacji wyrobisz sobie zdanie o egzemplarzu. Jeżeli z ceny nie zejdą, to możesz pogadać z nimi o pakiecie dealerskim na ubezpieczenie .......może na inne niż Skoda robią oferty. Trochę słabo, że klima mono, ale to drobiazgi. Lampy za to na plus.
-
sahim87
Autko obejrzane z bliska. Wszystkie szyby boczne z rocznika 2009, czołowa i tylna 2010. Bardzo dużo odprysków i powoli zaczyna się za to zabierać "ruda". W okolicach zawiasów i śrub mocujących lusterka do drzwi (tak mi się wydaje. Pojedyncza śruba trochę powyżej linii okien w drzwiach) też zardzewiała po obu stronach. Auto trafiło do nich po raz drugi - najpierw 1.5 roku temu jako używane, teraz zostawione w rozliczeniu. Co do historii i pomiarów lakieru to nie pytałem ani nie robiłem, bo auto wymaga dużo pracy, żeby doprowadzić je do stanu, który by mnie satysfakcjonował, więc je odpuściłem.