--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWojtkowa Insignia
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Wojtkowa Insignia
Rozkręć i podklej niektóre miejsca taśmą parcianą. Pomaga w 101% 
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
wojtekmzks
Tak też myślałem. W których miejscach są zaczepy? Tylko po bokach czy przód/tył również?
Insignia przeszła polerkę i zaprawki. Z polerki jestem bardzo zadowolony, jest ładnie, gładko, błyszcząco i większość rys zniknęła. Został jedynie te olbrzymie i grube od mocnych zarysować. Zaprawki na razie są dosyć grube, zostawiamy je żeby lakier się utwardził i wtedy zostaną wyrównane. Niżej fotki po odebraniu. Zobaczymy jak to będzie po myciu, tutaj był lekko zakurzony więc ewentualnych hologramów nie byłoby widać, ale nawet jak będą to bez problemu poprawi.
W weekend mam zamiar zająć się tym załamaniem pod pedałem gazu, okropnie mi się z tym jeździ. Stopę trzymam idealnie w miejscu gdzie jest skos, więc ciągle mi się zsuwa i dodatkowo drętwieje pięta. Ktoś coś z tym robił może już?
Insignia przeszła polerkę i zaprawki. Z polerki jestem bardzo zadowolony, jest ładnie, gładko, błyszcząco i większość rys zniknęła. Został jedynie te olbrzymie i grube od mocnych zarysować. Zaprawki na razie są dosyć grube, zostawiamy je żeby lakier się utwardził i wtedy zostaną wyrównane. Niżej fotki po odebraniu. Zobaczymy jak to będzie po myciu, tutaj był lekko zakurzony więc ewentualnych hologramów nie byłoby widać, ale nawet jak będą to bez problemu poprawi.
W weekend mam zamiar zająć się tym załamaniem pod pedałem gazu, okropnie mi się z tym jeździ. Stopę trzymam idealnie w miejscu gdzie jest skos, więc ciągle mi się zsuwa i dodatkowo drętwieje pięta. Ktoś coś z tym robił może już?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Podobno najlepiej podłożyć kilka warstw wykładziny. Gdzieś czytałem poradnik, ale nie umiem teraz namierzyć. Zastanawiam się tylko czy nie będzie za "miękko" pod piętą. W każdym razie rób fotorelację. Może komuś u nas na forum się przyda w przyszłości.
-
wojtekmzks
Myślałem o tym, ale podejrzewam że będzie bardzo miękko, więc noga będzie mocno wpadać i wyjdzie z tego taki sam problem. Myślałem żeby wyłożyć podłogę folią i walnąć w te zagłębienie jakąś lekką szpachlę, potem obłożyć ją wykładziną i będę miał idealny odlew zagłębienia, który będę mógł wyciągać do odkurzania i równą podłogę, no ale to taki trochę abstrakcyjny pomysł
Zobaczymy co z tego wyjdzie, zrobię fotorelację i wrzucę na forum.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Szpachla znowu może się kruszyć. Widziałem ostatnio PCV w płynie (czy jakoś tak). Nie wiem tylko jaką grubą warstwę można tego wylać (położyć).
- Sebuś
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST EcoFLEX
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Czerwionka-Leszczyny
- Otrzymał piwo: 5 razy
Mam nadzieję że mówisz tylko o tym wgłębieniu a nie o całej podłodzewojtekmzks pisze:Myślałem żeby wyłożyć podłogę folią
- flcn
- Użytkownik
- Auto: ST Cdti
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: LDZ
Wojtek, pięknie wyszła ta polerka. Kolor extra. Możesz zdradzić ile Cię kosztowała polerka, wosk i powłoka? (może być na priv). Ciekaw jestem ile zaoszczędziłem...
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
wojtekmzks
flcn nie ma co ukrywać
Polerka kosztowała mnie 700 zł netto. W skład usługi weszła dwuetapowa polerka, wosk, powłoka kwarcowa na szybę, jakaś "powłoka" na opony, oraz zaprawki lakiernicze. Widzę parę miejsc do poprawy ale uprzedzał mnie, że jeśli gdziekolwiek znajdę hologramy to bez problemu to poprawi. Ogólnie efekt na zdjęciu wydaje się lepszy, chociaż nie powiem, po umyciu wygląda tak również na żywo.
Sebuś oczywiście, że tak
Chodzi mi o to żeby wyłożyć te miejsce folią, wylać na nią szpachlę, niech to sobie wyschnie, wyjąć to, przyciąć folię i obłożyć to wykładziną. W ten sposób miałbym idealnie wypełnione zagłębienie. Zobaczymy co wyjdzie z moich jutrzejszych planów, bo dzisiaj rodzi mi się chrześniaczka więc będzie pite wieczorem 
Sebuś oczywiście, że tak
- flcn
- Użytkownik
- Auto: ST Cdti
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: LDZ
No tak... przez myśl mi przeszło, żeby lexusa komuś oddać na korektę i powłokę... Ale jednak nie
Szczególnie, że wszystkiego mi zostało po ostatnim detailingu ST. Moja też się tak ładnie świeci jak Twoja
We wtorek biorę się za lexia, a ST idzie na wymianę chłodnicy wody i pompy wspomagania... Nie chce mi się samemu tego robić, szczególnie, że mam sponsora
We wtorek biorę się za lexia, a ST idzie na wymianę chłodnicy wody i pompy wspomagania... Nie chce mi się samemu tego robić, szczególnie, że mam sponsora
-
wojtekmzks
Koledzy, planuję zalać Insignię tym oto olejem:
http://sklep.millersoils.pl/seria-energ ... 40-5l.html
Opinie pozytywne na forum. Ktoś może zalewał takim? Czuć różnicę w pracy silnika?
Planuję wymianę oleju i filtrów po 10 tyś km, a tuż przed tym program oraz usunięcie DPF w kreatorzemocy. Myślałem na spokojnie ok. 190 KM. Widziałem wykresy z wynikami 200-205 KM, ale wydaję mi się, że to już troszkę za dużo i niezdrowo.
Opinie pozytywne na forum. Ktoś może zalewał takim? Czuć różnicę w pracy silnika?
Planuję wymianę oleju i filtrów po 10 tyś km, a tuż przed tym program oraz usunięcie DPF w kreatorzemocy. Myślałem na spokojnie ok. 190 KM. Widziałem wykresy z wynikami 200-205 KM, ale wydaję mi się, że to już troszkę za dużo i niezdrowo.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Olej dobry, co do mocy to zależy w jakim stanie jest twój silnik. Moja seria miała 165 km i 397 Na.
Xperia Z3
Xperia Z3
-
wojtekmzks
Myślę, że raczej w dobrym. Rocznik 2012, rejestracja 2013, a przebieg zaledwie 82 tyś km. Chociaż akurat w przypadku klekota może to nie być zaleta
Ile wyszło Ci po programie?
Ile wyszło Ci po programie?
-
wojtekmzks
Jaki przebieg miałeś wtedy, a jaki jest obecnie? Można wiedzieć gdzie robiłeś?
-
wojtekmzks
I znów długo mnie nie było, a to urlop, a to pożyczyłem mamie samochód, a to praca itd. Codzienność po prostu nie pozwala na siedzenie na forum 
Ale do rzeczy. Niedługo czas wymiany oleju i filtrów, a przy okazji usunięcie DPF oraz program w kreatorze.
Czy taki zestaw będzie ok? Dotychczas stosowałem 5w30, ale chyba 5w40 wydaje się bardziej chronić silnik?
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... etrza.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... oleju.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... aliwa.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... abiny.html
Zamówiłem również akcesoria do mycia auta, w tym APC SG RedDevil oraz dressing do plastików, bardzo polecany na forach detailingowych. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno zdam relację. Powoli zaczynał łapać zajawkę na detailing i jeśli czas i fundusze pozwolą to mam zamiar zabrać się za regenerację felg, pranie podłogi, czyszczenie skór i glinkowanie oraz położenie powłoki na szyby. Pożyjemy zobaczymy
pozdrawiam!
/
A więc tak
auto oddane do serwisu ponieważ strasznie irytowało mnie szuranie paska, okazało się, że to pasek rozrządu. Był na tyle twardy, że nawet po zdjęciu podczas ruszania wydawał dźwięki. W związku z tym lecę od razu z całym rozrządem continental. Do tego idzie płukanka Millers, olej Millers 5w40 + filtry (krecht i mann).
Auto w poprzedni weekend odświeżyłem za pomocą APC ShinyGarage RedDevil oraz dressingu Meguairs. Efekt więcej niż zadowalający. Zapomniałem niestety zdjęć 50/50
Boje się jedynie, że teraz będę musiał używać tego przy każdym sprzątaniu bo inaczej zostaną jakieś plamy, ale to "wyjdzie w praniu" 
Przy okazji polecam RedDevil jako środek do usuwania owadów oraz do czyszczenia felg. Bardzo mocny środek, ale dzięki różnym stężeniom praktycznie do wszystkiego
/
W sobotę zabrałem się za malowanie przedniego grilla, miały być same wąskie listw, ale poszło całość. Użyłem do tego gumy w sprayu od K2. Pracuje się z tym wyśmienicie, efekt przerósł moje oczekiwania, chociaż jeden zaciek mam do poprawy, ale to moja wina, za blisko przyłożyłem do grilla. Zastanawiam się nad pomalowaniem wszystkich chromów (ramki okien, relingi, tył pod szybą itd.). Ktoś może się spotkał z czymś takim? Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać na żywo.
W sobotę malowanie zacisków spreyem od K2 do zacisków - kolor żółty.
Ale do rzeczy. Niedługo czas wymiany oleju i filtrów, a przy okazji usunięcie DPF oraz program w kreatorze.
Czy taki zestaw będzie ok? Dotychczas stosowałem 5w30, ale chyba 5w40 wydaje się bardziej chronić silnik?
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... etrza.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... oleju.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... aliwa.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... abiny.html
Zamówiłem również akcesoria do mycia auta, w tym APC SG RedDevil oraz dressing do plastików, bardzo polecany na forach detailingowych. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno zdam relację. Powoli zaczynał łapać zajawkę na detailing i jeśli czas i fundusze pozwolą to mam zamiar zabrać się za regenerację felg, pranie podłogi, czyszczenie skór i glinkowanie oraz położenie powłoki na szyby. Pożyjemy zobaczymy
/
A więc tak
Auto w poprzedni weekend odświeżyłem za pomocą APC ShinyGarage RedDevil oraz dressingu Meguairs. Efekt więcej niż zadowalający. Zapomniałem niestety zdjęć 50/50
Przy okazji polecam RedDevil jako środek do usuwania owadów oraz do czyszczenia felg. Bardzo mocny środek, ale dzięki różnym stężeniom praktycznie do wszystkiego
/
W sobotę zabrałem się za malowanie przedniego grilla, miały być same wąskie listw, ale poszło całość. Użyłem do tego gumy w sprayu od K2. Pracuje się z tym wyśmienicie, efekt przerósł moje oczekiwania, chociaż jeden zaciek mam do poprawy, ale to moja wina, za blisko przyłożyłem do grilla. Zastanawiam się nad pomalowaniem wszystkich chromów (ramki okien, relingi, tył pod szybą itd.). Ktoś może się spotkał z czymś takim? Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać na żywo.
W sobotę malowanie zacisków spreyem od K2 do zacisków - kolor żółty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kuba89
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Berlin
Nieee prosze Cie. Żółty na zaciski do tego auta nie moze byc... takie moje zdanie 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
wojtekmzks
Czemu? Właśnie wydawało mi się, że do tego koloru auta żółty to jedyny oprócz srebrnego jaki będzie pasować 
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
Są Insignie, które nie mają chromów wokół szyb, wersja najuboższa. Poszukaj zdjęć to będziesz miał zobrazowanie. Jeśli chcesz "pozbyć" się wszystkich chromów, to proponuję również znaleźć całe klamki w kolorze nadwoziawojtekmzks pisze:Zastanawiam się nad pomalowaniem wszystkich chromów (ramki okien, relingi, tył pod szybą itd.). Ktoś może się spotkał z czymś takim? Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać na żywo.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- kuba89
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Berlin
Masz ładne, duże kombi. Eleganckie auto a chcesz pomalować zaciski jak w Civik-u
)