Kolejna zmiana image Astry.
Lampy Dectane z serii carDNA, do OWLA nawet nie wiedziałem, że takie istnieją

Kolega zaprowadził mnie do auta Climy (Astra H), gdzie mogłem je zobaczyć, dzięki obydwu za pokazanie.
Clima z wielką cierpliwością znosił wymagania Konrada, a to stop, a to wsteczne, a to kierunki

:564:
Do Astry J Dectane robi, a w zasadzie robił, dwa rodzaje, tzw. Red i Black.
Podobieństwa:
dokładnie takie same plastyki (szybki) zewnętrzne - czerwone, mocno dymione,
taki sam kształt wewnętrznych elementów świetlnych
Różnice:
plastyki wewnętrzne: w red czerwone, w black czarne - różnica widoczna w zasadzie tylko w dobrym słońcu
światłowody pozycyjnych: z białego plastyku w red, z czerwonego plastyku w black
i to jest największa różnica, dobrze widoczna za dnia. Po zapaleniu świateł w obu lampach świecą na czerwono i różnica znika
Wygląda to tak:
black
red (zdjęcie kiepskie jakości, ale ciężko znaleźć, to pochodzi z instrukcji montażu)
Lampa jest rozświetlona poprzez lampę błyskową użytą do tego zdjęcia, ale widziałem w sklepie takie do VW i skody. Mocno przebija ta biel światłowodu.
Teraz wyjaśniam, dlaczego napisałem, że w zasadzie producent robił wersje red. Ponieważ praktycznie im red nie schodziła i po wyprzedaży zapasu nie uruchamiają nowej produkcji. Nawet na stronie producenta nie ma na stanie magazynowym. Miałem inne wyobrażenie wersji red, ale po obejrzeniu na żywo, i tak wybrałbym wersje black.
Jakość wykonania, cóż, pomimo, że dla niemieckiego zleceniodawcy, to jednak Tajwan. Oryginalne lampy moim zdaniem są lepiej wykonane, lepsze plastyki, ale tragedii nie ma. Z pewnością są lepsze od chińczyków z aliekspress. Natomiast pasują idealnie i zgodnie z deklaracją producenta nie powodują błędów komputera spalonej żarówki. Montaż P&P, wszystko pasuje. Kolejna zaleta, to są rozbieralne i w sklepie motoHID udało im się nawet jedną z VW naprawić (oczywiście po gwarancji). Czyli, gdyby coś, kiedyś to jest opcja naprawy
Lampy posiadają europejską homologację i w pełni zastępują ori lampy (stop, cofania, pmgielne)
Light bar pozycyjnych jest trójwymiarowy. Jest to przestrzenny element.
No i efekt na aucie (jak zawsze u mnie, klikniecie w zdjęcie je powiększa w nowym oknie):