--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Okołokrakowska Isia 4x4 Kombi

ODPOWIEDZ
verter
Nowicjusz
Auto: Insignia 2.0 4x4
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012
Miasto: Kraków

Okołokrakowska Isia 4x4 Kombi

Post autor: verter » 13 sie 2016, o 08:51

Witajcie! Jestem zupełnie świeży na forum, tak jak i z resztą w posiadaniu Insigni. Chciałem pokazać Wam mój samochód. Chciałbym aby był to wątek rozwojowy gdyż w bliższej i dalszej przyszłości mam zamiar troszkę swoją Iśkę dopracować

Wrzucam kilka poglądowych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

postaram się wrzucić więcej zdjęć gdy pogoda pozwoli na doczyszczenie :)

autko jest bardzo fajnie jak dla mnie oczywiście wyposażone na razie po prostu nie mogę się nim nacieszyć

Co do spraw serwisowych.
Przed zakupem pojechałem do swojego kolegi mechanika na przegląd. Spod maski wydobywało się co jakiś czas jakieś dziwne buczenie (aktualnie po przeczytaniu kilku wątków na forum byłbym mądrzejszy ).

Kolegomechanik zdiagnozował następujące problemy:
Buczenie - Zawór doładowania Turbo
Geometria kół do ustawieni
wycieraczki z przodu w zasadzie powinny się nazywać rozmazywaczami a nie wycieraczkami
Urwana klapka od nasłonecznika pasażera.

Po dogadaniu ceny stałem się Posiadaczem Insigni. :)

Auto zakupiłem z przebiegiem 157 000. Przebieg ten był potwierdzony w książce oraz po rozkodowaniu VIN

W zeszłym tygodniu podczas normalnej trasy doszło do utraty mocy silnika. Pewien że chodzi o ten zaworek Turbo umówiłem wizytę u Kolegi. Jak się okazało zawór mimo buczenia jest sprawny, a awarię którą oczywiśćie wybiło na komputerze spowodowała dziura w rurze od intercoolera. Jednak postanowiłem poza tą awarią wymienić już na nowy ten buczący zaworek który po prostu zaczął mnie już denerwować

Co do moich przyszłych planów na razie 3 główne.

Przede wszystkim sprawa wizualna mam okropnie zniszczone felgi. Po tym okresie wakacyjnym gdy wrócę już z wczasów ze swoja 0,5(chociaż ona ewidentnie chciałaby mieć do powiedzenia więcej co najmniej na 0,7). Chciałbym je dać do renowacji. Może ktoś akurat poleci zakład który dokonuję takich rzeczy ewentualnie rozważam też próbę samodzielnego wymalowania. Marzył mi się kolor czarny aczkolwiek obawiam się że optycznie felga zniknie między oponami.

Ze spraw mechanicznych na pewno póki sprawny nie będę ruszał DPF, jednak myślałem nad Chipem. Po prześledzeniu forum wyczytałem że jest tutaj Prawdziwy Magik nieopodal KRK od tych spraw i mam nadzieję że całkiem niedługo podziałamy z moim Autkiem.

Wraz z przyrostem mocy będę na pewno myślał o zmianie tarcz i klocków.

Postaram się czytać i zasięgać wiedzy innych forumowiczów!

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mariuszmarysia
Użytkownik
Auto: Insignia ST 2.0 T
Kod silnika: A16XHT
Rok produkcji: 2009
Miasto: Częstochowa
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

Re: Okołokrakowska Isia 4x4 Kombi

Post autor: mariuszmarysia » 13 sie 2016, o 09:05

Ładne autko :P plany bdb , czekamy na resztę modów. 8-)

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 13 sie 2016, o 10:00

Fajny egzemplarz. Szerokości.

Awatar użytkownika
pjoter1
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: pjoter1 » 14 sie 2016, o 07:10

I kolejna przewidywalna Isia. Czytaj kolego forum, to oszczędzisz sobie nerwów :)

Wycieraczki tylko Denso - drogie, ale póki co nie widziałem na forum żeby komuś inne się sprawdziły.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”