Wrzucam kilka poglądowych zdjęć.
postaram się wrzucić więcej zdjęć gdy pogoda pozwoli na doczyszczenie
autko jest bardzo fajnie jak dla mnie oczywiście wyposażone na razie po prostu nie mogę się nim nacieszyć
Co do spraw serwisowych.
Przed zakupem pojechałem do swojego kolegi mechanika na przegląd. Spod maski wydobywało się co jakiś czas jakieś dziwne buczenie (aktualnie po przeczytaniu kilku wątków na forum byłbym mądrzejszy ).
Kolegomechanik zdiagnozował następujące problemy:
Buczenie - Zawór doładowania Turbo
Geometria kół do ustawieni
wycieraczki z przodu w zasadzie powinny się nazywać rozmazywaczami a nie wycieraczkami
Urwana klapka od nasłonecznika pasażera.
Po dogadaniu ceny stałem się Posiadaczem Insigni.
Auto zakupiłem z przebiegiem 157 000. Przebieg ten był potwierdzony w książce oraz po rozkodowaniu VIN
W zeszłym tygodniu podczas normalnej trasy doszło do utraty mocy silnika. Pewien że chodzi o ten zaworek Turbo umówiłem wizytę u Kolegi. Jak się okazało zawór mimo buczenia jest sprawny, a awarię którą oczywiśćie wybiło na komputerze spowodowała dziura w rurze od intercoolera. Jednak postanowiłem poza tą awarią wymienić już na nowy ten buczący zaworek który po prostu zaczął mnie już denerwować
Co do moich przyszłych planów na razie 3 główne.
Przede wszystkim sprawa wizualna mam okropnie zniszczone felgi. Po tym okresie wakacyjnym gdy wrócę już z wczasów ze swoja 0,5(chociaż ona ewidentnie chciałaby mieć do powiedzenia więcej co najmniej na 0,7). Chciałbym je dać do renowacji. Może ktoś akurat poleci zakład który dokonuję takich rzeczy ewentualnie rozważam też próbę samodzielnego wymalowania. Marzył mi się kolor czarny aczkolwiek obawiam się że optycznie felga zniknie między oponami.
Ze spraw mechanicznych na pewno póki sprawny nie będę ruszał DPF, jednak myślałem nad Chipem. Po prześledzeniu forum wyczytałem że jest tutaj Prawdziwy Magik nieopodal KRK od tych spraw i mam nadzieję że całkiem niedługo podziałamy z moim Autkiem.
Wraz z przyrostem mocy będę na pewno myślał o zmianie tarcz i klocków.
Postaram się czytać i zasięgać wiedzy innych forumowiczów!
pozdrawiam