--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLusterka składane elektrycznie
-
switek3
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Lusterka składane elektrycznie
Ale nie we wszystkich modelach. u mnie Isia z 2011 a nie da się nic z pilota
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Tak ale w samochodach >2011 jest rozkładanie tylko z jednoczesnym otwieraniem szyb. W 2011> lusterka rozkładają się chwilę wcześniej niż otwieranie szyb. Jeśli puścisz przycisk tuż po ruszeniu lusterek to lusterka się rozłożą, ale szyby pozostaną zamknięte.norbi333 pisze:Z pilota rozłożysz razem z otwieraniem szyb również we wcześniejszych rocznikach
Nie wiem czy nie jest to też jakoś powiązane z pamięcią foteli.
-
joszka
Jak sobie radzicie z przymarźnietymi złożonymi lustrekami?Przy użyciu przycisku mam za krótkie ręce aby jednocześnie z dwóch stron " pomoc" w rozłożeniu.Może można zastosować jakiś smar?
-
joszka
Składam bo muszem - parafrazujac klasyka - ale jak złożę to muszę rozłożyć - stąd pytanie o smar
-
klimatolog
- Forumowicz
- Auto: Insignia Elite
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Irlandia
- Otrzymał piwo: 1 raz
kolego użyj wazeliny... przechodziłem to samo w audi po przesmarowaniu problem znika...
-
sulim000
Mój problem wygląda następująco, po wrzuceniu wstecznego biegu prawe lusterko zamiast pochylić się do dołu idzie do góry i zamiast widzieć gdzie cofam mogę podziwiać niebo. Dodam, że samochód kupiłem z taką usterką więc nie wiem czy było przy tym coś kombinowane. Przy użyciu joysticka lusterko działa poprawnie. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Andrzej
może ktoś grzebał i zamienił kabelki góra -dół, nie wiem czy sygnał sterowania ręcznego a automatu idzie tymi samymi kablami
-
sulim000
Dzięki spróbuję z aku.
Mógł ktoś grzebać bo śruba od lusterka jest nie oryginalna tak mi się wydaje bo zardzewiała. Ale czy jest możliwość żeby tam coś źle podłączyć?
Mógł ktoś grzebać bo śruba od lusterka jest nie oryginalna tak mi się wydaje bo zardzewiała. Ale czy jest możliwość żeby tam coś źle podłączyć?
- radkor
- Użytkownik
U mnie też lusterko prawe idzie w górę zamiast w dół...
Lustra składane elektrycznie + pamięć ustawień foteli.
Wyłączyłem tę opcję w ustawieniach i nie zmienia się w ogóle.
Do dzisiaj nie wiem co jest przyczyną odwrotnego działania.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Lustra składane elektrycznie + pamięć ustawień foteli.
Wyłączyłem tę opcję w ustawieniach i nie zmienia się w ogóle.
Do dzisiaj nie wiem co jest przyczyną odwrotnego działania.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
-
sulim000
Mi odłączenie aku nic nie pomogło. Sprawa nie rozwiązana.
-- 27 cze 2016, o 17:52 --
Znalazłem przyczynę. Przy montażu diody wypalania DPF okazało się, że lusterko od kierowcy ma 13 pinów natomiast od pasażera 7 pinów. Więc chyb a tylko wymiana na 13-pinowe mnie ratuje.
-- 27 cze 2016, o 17:52 --
Znalazłem przyczynę. Przy montażu diody wypalania DPF okazało się, że lusterko od kierowcy ma 13 pinów natomiast od pasażera 7 pinów. Więc chyb a tylko wymiana na 13-pinowe mnie ratuje.
-
PSlowik
u mnie lusterka rozkładają się bez otwierania szyb oczywiście z pilota 
- radkor
- Użytkownik
I co to wnosi do dyskusji, skoro od dawna już wiadomo, że tak jest w rocznikach 2011 wzwyż a w starszych nie?
Masz 2014 więc logiczne, że u Ciebie działa...
Masz 2014 więc logiczne, że u Ciebie działa...
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
Ma ktoś z Was może jakiś tutorial jak rozebrać lusterko?
Mam problem, bo lusterko pasażera nie składa się do końca, tak jakby coś je blokowało w mniej więcej połowie ruchu. Po dopchnięciu go ręcznie do pozycji złożonej rozkłada się bez problemu w całości, w 90% przypadków kolejnym razem złoży się do końca, jednak później znowu tylko do połowy.
Dodatkowo oba lusterka po pochyleniu się do cofania później nie wracają do końca do pozycji wyjściowej (nie zawsze), brakuje im (głównie prawemu) po dosłownie kilka %. Pomaga ręczne naciśnięcie przycisku pamięci fotela, wtedy ustawiają się jak trzeba - ale to trochę irytujące w sumie
Auto z 2009, może coś tam się zasyfiło i ciężko chodzi zwyczajnie.
Mam problem, bo lusterko pasażera nie składa się do końca, tak jakby coś je blokowało w mniej więcej połowie ruchu. Po dopchnięciu go ręcznie do pozycji złożonej rozkłada się bez problemu w całości, w 90% przypadków kolejnym razem złoży się do końca, jednak później znowu tylko do połowy.
Dodatkowo oba lusterka po pochyleniu się do cofania później nie wracają do końca do pozycji wyjściowej (nie zawsze), brakuje im (głównie prawemu) po dosłownie kilka %. Pomaga ręczne naciśnięcie przycisku pamięci fotela, wtedy ustawiają się jak trzeba - ale to trochę irytujące w sumie
Auto z 2009, może coś tam się zasyfiło i ciężko chodzi zwyczajnie.
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Czy użycie wyszukiwarki na forum to jest jakiś skomplikowany wyczyn? Przecież demontaż jest dokładnie opisany http://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=1790
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
Andrzej
Wszystko odnośnie Twojej usterki opisałem wcześniej, mam ten sam problem od nowości obudowa która się składa obciera o dolne uszczelnienie i nic z tym nie zrobisz.
Rozwiązaniem jest popsikać w miejscach składania WD 40 przez 2-3 miesiące będzie spokój.
Rozwiązaniem jest popsikać w miejscach składania WD 40 przez 2-3 miesiące będzie spokój.
-
Arczi1978
Witam, mam problem z wrednie piszczącymi lusterkami przy składaniu, przesmarowałem WD40 ale nic nie dało, ma ktoś pomysł jak ogarnąć to piszczenie, bo trochę wstyd nie ukrywam jak składam/rozkładam pod marketem i się ludzie oglądają