--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWybór odpowiedniego silnika
-
MichaelloEs
Re: Wybór odpowiedniego silnika
Hmm
Konkretnie samochodu potrzebuje do dojazdu do pracy i innych podobnych tego rzeczy. Na wyścigi i inne bajeczki na pewno nie będę wyjeżdzał. Po prostu zależałoby mi na tym, żeby autko przy ewentualnym potrzebnym wyprzedzaniu/omijaniu/i innych było zwinne i lekko brało to do siebie:)
Nie oscyluje w spalaniu w okolicach 5l/100km bo to bezsens ale ponegocjować można;D
Konkretnie samochodu potrzebuje do dojazdu do pracy i innych podobnych tego rzeczy. Na wyścigi i inne bajeczki na pewno nie będę wyjeżdzał. Po prostu zależałoby mi na tym, żeby autko przy ewentualnym potrzebnym wyprzedzaniu/omijaniu/i innych było zwinne i lekko brało to do siebie:)
Nie oscyluje w spalaniu w okolicach 5l/100km bo to bezsens ale ponegocjować można;D
-
yarek82
Ja mam to samowojtassss pisze: Powiem Ci, że ja robię Insignią malutko bo jakieś 20 tys rocznie i żałuję, że wziąłem diesla. Jeżdżę wieczorami i w weekendy i gdybym kupował drugi raz to szukałbym benzyny
Jeżeli będę kupował kolejne auto to tylko benzyna
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Ot z tych samych powodów ja po VC w dieslu kupiłem benzynę. Jeżdżę na codzień po mieście, od czasu do czasu weekendowy wypad. 1.6T w Twoim przypadku wydaje się najlepszym wyborem.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
MichaelloEs
No dobrze:) W takim razie trzeba będzie poszukać benzynki 1,6turbo choć nie powiem, że bardzo kusi ta dwu litrówka no ale jakby nie te spalanie... Dziwne trochę, że w danych technicznych piszą, że 7,8 spalanie (bez 4x4 i automatu) a w realiach wygląda to w ogóle inaczej:/
-
yarek82
Przy niskich przebiegach 2-3l w ta czy w ta to chyba nie tragedia
u mnie jeżeli dojdzie do kupna kolejnej insigni to 2.0 to będzie minimum a może szarpane sie na 2.8 
Ja robię ok 20k km wiec tez nie dużo
Ja robię ok 20k km wiec tez nie dużo
-
bolek
Jak benzyna do normalnej jazdy to tylko 1.4T lub 1.8 .
1.6T super silnik ale z tego co piszą na necie w Turcji ,Rosjii w DE i Pl ten silnik w Insiach i Astrach z lat 08-13 trapi szereg problemów ,pomaga jazda na pb98 ale nikt nie zna dnia ani godziny kiedy po prostu się rozleci. tutaj troszke na temat 1.6T z polskiego forum http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2747729.html
Dlatego Opel stworzył całkowicie nowy silnik 1.6T SIDI 170km który jest dostępny w nowej Insignii.
1.6T super silnik ale z tego co piszą na necie w Turcji ,Rosjii w DE i Pl ten silnik w Insiach i Astrach z lat 08-13 trapi szereg problemów ,pomaga jazda na pb98 ale nikt nie zna dnia ani godziny kiedy po prostu się rozleci. tutaj troszke na temat 1.6T z polskiego forum http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2747729.html
Dlatego Opel stworzył całkowicie nowy silnik 1.6T SIDI 170km który jest dostępny w nowej Insignii.
-
MichaelloEs
Aha... to pozostaje 2.0turbo hehe:D
A tak na poważnie to juz teraz w ogóle mam juz zamieszanie. Ukierunkowałem sie powoli na benzyne, wytypowany 1.6t a tu takie informacje...
A tak na poważnie to juz teraz w ogóle mam juz zamieszanie. Ukierunkowałem sie powoli na benzyne, wytypowany 1.6t a tu takie informacje...
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
w każdym aucie coś się psuje więc dlaczego miało to nie dotknąć a16let - muszę poszukać jakiegoś uszlachetniacza na dolewanie do zbiornika i nie powinno być problemów 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
bolek
Wydaje mi się że spokojne rozgrzewanie i studzenie silnika po mocniejszej jeździe oraz dobre paliwa nawet pb98 z neste gdzie kosztuje tyle samo co 95 na shellu spokojnie wystarczy.Lepiej nie wlewaj jakiś wynalazków do zbiornika.
- peja-1991
- Kontakt:
akurat rozgrzewanie i studzenie mam opanowane od zawsze 
myślisz, że nie ma sensu stosowanie uszlachetniaczy ?
wracając do pytania o silnik - najlepiej podjedź do salonu, przewieź się 1 czy 2 sztukami i będziesz miał jakiś pogląd.
myślisz, że nie ma sensu stosowanie uszlachetniaczy ?
wracając do pytania o silnik - najlepiej podjedź do salonu, przewieź się 1 czy 2 sztukami i będziesz miał jakiś pogląd.
-
ewuschris
ja osobiscie proponuje paliwo lepszej jakosci,uzywam osobiscie shell nitro,tak to u nas sie nazywa i nie mam jakichkolwiek problemów,jednakze kiedy bylem w posiadaniu vectra c elite to skusiłem sie zatankowac w tesco i musze przyznac ze spozywcze rzeczy moze maja ok ale paliwo to poprostu porazka ,auto nie ma mocy,kopci,i przy tym musiałem czyscic egr wiec moje zdanie tanie nie zawsze sie oplaca,pozdrawiampeja-1991 pisze:w każdym aucie coś się psuje więc dlaczego miało to nie dotknąć a16let - muszę poszukać jakiegoś uszlachetniacza na dolewanie do zbiornika i nie powinno być problemów
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Wolę tankować 98 niż lać wynalazki do zbiornikapeja-1991 pisze: - muszę poszukać jakiegoś uszlachetniacza na dolewanie do zbiornika i nie powinno być problemów
- peja-1991
- Kontakt:
Norbi 98 swoją drogą ale może warto byłoby lać jeszcze jakiś uszlachetniacz.
Niestety ale jakość naszego paliwa jest marna.
Niestety ale jakość naszego paliwa jest marna.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Myślę ,że wystarczy same paliwo i od czasu do czasu auto przegonić.Przynajmniej ja tak robię.Nigdy nie zalewałem,żadnych specyfików
-
kiego
To prawda,tankowalem już w wielu europejskich krajach,a czkawke isia miała tylko w Polsce po statoil gold coś tam...
-- 15 lut 2014, o 11:13 --
To prawda,tankowalem już w wielu europejskich krajach,a czkawke isia miała tylko w Polsce po statoil gold coś tam...
-- 15 lut 2014, o 11:13 --
-
ojej
Nadszedł czas na zmiany...idąc po szczebelkach doszedłem do modelu Insignia
Mam obecnie GTS-a, z którym i tak się nie rozstanę
Ale szukam odpowiednika do towarzystwa. Jazd testowych jeszcze nie robiłem, na razie odwiedzam salony.
Jaki silnik ?? Poradźcie proszę zanim zasiądę za kółko.
1.6 T 179 KM
2.0 T 220 KM (po którymś roku ma 250KM, ale to nawet lepiej)
A może jednak jakiś Diesel, w życiu nie miałem żadnego
Ostatnia kwestia to skrzynia, automat chodzi mi po głowie, a doświadczenia z nimi niestety nie mam.
Dziękuje, za wszystkie podpowiedzi.
Jaki silnik ?? Poradźcie proszę zanim zasiądę za kółko.
1.6 T 179 KM
2.0 T 220 KM (po którymś roku ma 250KM, ale to nawet lepiej)
A może jednak jakiś Diesel, w życiu nie miałem żadnego
Ostatnia kwestia to skrzynia, automat chodzi mi po głowie, a doświadczenia z nimi niestety nie mam.
Dziękuje, za wszystkie podpowiedzi.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
x2, no i ewentualnie 4x4. 2.8 będzie jechało i paliło podobnie więc to mija się z celem, a na OPC trzeba trochę więcej dołożyć.wojtassss pisze:2.0T po lifcie 250 KM w manualu będzie w sam raz.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
ojej
Wczoraj znalazłem w jednym komisie 2 interesujące mnie Insignie:
W pierwszej rocznik i przebieg przemawia na jej korzyść.
http://gebrauchtfahrzeuge.haeusler-auto ... Xenon.html
W drugiej wrazenie ogolne.
http://gebrauchtfahrzeuge.haeusler-auto ... Paket.html