--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Blokada skrzyni biegów

ODPOWIEDZ
kaziek

Blokada skrzyni biegów

Post autor: kaziek » 17 sty 2017, o 16:22

Witam wszystkich, to mój pierwszy post - przyznam szczerze, że zawędrowałem tutaj, ponieważ szukam pomocy. Zastanawiam się nad założeniem blokady skrzyni biegów od Niedźwiedź Lock i w sumie nie wiem czy to ma sens. Czytałem wiele dobrych, ale też i kilka złych opinii, a podobno dla dobrego złodzieja zabezpieczenia nie istnieją. Dlatego chciałem zapytać o Waszą opinię. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Re: Blokada skrzyni biegów

Post autor: IBZI » 17 sty 2017, o 18:20

Insigni się nie kradnie. Sprawdź statystyki. To nie VW ;)

ble
Użytkownik
Auto: Insignia 4x4 AT
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto:

Post autor: ble » 18 sty 2017, o 13:04

Ja posiadam właśnie niedzwiedza.
nigdy nie użyłem, nawet nie wiem czy działa.
IBZI - jeszcze mazda 6 ;)

Awatar użytkownika
Gregs
Użytkownik
Auto: Insignia HB
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: Gregs » 17 lut 2017, o 19:50

IBZI pisze:Insigni się nie kradnie. Sprawdź statystyki. To nie VW ;)
Kradną podobnie jak inne (może nieco mniej). Części zawsze są na rynku potrzebne. Mazdy 6 kradną głównie w Warszawie i okolicach. VAG-i biorą, bo jest ich dużo i popyt na części jest.
Nie dalej jak 3 miesiące temu "wyjechały" w biały dzień, w tym samym czasie dwie Insignie z parkingu dealera. Samochody były używane, wystawione na sprzedaż. Przyszli, wsiedli (jak do swoich) i odjechali dwoma samochodami (jeszcze w bramie przepuścili pracownika wjeżdżającego). W TV niedawno oglądałem jak człowiek ściągnął kompletnego rozbitka i ukradł Insignię w celu podmiany VIN. Insignia po FL niby ma alarm, ale jest on obsługiwany fabrycznym pilotem. Sklonowanie pilota dla "fachowca" to moment. Blokada ma to do siebie, że ją widać. Potencjalny "chętny na samochód" jak ją widzi, to zamiast się szarpać pójdzie poszukać następnej. Przy czym mniej ważne, czy jest zamknięta, czy nie. Ale lepiej jest zamykać. Po jakimś czasie wpada to w nawyk jak wyłączanie start-stop.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Skrzynia biegów”