--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2017 - next generation
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Re: Insignia 2017 - next generation
Piękna, piękna, pod warunkiem że w ujęciu nie widać małych oczek i wielkiego "łapacza owadów". Perspektywa 3/4 bok, 1/4 tył wychodzi wyjątkowo pięknie, zwłaszcza OPC-Line 
-
ble
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4 AT
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
-
gongi
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Jak najbardziej trafne. Zobacz sobie przykładowo serie 4 gran coupe za 160tys http://ciesielczyk.pl/samochody/nowe/27 ... #equipment , przesadzili z cenami insigni, gdyby jeszcze poprawili osiągi w tej nowej, to można by się kłócić, ale sorry 260km i ponad 7s - śmiech na sali?peja-1991 pisze:@kingu80
O jakim bmw piszesz za 160 tys? Chyba serii 1.
Seria 3 to wydatek prawie 200 tysięcy, seria 4 i 5 rzędu 250-300 więc porównanie nie zbyt trafne.
Insignia 260hp w benzynie 7,3s do 100km/h
To BMW 190km w dieslu 7,5s
- kuba89
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Berlin
- Otrzymał piwo: 8 razy
29 sekund 0-200??? To słabo jak na 2.0T i 260km :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Jeśli policzymy najdroższą Insignie i gołą 4 to może i tak wyjdzie.
Podstawowa 4 kosztuje od 164 tyś, z automatem 175.
99900 za podstawową Insignie i 164000 za 4 to dalej różnica 64100 zł - czyli ponad połowę Insigni.
Ja uważam, że cena nowej Insigni jest normalna.
Na poprzednią też większość stękała, że za droga a sprzedała się bagatela w milionie egzemplarzy.
Podstawowa 4 kosztuje od 164 tyś, z automatem 175.
99900 za podstawową Insignie i 164000 za 4 to dalej różnica 64100 zł - czyli ponad połowę Insigni.
Ja uważam, że cena nowej Insigni jest normalna.
Na poprzednią też większość stękała, że za droga a sprzedała się bagatela w milionie egzemplarzy.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Koledzy rozmawiacie i porównujecie dwa różne auta.
zanim kupiłem swoją Isie miałem dwie opcje Passerati CC i Moja Isia .
CC odpadł z powodu 4 miejsc ale do brzegu zobaczcie ceny już VW CC to zaraz się okaże, że Nowa Isia jest tańsza a dwa ceny w konfiguratora są inne niż te w salonie
ale ta czerwona to już gablota
zanim kupiłem swoją Isie miałem dwie opcje Passerati CC i Moja Isia .
CC odpadł z powodu 4 miejsc ale do brzegu zobaczcie ceny już VW CC to zaraz się okaże, że Nowa Isia jest tańsza a dwa ceny w konfiguratora są inne niż te w salonie
ale ta czerwona to już gablota
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 11 razy
- Kontakt:
Dla przypomnienia według katalogu:
Insignia I hatchback- 1.4T 140KM - 95.350 zł
Insignia II hatchback - 1.5T 150KM - 99.900 zł
Tylko zerknijcie na wyposażenie standardowe obu modeli.
Insignia I hatchback- 1.4T 140KM - 95.350 zł
Insignia II hatchback - 1.5T 150KM - 99.900 zł
Tylko zerknijcie na wyposażenie standardowe obu modeli.
-
aallen
To akurat prawda. Brak poprawy osiągów to śmiech (cała ta walka o wagę), ale spójrzmy na to realnie teraz ....Jak najbardziej trafne. Zobacz sobie przykładowo serie 4 gran coupe za 160tys http://ciesielczyk.pl/samochody/nowe/27 ... #equipment , przesadzili z cenami insigni, gdyby jeszcze poprawili osiągi w tej nowej, to można by się kłócić, ale sorry 260km i ponad 7s - śmiech na sali?
Insignia 260hp w benzynie 7,3s do 100km/h
To BMW 190km w dieslu 7,5s
Auta używamy głównie stricte drogowo w ruchu ulicznym i na trasie. To nie miejsce na wykręcanie osiągów i walke o każdą sekundę. To nie tor wyścigowy gdzie ma to znaczenie. Chyba że tylko dla własnego ego i świadomości że wyprzedziłem gościa o sekunde i kilka tam sekund do 200km/h. No litości ... tylko powoduje się tym niebezpieczeństwo, nie ma to sensu i żadnego przełożenia a na trasie ?
Panowie "starą" Isią 2.0 250km "z kiepskimi osiągami" na trasie "bierzesz" 90% aut, wyprzedzasz 3 tiry na łyknięcie i możesz przytrzeć nosa użytkownikom serii 5 klasy E itd i należy sobie odpowiedzieć czy nie jest to wystarczające od jakiejś tam sekundy lepszego przyspieszenia do setki. Isia jest autem typowo w trasy a tam rozpędzona już naprawdę radzi sobie świetnie i nowa także będzie radzić sobie znakomicie. Wiadomo że w aspektach sportowych przy kręceniu okrążenia na torze ma to znaczenie ale nie w codziennym życiu. Moc i przyspieszenie jest aż nadto
Musimy oprócz aspektów teoretycznych patrzyć też na praktyke i życie codzienne.
- wassermann
- Zapaleniec
Przyspiesza identycznie jak moja
0-150 w 15 sek
100-200 w 21 sek.
No to popraaawiiiiliiiii, że hej! Hehe. Pewnie pali tyle samo.
Opel pełną gębą.
@aallen, nie 90% tylko >99%, i nie aut, tylko samych osobówek
0-150 w 15 sek
100-200 w 21 sek.
No to popraaawiiiiliiiii, że hej! Hehe. Pewnie pali tyle samo.
Opel pełną gębą.
@aallen, nie 90% tylko >99%, i nie aut, tylko samych osobówek
-
aallen
I dlatego też może należy tu upatrywać kwestii osiągów. Być może Opel uznał że to co oferuje "jest wystarczające" a może po prostu nie podołał wymaganiom i tyle@aallen, nie 90% tylko >99%, i nie aut, tylko samych osobówek
-
Bodex
Gooofno komu po osiągach kiedy na tylna kanapę zeby we 3 zasiąść to trzeba nogi w kostkach połamać schit! .
Chcesz osiągi to kupuj ferrari czy lambo , a to auto to zwykły doopowoz i ma być ciche , wygodne , bezpieczne .
Tyle w temacie.
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Chcesz osiągi to kupuj ferrari czy lambo , a to auto to zwykły doopowoz i ma być ciche , wygodne , bezpieczne .
Tyle w temacie.
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
- wassermann
- Zapaleniec
I tak i nie 
Za cenę tak wysokiego spalania można oczekiwać więcej. Poza tym konkurencja potrafi - i o to chodzi.
W mojej uważam osiągi "parametryczne" za dostateczne dla mnie. Jest OK, obym zawsze jeździł TAKIM autem.
Ale denerwują pewne słabości w zestrojeniu napędu. Auto ewidentnie ma momenty martwe, np. początek drugiego biegu jest najgorszy, albo przejście z 1. na 2. bieg w jeździe normalnej, nie "sportowej". Skrzynia jest kiepska, tak sobie zestopniowana (duży spadek obrotów między 1. a 2.), mało precyzyjna, z długimi ruchami. Bez redukcji, stałego bycia w pogotowiu (na obrotach), można zostać objechanym przez byle 1.9 TDI, którego kierownik zna się na rzeczy (typowy silnik, który ciągnie krótko, ale za to reaguje natychmiast). W Insi nie ma tak, że w każdej sytuacji nacisnę na gaz i auto od razu jedzie. Bywają ze 2 sekundy zwłoki zanim auto się ogarnie i wyrwie do przodu. Na autostradzie czy nawet krajówce to w niczym nie przeszkadza, ale w mieście już trochę tak - jeśli ma się świadomość "184 kW" w dowodzie i spalania ponad 15 na 100, chciałoby się nie odczuwać takich słabości.
M.
Za cenę tak wysokiego spalania można oczekiwać więcej. Poza tym konkurencja potrafi - i o to chodzi.
W mojej uważam osiągi "parametryczne" za dostateczne dla mnie. Jest OK, obym zawsze jeździł TAKIM autem.
Ale denerwują pewne słabości w zestrojeniu napędu. Auto ewidentnie ma momenty martwe, np. początek drugiego biegu jest najgorszy, albo przejście z 1. na 2. bieg w jeździe normalnej, nie "sportowej". Skrzynia jest kiepska, tak sobie zestopniowana (duży spadek obrotów między 1. a 2.), mało precyzyjna, z długimi ruchami. Bez redukcji, stałego bycia w pogotowiu (na obrotach), można zostać objechanym przez byle 1.9 TDI, którego kierownik zna się na rzeczy (typowy silnik, który ciągnie krótko, ale za to reaguje natychmiast). W Insi nie ma tak, że w każdej sytuacji nacisnę na gaz i auto od razu jedzie. Bywają ze 2 sekundy zwłoki zanim auto się ogarnie i wyrwie do przodu. Na autostradzie czy nawet krajówce to w niczym nie przeszkadza, ale w mieście już trochę tak - jeśli ma się świadomość "184 kW" w dowodzie i spalania ponad 15 na 100, chciałoby się nie odczuwać takich słabości.
M.
-
aallen
Tak. Przeniesienie napędu w tym aucie jest istotne i tutaj sporo mu brakuje. Na trasie nie ma tego problemu. Start może co poniektorych zaskoczyć no chyba że ktoś pierwszy Raz siedzi w takim aucie
JesCze pół biedy jak przyspieszasz równomiernie (mowa o mieście) Gorzej jest wtedy jak zmieniasz bieg na wyższy a z przodu zaczynają jechać wolniej niż przewidywales a obroty spadają poniżej 2000
JesCze pół biedy jak przyspieszasz równomiernie (mowa o mieście) Gorzej jest wtedy jak zmieniasz bieg na wyższy a z przodu zaczynają jechać wolniej niż przewidywales a obroty spadają poniżej 2000
- wassermann
- Zapaleniec
-
sezam
Jestem ciekaw jakie będą rabaty na w pełni wypchaną Insignię B 2.0T z 4x4.....
Może za rok zamienię swoje BiTurbo.
Może za rok zamienię swoje BiTurbo.
- wassermann
- Zapaleniec
W cenie 2.0T będzie nowa biturbo diesel - 210 KM / 480 Nm - AT8, 4x4
Osiągi jeszcze nieznane, do sprzedaży trafi nieco później.
Ciekawe jakie będą dopłaty za zabawę z konfiguratorem Exclusive.
M.
Osiągi jeszcze nieznane, do sprzedaży trafi nieco później.
Ciekawe jakie będą dopłaty za zabawę z konfiguratorem Exclusive.
M.
-
sezam
To już możesz sam sprawdzić na stronie Opla jest konfigurator. Mnie interesuje jeszcze jedno.... Czy klekot z tego nowego Diesla będzie słychać w środku auta..... Bo jak tak to tylko benzynka.