--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInterfejs VXDIAG
-
wojtas69
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.8T 4x4
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Interfejs VXDIAG
Też zostałem szczęśliwym posiadaczem Vxdiag, obecnie jestem na urlopie a interfejsem bawiłem się może kilkanaście minut ale jeśli rozchodzi się o możliwości odczytywania parametrów, błędów oraz możliwość wykonywania testów ta ma naprawdę duże możliwości, np: uruchomiłem sobie wszystkie tryby oświetlenia, dokładnie sobie zobaczyłem jak ustawiają się lampy przy danym trybie, mogłem sobie ustawić tryb autostradowy i w tym trybie wyregulować wysokość świecenia lamp, żeby innych nie oślepiać, mogłem z osobna przetestować każdy silniczek lamp włącznie z silnikiem przesłony oraz mogłem uruchomić większą moc ksenonów, która się uruchamia w trybie autostradowym. To co mi najbardziej się spodobało a czego nie miałem w Op-Comie to możliwość odczytania historii wszystkich dotychczas wymazanych błędów, można po nich wywnioskować np: która część auta była uszkodzona lub co było naprawiane (jeśli jakiś geniusz nie odłączy akumulatora to komputer łapie błędy po odłączeniu danego podzespołu).
Ma może ktoś pojęcie jak wygląda zarejestrowanie się na stronie GM i wykupienie czasowego dostępu do SPS?
Ma może ktoś pojęcie jak wygląda zarejestrowanie się na stronie GM i wykupienie czasowego dostępu do SPS?
-
wojtas69
- Użytkownik
Tą stronkę widziałem, każdy się może zarejestrować na ich stronie? Jeszcze widziałem możliwość zarejestrowania się po przez stronę Ac Delco https://www.acdelcotds.com/acdelco/action/subscribehome i tam koszt był 55$ za dwa dni, tylko że na ich stronie są do wybory tylko 3 kraje, USA, Canada i Australia, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie później w trakcie programowania np: wybór języka.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
-
dudu20
- Nowicjusz
- Auto: Astra J
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto:
Też się pobawiłen w weekend vxdiag ale korekcji wtrysków ani procentu zapchania DPF nie znalazłem. Może na innym silniku (mój to A17DTC) te parametry można zobaczyć.
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Na necie znalazłem obraz płyty która dodają do vxdiag.
Można uruchomić GDS2 bez podłączonego kabla i sprawdzić jakie parametry są dostępne.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Można uruchomić GDS2 bez podłączonego kabla i sprawdzić jakie parametry są dostępne.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
Bladnes
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ja się zarejestrowałem na gme bez problemu, założenie konta kosztuje 15E, wykupiłem subskrypcję na 1 godzinę za 10E z czego z pół godziny instalowałem potrzebne wtyczki itp. Wszystko trzeba robić na Internet Explorerze bo inne przeglądarki nie obsługują tych wtyczek. Czas oczywiście wystartował od momentu wejścia w "SPS", ale dałem radę zaktualizować kilka modułów. Nie dałem rady tylko zaktualizować BCM bo wyskakiwał komunikat o braku uprawnień czy coś takiego i nie wiem w którym momencie mógłby się pytać o carpass.
-
przemekp4
Witam, czy któryś z kolegów testował to urządzenie w Vectrze C? Przede wszystkim chodzi mi o logowanie/wylogowanie modułów i aktywacja różnych funkcji w nich. Vectra z 2007r więc domyślam się, że przez program tech2win? Czy tam też trzeba wykupywać jakieś licencje?
-
marwisn
Możesz opisać jak weszłeś w SPS'a ?Bladnes pisze:Ja się zarejestrowałem na gme bez problemu, założenie konta kosztuje 15E, wykupiłem subskrypcję na 1 godzinę za 10E z czego z pół godziny instalowałem potrzebne wtyczki itp. Wszystko trzeba robić na Internet Explorerze bo inne przeglądarki nie obsługują tych wtyczek. Czas oczywiście wystartował od momentu wejścia w "SPS", ale dałem radę zaktualizować kilka modułów. Nie dałem rady tylko zaktualizować BCM bo wyskakiwał komunikat o braku uprawnień czy coś takiego i nie wiem w którym momencie mógłby się pytać o carpass.
-
Bladnes
- Nowicjusz
- Miasto:
Jak założysz konto, wykupisz subskrypcję, zainstalujesz wszystko, to pojawią się dwa linki na koncie chyba GlobalTis i EPC. Wchodzisz w GlobalTIS, odpala się program w javie i tam jest ikona Programming SPS.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
-
wojtas69
- Użytkownik
Już wiem co źle zrobiłem, nie uruchomiłem SPS na wirtualnej maszynie dostarczone z interfejsem.
-- 25 lut 2017, o 08:53 --
Mam pytanie do osób, które zajmują się diagnostyką. Wykupiłem licencje i za pomocą VXDIAG wykonał aktualizacje modułów, w trakcie próby aktualizacji Haldexa SPS zawsze przerywa gdy jest wgrane około 80% danych i tak się dzieje za każdym razem, trochę poczytałem i było napisane że należy wyciągnąć bezpiecznik od skrzyni biegów ponieważ ona w czasie programowania może powodować zakłócenia, tak zrobiłem ale nadal przerywa. Teraz Haldex nie działa a komputer nie widzi żadnych jego parametrów. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?
-- 25 lut 2017, o 08:53 --
Mam pytanie do osób, które zajmują się diagnostyką. Wykupiłem licencje i za pomocą VXDIAG wykonał aktualizacje modułów, w trakcie próby aktualizacji Haldexa SPS zawsze przerywa gdy jest wgrane około 80% danych i tak się dzieje za każdym razem, trochę poczytałem i było napisane że należy wyciągnąć bezpiecznik od skrzyni biegów ponieważ ona w czasie programowania może powodować zakłócenia, tak zrobiłem ale nadal przerywa. Teraz Haldex nie działa a komputer nie widzi żadnych jego parametrów. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?
-
gosc
- Forumowicz
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Koszalin
Witam, mam VXDIAG kupiony z dalekiego wschodu łączy się z autem ale z modułem silnika co chwile przerywa, połączenie z innymi modułami działa dobrze. Czy wy też tak macie?
-
Bladnes
- Nowicjusz
- Miasto:
Też jestem ciekaw jak u innych bo u mnie niestety też przerwa połączenie i z tego co mi się wydaje nie tylko w module silnika
-
wojtas69
- Użytkownik
Panowie interfejs ma duży potencjał ale wymaga jeszcze dopracowania. Poprzez GDS2 diagnozuje i adaptuje wszystkie moduły bez problemu, sprawdzone na Insigni z 2012 i 2014. Za to trzeba uważać z programowaniem i konfigurowaniem modułów poprzez SPS, w Insigni z 2012 nie potrafił się połączyć i przeprogramować modułu ABS i modułu telefonu komórkowego. Moduł Haldexa przy programowaniu uwalił i zawsze go programował w 80% i przerywał, udało się go zaprogramować za pomocą KTS 540. W Insigni z 2014 uwalił moduł sterowania radiem, za pomocą KTS nie udało mi się go na razie odratować, muszę spróbować za pomocą MDI GM. Nie potrafił również przeprowadzić konfigurację BCM
Sprzęt ma duży potencjał ale trzeba uważać.
Sprzęt ma duży potencjał ale trzeba uważać.
-
autotech
- Klubowicz
- Auto: opel insignia b
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Łancut
- Otrzymał piwo: 2 razy
Witam i ja tak mam lista danych szczególnie silnika ciągle rozłącza jest to dość kłopotliwe , podczas kalibracji hamulca ręcznego w połowie zwiska,zareklamowałem sprzęt zobaczymy co firma odpisze , jeśli ktoś z kolegów ma pomysł co z tym zrobić prosimy o pomoc 
-
Bladnes
- Nowicjusz
- Miasto:
@autotech
W poniedziałek miałem "telekonferencję" z technikiem z allscanner. Ponieważ też zareklamowałem mój interfejs w związku z utratą połączenia w module silnik i najprawdopodobniej nie tylko tym, nie chce mi się znowu wszystkich modułów przeglądać.
Do rzeczy: po 2 godzinach na teamviewerze i grzebaniu po modułach i plikach stwierdził, że nie wie jaka jest przyczyna, i spróbuje znaleźć podobny samochód żeby sprawdzić czy w innym też tak się dzieje.
Sprzedawca zaproponował mi zwrot kasy lub jeżeli się zgadzam to poczekać na rozwój akcji może ten problem usuną.
Zdecydowałem się czekać bo nie chcę zwracać interfejsu.
Jedyne co zrobił technik to mi zaktualizował interfejs i GDS bo akurat do fejsa wyszła aktualizacja chyba 7 kwietnia.
W poniedziałek miałem "telekonferencję" z technikiem z allscanner. Ponieważ też zareklamowałem mój interfejs w związku z utratą połączenia w module silnik i najprawdopodobniej nie tylko tym, nie chce mi się znowu wszystkich modułów przeglądać.
Do rzeczy: po 2 godzinach na teamviewerze i grzebaniu po modułach i plikach stwierdził, że nie wie jaka jest przyczyna, i spróbuje znaleźć podobny samochód żeby sprawdzić czy w innym też tak się dzieje.
Sprzedawca zaproponował mi zwrot kasy lub jeżeli się zgadzam to poczekać na rozwój akcji może ten problem usuną.
Zdecydowałem się czekać bo nie chcę zwracać interfejsu.
Jedyne co zrobił technik to mi zaktualizował interfejs i GDS bo akurat do fejsa wyszła aktualizacja chyba 7 kwietnia.
-
wojtas69
- Użytkownik
No i moduł sterowania radiem VXDIAG w Insigni z 2014 uwalił mi na dobre, nie daje się go zaprogramować ani KTS ani MDI, muszę kupić nowy ![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)