Zmiany w stosunku do serii:
- dioda informująca o wypalaniu DPF
- rozszerzony komputer
Wykonany serwis:
30.03.2017:
- nowa bateria Centra Futura Carbon Boost CA852 85Ah 800A.
07.04.2017:
- wymiana uszczelki smoka pompy oleju (GM),
- wymiana wszystkich filtrów (Mann),
- zrobiona płukanka (Liqui Moly Pro-Line Engine Flush),
- wymiana oleju silnikowego (Millers EE Longlife C3 5W30),
- wymiana oleju w skrzyni biegów (GM).
06.05.2017:
- wymiana czujnika prędkości obrotowej koła (ABS/ESP) prawy przód (ATE),
- wymiana czujnika ciśnienia oleju.
20.06.2017:
- ponowna wymiana uszczelki smoka pompy oleju (GM)
- wymiana filtra oleju (GM)
- wymiana oleju (GM Dexos 2 5W30)
29.07.2017:
- wymiana podstawy filtra oleju (GM)
Foty:
Przedstawiam Wam moje nowe auto. Mam je od piątku tj. 24.03.2017 roku. Jest to Opel Insignia z 2009 roku, modelowo MY2010. Auto kupiłem z przebiegiem 170 tys. - równiutko. Serducho jakie w nim bije to 2.0 CDTI 160 KM, do tego manualna skrzynia F40. Auto krajowe z potwierdzonym i wiarygodnym przebiegiem. Zapłaciłem za nie trochę więcej niż średnia rynkowa, ale czy było warto to napiszę za jakiś czas. Na własnej skórze przekonałem się co do perełek z ogłoszeń. Obejrzałem kilka sztuk tego modelu i wszystkie to totalne padaki. W tym aucie poza małymi szczegółami nie było się do czego doczepić. Ogłoszenia śledziłem bardzo uważnie co kilka godzin. Auto pojawiło się w czwartek, szybka weryfikacja telefoniczna, następnie telefon do ASO o potwierdzenie przebiegu i w piątek o 6 rano wyruszyłem w drogę przez pół Polski - 450 KM w jedną stronę. Na miejscu wstępna weryfikacja auta czujnikiem lakieru, następnie wycieczka na diagnostykę - sprawdzona mechanicznie i pod komputerem. Wszystko w najlepszym porządku. O godzinie 16 auto było już moje. Teraz czeka mnie droga do ideału...