--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Lokalizator GPS

Jeżeli Twój problem nie pasuje do żadnego z wyżej wymienionych działów napisz go tutaj.
Awatar użytkownika
rs79
Forumowicz
Auto: Insignia
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2015
Miasto:

Re: Lokalizator GPS

Post autor: rs79 » 25 kwie 2016, o 19:58

Tak, ale w momencie gdy ustawiony jest w tryb powiadamiania na SMS, czyli dostaniesz współrzędne pozycji samochodu jak wyślesz na tracker odpowiedniego SMSa. Jak ustawisz tracker w tryb ciągłej wysyłki współrzędnych, to baterie 900 mAh wcina w 2h.

Awatar użytkownika
michanio86
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2009
Miasto: Dobre/MMz/W-wa

Post autor: michanio86 » 3 maja 2016, o 17:38

profek pisze:W zeszłym roku ukradziono jak się nie mylę tylko ok 5 Opli :D :D :D
https://www.facebook.com/katarzyna.wisn ... nref=story

Moja Isia tego dnia stała kilka/kilkanaście metrów dalej :/
Tegoroczny limit został zmniejszony do około 4 sztuk ;)

TediPower
Forumowicz
Auto: Astra J Kombi A17DTC
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2012
Miasto: Hannover

Post autor: TediPower » 3 maja 2016, o 18:40

Znajomej niedawno ukradli poduszki powietrzne z auta nie warto już kraść auta lepiej części.

Wysłane z ZUK Z1 ;)

Koszal

Post autor: Koszal » 3 maja 2016, o 20:05

Na rynku jest bardzo dużo tego typu urządzeń. Pracuje w firmie, która sprzedaje tego typu urządzenia i świadczy usługi lokalizacji. Nie mniej jednak jakieś 3 miesiące temu mojemu bratu ukradziono nowego Forda Focusa ST z urządzeniem lokalizacyjnym. Złodzieje zagłuszyli sygnał GSM po przejechanych 100 metrach.

Specjalnie skonfigurowane urządzenie zawiadomi kierowcę o wywołaniu alarmu np. sms-em. U braciaka tego nie zrobiliśmy bo wyszliśmy z założenia, kto będzie kradł takie auto :)

Dodatkowo policja na następny dzień dostałą info do jakiego nadajnika próbowała logować się karta SIM z urządzenia. Niestety nie podjęli żadnych działań itp. ogólnie szkoda gadać :)

Awatar użytkownika
piohib
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Post autor: piohib » 3 maja 2016, o 22:49

Heh, czyli wychodzi na to, że to zbędny gadżet...
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

jezy86

Post autor: jezy86 » 4 maja 2016, o 15:00

Ja uważam że koszt urządzenia jest bardzo niski i naprawdę warto zainwestować parę groszy. Oczywiście profesjonalny złodziej jak będzie chciał to włamie się do każdego nawet najlepiej zabezpieczonego samochodu i go ukradnie ale złodziej - złodziejowi nie równy i nie każdy musi mieć od razu niezbędną wiedzę i narzędzia aby zrobić to profesjonalnie.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 4 maja 2016, o 16:01

Jeśli ma wiedzę jak odpalić takie auto, to i ma wiedzę jak zagłuszyć sygnał. Przy kradzieży "na lawetę" to też "standard". Jeśli złodziej włamuje się aby ukraść części (koło zapasowe, poduszkę, inne wyposażenie) to akurat lokalizator nic nie daje. W takim przypadku lepiej zainstalować ukrytą kamerkę reagującą na ruch. Choć pewnie z identyfikacją złodzieja też będzie problem. Moja rada: dobre autocasco i śpisz spokojnie.
Swoją drogą specjalnie spytałem znajomego z "wojewódzkiej" czy udało im się odzyskać jakiś samochód, który miał zainstalowany lokalizator. Nie pamiętał takiego przypadku, chociaż kilka razy mieli sygnały z logowania się lokalizatorów i wysyłania sygnałów gdzieś z głębi Rosji.

XTomek

Montaż lokalizatora - szukam inspiracji gdzie zamontować

Post autor: XTomek » 17 lis 2016, o 18:20

Witam,

Szukam pomysłów i inspiracji gdzie zamontować fizycznie lokalizator GPS. Chodzi o pudełko wielkości paczki papierosów. Założenia są takie że lokalizator wymaga zasilania (by ładować w nim akumulator). Fajnie by było by urządzenie nie rzucało sie w oczy ale i jednocześnie by nie traciło zasięgu telefonii komórkowej oraz gps.

Ma ktoś z was jakieś pomysły?

Pozdrawizm

Andrzej

Re: Montaż lokalizatora - szukam inspiracji gdzie zamontować

Post autor: Andrzej » 17 lis 2016, o 20:05

Z tyłu w bagażniku za lewym boczkiem, tam jest zasilanie, lub za prawym jeśli posiadasz gniazdo zapalniczki.
Lub jeśli się zmieści w lewej-prawej osłonie słupka podszybia przedniego.
Lub za plastykową osłoną przed lusterkiem środkowym ( pomysłów jest wiele, osobiście wybrał bym opcję lusterka środkowego)

XTomek

Post autor: XTomek » 17 lis 2016, o 20:35

No właśnie bagażnik wydawał się ok ale okazało się że nie mam tam gniazda zapalniczki i nie bardzo jest skąd go zasilić. Najłatwiej było pod maską obok akumulatora jest pod jego pokrywą - ale na dłuższą metę wilgoć i różnice temperatur niekorzystne wpłyną na elektronikę lokalizatora..
Jutro sprawdzę to lusterko, tylko skąd tam zasilanie zrobić?

Andrzej

Post autor: Andrzej » 17 lis 2016, o 21:30

możesz pociągnąć od lampki sufitowej lub pociągnąć bokiem i pod sufitówką od zapalniczki
ja mam tam zamontowane dodatkowe gniazda usb.
gniazda.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz
Auto: Insignia HB
Kod silnika: B14NET
Rok produkcji: 2017
Miasto: Olsztyn

Post autor: Zierek » 17 lis 2016, o 21:52

A ja myślę, że o tym nikomu nie powinieneś mowić, a już na pewno nie w internecie

Andrzej

Post autor: Andrzej » 18 lis 2016, o 15:51

Profesjonalny złodziej w ciągu 2 sekund lokalizuje gdzie jest nadajnik GPS, mają do tego wykrywacze.

Awatar użytkownika
mxw
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Poznań
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: mxw » 18 lis 2016, o 18:54

Ale jaki taki profesjonalny złodziej będzie chciał kraść Insignie?? ;-)

Pozdro.,
MxW.

Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 18 lis 2016, o 19:13

na części teraz kradną samochody tylko na części a potem na Allegro i Olx

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 18 lis 2016, o 21:34

Lokalizator powinien być umieszczony w miejscu nieprzesłoniętym blachą od góry by łapał sygnał GPS i także w miarę wokół by był w zasięgu GSM. Pod przednią deską wydaje się być odpowiednim miejscem, np. za zegarami.
Co do zasilania - pytanie jaki jest pobór prądu przez ten lokalizator? Czy może być podłączony na stałe pod 12V? Wiadomo, w zapalniczce napięcie znika wraz ze zgaszeniem silnika więc w przypadku zabrania auta lawetą lokalizator w niczym się nie przyda...
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Auto: Insignia ST / MY2011
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 146 razy
Kontakt:

Post autor: Ping » 19 lis 2016, o 00:06

Panowie, wystarczy zagłuszacz sieci GSM aby taki lokalizator wyłożył się w swoim podstawowym założeniu.
Na allegro można kupić takie ustrójstwo w cenie dwumasy a dla profesjonalnego złodzieja to nie jest droga inwestycja.

Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest AC + odcięcie kilku obwodów + dobry myk ze zmianą w gnieździe OBD. Do tego montaż instalacji ECU w taki sposób aby nie było można łatwo odpisać od niego wtyczek w celu podpięcia innego ECU.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2010
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 19 lis 2016, o 08:56

Tu popieram przedmówcę najlepszym zabezpieczeniem jest AC.Złodzieja nie upilnujesz,ale on ciebie tak.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”