--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

B20NFT wymiana rozrządu.

markol
Nowicjusz
Auto: Insignia B
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Żołędowo

Re: B20NFT wymiana rozrządu.

Post autor: markol » 26 sty 2025, o 23:19

Tak, ten link ;) ogólnie to czytałem, ze IA miały problemy z silnikami, o tłokach tez słyszałem ,ale o IB nic złego raczej nie słyszałem. Ponoć poprawiono tam silnik dlatego postanowiłem ją kupić, tym bardziej że mam tip top całą historię użytkowania auta. Im więcej czytam tym bardziej się tyram. Tak jak mówisz, mniej czytania ;) w piątek jade na wymiane tarcz i klocków przód to zlecę żeby sprawdzili rozrząd pod pokrywą.
Tyra mnie jeszcze ta dostępność tego rozrządu, znając życie to 5lat chce pojeździć IB więc zapewne będę musiał wymienić rozrząd, jak nie "dziś" to za jakiś czas...

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 26 sty 2025, o 23:29

Może wcale nie będzie potrzebny ten rozrząd. Wysłałam PW, bo i tak gadamy tylko we dwoje to po co wszyscy mają czytać.

Mski_sw
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia B 2,0T
Rok produkcji: 2017
Miasto: Świętochłowice

Post autor: Mski_sw » 18 wrz 2025, o 19:12

Cześć, nie będę zakładał nowego tematu bo to bezsensu, więc zapytam tutaj.
Idzie gdzieś aktualnie dostać cały zestaw rozrządu ? Znalazłem na jednej ze stron cały zestaw za ok 2 tysiące złotych firmy FAI ale nigdy o tej firmie nie słyszałem. Zakładał ktoś i jest w stanie wskazać czy warto, bądź ewentualnie jak już wspomniałem gdzie szukać.

Awatar użytkownika
Jaromat
Użytkownik
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2017
Miasto: OKR
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: Jaromat » 24 sty 2026, o 20:38

Hey, i po tylu latach co można powiedzieć na temat tego silnika, z neta wynika że to bardzo dobra konstrukcja a z FB już nie 😁😂

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik benzynowy”