--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia 2017 - next generation

Jeżeli Twój problem nie pasuje do żadnego z wyżej wymienionych działów napisz go tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KenyBDG
Użytkownik
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2017
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Insignia 2017 - next generation

Post autor: KenyBDG » 19 mar 2017, o 20:16

@kingu80, w tej chwili Insignia B jest nowością i nie ma co liczyć na duże rabaty, w przypadku Insigni A rabaty sięgały 26%!, ja dostałem ze 166k na 122k PLN

mirpo
Użytkownik
Auto: Astra 2.0 cdti ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto: WPR

Post autor: mirpo » 19 mar 2017, o 20:29

Pojawił się film z prezentacją nowej Insignii. Niestety nie potrafię go ściągnąć z Facebooka na kartę pamięci
Jak wyszukacie na Facebooku TG Polska, to oni wrzucili film jakieś 3 godz. temu.

kingu80

Post autor: kingu80 » 19 mar 2017, o 20:53

peja-1991 pisze:Zresztą gdybym miał kupić kolejne auto to i tak w wynajmię więc interesuje mnie rata miesięczna a nie całkowita wartość auta.
No to tym bardziej bardziej opłaca się kupować auta marek premium ponieważ ratę za BMW czy audi będziesz miał bardzo podobną do raty Insigni. Ok, będzie ona nieznacznie wyższa, wiadomo ale nie jakoś tragicznie. Różnicę na poziomie 500 - 600zł jestem w stanie jak najbardziej zaakceptować. Ponieważ najem długoterminowy to nic innego jak spłata utraty wartości pojazdu. Nie wiem jak przy nowej insigni ale przy poprzedniej w przeciągu 3 lat musiałeś spłacić 50% wartości pojazdu czyli jak brałeś auto które kosztowało 120k brutto to miałeś do spłaty 60k brutto. Natomiast marki droższe tracą na wartości dużo mniej, są za to droższe ale dzięki temu ta różnica się niweluje i raty wychodzą podobne. Dodatkowo warto poczytać sobie umowę takiego najmu ponieważ wiele osób wychodzi z założenia że skoro auto ma wynajęte to może robić z nim co chce a po 3 latach go odda i weźmie nowe. Nic bardziej mylnego. Po okresie najmu jeżeli zdecydujesz się oddać auto i wziąć kolejne a samochód będzie bardzo zniszczony przez co dealer będzie musiał ponieść dodatkowe koszty żeby przywrócić je do takiego stanu aby móc go dalej zbyć, dealer tymi kosztami obciąży Ciebie. A to wiem ponieważ nie bez powodu jeździłem do tej pory oplami, dwóch moich dobrych przyjaciół pracuje w oplu, jeden w centrali GM a drugi jest dyrektorem w jednym z Warszawskich salonów :)

ble
Użytkownik
Auto: Insignia 4x4 AT
Kod silnika: A20NHT
Miasto:

Post autor: ble » 19 mar 2017, o 22:52

kingu80 pisze: Edit
dawno nie czytałem takich głupot, mam 3 samochody i nigdzie nie ma takich zapisów...
Ostatnio zmieniony 20 mar 2017, o 08:58 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin

Awatar użytkownika
kuba89
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0 T 4x4
Rok produkcji: 2009
Miasto: Berlin
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: kuba89 » 19 mar 2017, o 23:00

Tu w DE przynajmniej tak jest. Sa szkody akceptowalne i szkody którymi użytkownik jest obciążony. Jeżeli jestes rzeźnikiem to mozliwe, ze bardziej opłacalny bedzie finalny wykup auta :p

https://www.leasingtime.de/blog/204-die ... grueckgabe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony 19 mar 2017, o 23:05 przez kuba89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 19 mar 2017, o 23:04

@kingu80 a jakim to Oplem z 2016r jeździsz co wynika z Twojego profilu?
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: wassermann » 20 mar 2017, o 01:12

ble pisze:dawno nie czytałem takich głupot, mam 3 samochody i nigdzie nie ma takich zapisów...
Żeby się Kolega nie zdziwił.
https://www.fmleasing.pl/oper/download/ ... w_2011.pdf

Leasing/wynajem - przy zwrocie oceniane jest zużycie pojazdu, czy nie jest przypadkiem "ponadnormatywne", jak również ujawniane są szkody niezgłoszone wcześniej. Zakres tolerancji opisany jest w przewodniku (link powyżej).

M.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 20 mar 2017, o 06:49

To zależy także od firmy leasingującej czy w tym przypadku wynajmującej.
W drive planie jest opisane, że w razie szkód lakierniczych trzeba je naprawić - np. Z ubezpieczenia itp.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

ble
Użytkownik
Miasto:

Post autor: ble » 20 mar 2017, o 08:13

wassermann pisze: Żeby się Kolega nie zdziwił.
https://www.fmleasing.pl/oper/download/ ... w_2011.pdf
Posypuję głowę popiołem :oops:
Kiedyś czytałem warunki w Getinie i RCI i nic takiego tam nie było, pozatym dalej uważam że to trochę dziwne.
Co do tego że szkody lakiernicze trzeba usuwać to oczywiste, ale np. zużycie plastików wg.mnie nie powinno pod to podchodzić,

Awatar użytkownika
coolmobil
Zapaleniec
Auto: Skoda Superb
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2017
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: coolmobil » 20 mar 2017, o 10:11

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6239168187

Nie wiem czy da się zapiać ten film ale można obejrzeć go pod tym linkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Miasto: nec temere, nec timide
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: wassermann » 20 mar 2017, o 10:41

Felgi w tej nowej Insignii to popis ANTYpiękności...
Albo ja jestem zupełnie nie na czasie. Ta na filmiku TG ma wręcz ohydne koła, jak z jakimiś maksymalnie wieśniackimi kołpakami w stylu "cosmic". Klasyczne piękno chwilowo poszło spać.

M.

kingu80

Post autor: kingu80 » 20 mar 2017, o 11:17

ble pisze: dawno nie czytałem takich głupot, mam 3 samochody i nigdzie nie ma takich zapisów...
No to weź samochód w takiej formie finansowania, katuj go a po 3 latach zwróć to się mocno zdziwisz. Ja nie wiem co jest zapisane w umowie leasingowej. Wiem jakie wytyczne do tego programu na GM i mogę Ci zagwarantować że jeżeli oddasz zniszczony samochód to zostaniesz za to obciążony. Być może firmy Leasingowe o tym nie informują ale jak dopytasz sprzedawcę to na pewno Cię poinformuje a jeżeli nie zrobi tego to poinformują Cię o tym przy zwrocie auta :)

@yerry już nie jeżdżę żadnym opel. Zmieniłem markę :)

ble
Użytkownik
Miasto:

Post autor: ble » 20 mar 2017, o 12:25

kingu80 pisze: ...
Już doczytałem że takie coś istnieje, u mnie przy żadnej umowie nie było takiego zapisu, bardziej mi chodziło o normalne ślady użytkowania niż jeżdżenie w rękawiczkach z papieru ściernego, czy obijanie auta gdzie się tylko da...
Ostatnio zmieniony 20 mar 2017, o 21:23 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.

kingu80

Post autor: kingu80 » 20 mar 2017, o 12:50

Ojj zdziwił byś się w jakim stanie ludzie potrafią zwracać auta. Pomijam już stan wizualny gdzie środek wygląda jakby samochód pełnił funkcję placu zabaw dla dzieci i kuchni z jadalnią jednocześnie, chodzi tu też o kwestie eksploatacyjne i zużycie zawieszenia itd. Można przejechać autem 200kkm i mieć oryginalne zawieszenie a można je zajechać w 20kkm. Owszem, polskie drogi są dziurawe ale po dziurach też trzeba umieć jeździć. Jeżeli wjeżdżasz w dziury czy podjeżdżasz pod krawężniki na pełnym bucie to nie ma szans żeby takie zawieszenie wytrzymało długo. Podobnie inne elementy jak silnik, skrzynia. Wiele osób wychodzi z założenia że skoro nie jego i ma gwarancję to co będzie sobie żałował. Odpala samochód, na dworze mróz, silnik zimny a on but i rura do odcięcia. Myślicie że mało takich artystów jest. Wystarczy poobserwować trochę.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 20 mar 2017, o 20:29

"Są Ludzie i parapety, stołki i taborety "
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

aallen

Post autor: aallen » 21 mar 2017, o 01:29

Zgodzę się nie kupisz za 100k BMW ale mając do wydania powiedzmy 160k, wolał byś kupić sobie nowego opla który po kilku latach będzie wart 40% swojej ceny czy kupić za te pieniądze jakieś 2 letnie używane BMW, tak samo wyposażone? Bo ja bez zastanowienia wybieram drugą opcję. Po pierwsze mam wtedy samochód którego nawet z oplem nie ma co porównywać bo do pięt mu nie dorasta we właściwościach jezdnych i komforcie a po drugie za kilka lat nie będę płakał że sprzedaję samochód za bezcen bo opla wartego 160k po 3 latach sprzedasz na pewnie za nie więcej niże 100k podejrzewam że jego wartość będzie oscylowała w granicach 90k a BMW będzie dalej warte ponad 100k. Kupując auto patrzę również na to ile dostanę po tyłku gdy go później będę odsprzedawał. Natomiast jeżeli mówimy o normalnych autach, to niestety najlepszą inwestycją były, są i pewnie długo będą japończyki. Mazda pomimo tego że mocno kradziona, niestety trzyma cenę rewelacyjnie, podobnie honda czy toyota
A cóż to za absurdalne myślenie ?
Kto kupuje nowe auta w formie inwestycji ? To żadna inwestycja. To maszyna do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Oczywiście każdy traktuje ją na swój sposób. Trzeba wielu lat by auto stało się kultowe i mieć naprawdę zadbany egzemplarz a i tak ten spadek wartości nijak się ma do realnych kosztów ile w to auto się włożyło
Ponadto są osoby np. jak ja, które absolutnie nie wierzą w historie auta poprzedniego właściciela. Moje auto ma być niezawodne serwisowane przeze mnie. mam znać każdy pierd, śrubke, pisk. Dodatkowo auto traktuje jako jeden z elementów uzyskiwania kosztów (leasing)

Te wyliczenia mają się nijak do rzeczywistości bo i tak faktyczna cena odsprzedaży i tak zależy od kupującego stanu auta i wtedy ta różnica wartości zaciera się a i tak teraz ludzie wolą zapłacić więcej za "wiedze" niż za kota w "worku". Spójrzmy ile stoi "inwestycji" w postaci mieszkań bo ktoś chce za niego swoją realną lub wyimaginowaną wartość.

Tak więc tego typu auta to żadna inwestycja i nie należy tego tak traktować

Bodex

Post autor: Bodex » 21 mar 2017, o 06:33

@Wasserman , ja też tak mam jak ty.... brrr.

Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju

kingu80

Post autor: kingu80 » 21 mar 2017, o 10:07

A ja się wczoraj przeszedłem specjalnie do salonu BMW i wcale nie jest tak źle jak mówicie. Mogłem od ręki kupić nowiutkie BMW serii 4, w M pakiecie z dwulitrowym 190 konnym dieslem, wyposażonym naprawdę bardzo bogato, kamery 3D, wszystkie systemy i asystenci kierowcy, na felgach 19'' w pięknym ciemno brązowym perłowym lakierze, z automatyczną dwusprzęgłową sportową skrzynią biegów za 211tys zł. Więc wcale nie musi być drogo. Do tego dostaję ubezpieczenie na preferencyjnych warunkach oraz 5 letnią gwarancję. Auto nowe, nie żadne demo tylko że z 2016r. Insignia wyposażona do takiego poziomu kosztuje w granicach 190k, pewnie po rabatach można będzie ją mieć ze 20 max 30k taniej. ale to i tak różnica naprawdę nie wielka i dokładając 40 - 50k można jeździć naprawdę super samochodem. To jest zaledwie 900zł więcej na racie leasingu przy czym w BMW nie muszę spłacać tak jak a oplu 50% wartości pojazdu ponieważ taki samochód po 3 latach będzie warto 70% swojej ceny więc różnica się zaciera. Ja osobiście generalnie mam chorobę która nazywa się 'seria 4' bo ten samochód mi się bardzo podoba. Takie połączenie limuzyny ze sportowym coupe. Coś pięknego. Jeżeli ktoś jeszcze nie jechał to naprawdę zachęcam. Szybko się zakochacie (o ile nie traktujecie samochodu jedynie jako narzędzia do przemieszczania się z punktu A do B i nie czerpiecie przyjemności z jazdy) :)

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 21 mar 2017, o 10:48

I fajnie ale to jest wątek o nowej Insignii B więc proszę o trzymanie się tematu.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
kuba89
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0 T 4x4
Rok produkcji: 2009
Miasto: Berlin
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: kuba89 » 22 mar 2017, o 09:43

Obrazek