Ja wlaśnie swój ogarniam, dostac nawet rozwalony to jest problem ... W bardzo zlym stanie masz ten czujnik?Maq pisze: ↑19 mar 2024, o 08:21I jak? Dotarło? Działa?Krzysiek5215t pisze: ↑18 gru 2023, o 23:02ja własnie kupiłem z ali i czekam na przesyłkę , zobaczymy czy zadziała....
Pytam, bo w potrzebie jestem..
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSystem monitorowania strefy bocznej
-
Silwest
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kraków
Re: System monitorowania strefy bocznej
- Maq
- Forumowicz
- Auto: Insignia A
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Mam urwany jeden pin. Sam moduł mam wyczyszczony i wysuszony, ale poległem na tym pinie.
-
Silwest
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Kraków
Daj znać gdybys nie potrzebowal tego starego. Do mojego brakuje paru elementow, niby kupilem "uzywana" plytke, ale wydaje sie ze jest "nowsza" niz moja ...
-
Jacolek
- Nowicjusz
- Auto: Insigna
- Kod silnika: inny
- Miasto: MOSINA
Hej . Czy możecie polecić kogoś z Poznania lub okolic kto mógł by zaprogramować
Mi prawy modul strefy bocznej ?
Mi prawy modul strefy bocznej ?
-
CDTI
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Szczecin
Cześć,
Przy załączeniu zapłonu, w lustrach zapalają się chwilowo diody. I to jest wszystko, co informuje system strefy bocznej. Gdzie szukać problemu? Moduł prawy czy lewy? A może coś innego?
Przy załączeniu zapłonu, w lustrach zapalają się chwilowo diody. I to jest wszystko, co informuje system strefy bocznej. Gdzie szukać problemu? Moduł prawy czy lewy? A może coś innego?
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Nie gdzie tylko czym szukać.
Zajedź na kompa zczytać błędy. Nikt Ci nie będzie ze szklanej kuli wróżył bo kolega co ją miał odszedł z forum.
Zajedź na kompa zczytać błędy. Nikt Ci nie będzie ze szklanej kuli wróżył bo kolega co ją miał odszedł z forum.
-
Pawel35
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Schwabisch Hall
Witam czy jest ktoś kto może sprawdzić moduły. Który jest walnięty.?
-
Jargol
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Puławy
Witam. Proszę o informację czy ktoś z okolic Lublina mógłby zaprogramować moduł?
-
zubek68
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Miasto: Dingolfing
Może komuś się przyda (jak dostać się do modułów i jak je zabezpieczyć);
https://www.youtube.com/watch?v=UhD6jDxSzuQ
https://www.youtube.com/watch?v=UhD6jDxSzuQ
-
Krzysztof1
- Nowicjusz
- Miasto: Piekary Śląskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Zabezpieczenie ciekawe, tylko skąd je wziąć??.
Chyba prościej jest jak już tu pokazywano na forum zrobić to z pokrywki pojemnika po lodach.
Chyba prościej jest jak już tu pokazywano na forum zrobić to z pokrywki pojemnika po lodach.
-
M999
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0T
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Wrocław
Witam,
Mam nadzieję, że pomożecie mi w ocenie sytuacji, z góry przepraszam jesli wyjdzie lekki OT.
Przymierzam sie do zakupu Insigni A Lift 2.0T 2017. W czasie negocjacji wypłyneła sprawa "problemu" z modułem monitorowania strefy bocznej (pola martwego).
Problem dotyczy podobno modulu Lewego 42450156... moduł dostał wilgoci na gnieździe w wyniku czego padlo co ma paść.
Zdemontowano oba moduły przeczyszczono i podłączono, co miało ożyć - ożyło ale pojawił sie problem. Moduł lewy bierze zbyt wiele prądu, w wyniku czego poprzedni akumulator padł.
Obecnie auto jeżdzi na zdemontowanych modułach. Mam VIN, skontatowałem sie z ASO, odrazu chcieli wymieniać oba (5K) plus tysiaczek za programowanie... :/
Sprawdziłem w sieci "używki" cieżko dostepne, wzglednie zamówić od pana chinczyka "nowy"
(cenowo jakies 50% tego co chce ASO)
I tu pojawiają się moje pytania,
- na początku próba naprawy, może kondek przywarty... (wiem, marzenia sciętej głowy ale kto wie
), praktykuje się naprawę czy wymieniać na "nowy"?
- czy idzie podmienić 42450156 na np. 23173663 (latwiej dostepny) pozostawiajac po prawej stronie 42450157?
- można wymienić jeden czy zawsze dwa?
- co z wiązką tych modułów, można to dostać poza ASO (jakie ceny, gdzie) czy pozostaje tylko naprawa (tak się zastanawiam czy aby wiązka nie jest problemem)?
- i ostatnie pozostając, przy opcji wyłaczonych modułów, czego może zabraknąć nie licząc ostrzeżeń w lusterku? Jeden z elektryków sugerował, że brak w/w modułu może mieć wpływ na np. aktywny tempomat...
Jeszcze raz przepraszam, ale czas mnie lekko ciśnie, z góry dziękuję za wszelkie porady czy uwagi.
Jeśli mój post się nie kwalifikuje do tego wątku, proszę o przeniesienie...
Mam nadzieję, że pomożecie mi w ocenie sytuacji, z góry przepraszam jesli wyjdzie lekki OT.
Przymierzam sie do zakupu Insigni A Lift 2.0T 2017. W czasie negocjacji wypłyneła sprawa "problemu" z modułem monitorowania strefy bocznej (pola martwego).
Problem dotyczy podobno modulu Lewego 42450156... moduł dostał wilgoci na gnieździe w wyniku czego padlo co ma paść.
Zdemontowano oba moduły przeczyszczono i podłączono, co miało ożyć - ożyło ale pojawił sie problem. Moduł lewy bierze zbyt wiele prądu, w wyniku czego poprzedni akumulator padł.
Obecnie auto jeżdzi na zdemontowanych modułach. Mam VIN, skontatowałem sie z ASO, odrazu chcieli wymieniać oba (5K) plus tysiaczek za programowanie... :/
Sprawdziłem w sieci "używki" cieżko dostepne, wzglednie zamówić od pana chinczyka "nowy"
I tu pojawiają się moje pytania,
- na początku próba naprawy, może kondek przywarty... (wiem, marzenia sciętej głowy ale kto wie
- czy idzie podmienić 42450156 na np. 23173663 (latwiej dostepny) pozostawiajac po prawej stronie 42450157?
- można wymienić jeden czy zawsze dwa?
- co z wiązką tych modułów, można to dostać poza ASO (jakie ceny, gdzie) czy pozostaje tylko naprawa (tak się zastanawiam czy aby wiązka nie jest problemem)?
- i ostatnie pozostając, przy opcji wyłaczonych modułów, czego może zabraknąć nie licząc ostrzeżeń w lusterku? Jeden z elektryków sugerował, że brak w/w modułu może mieć wpływ na np. aktywny tempomat...
Jeszcze raz przepraszam, ale czas mnie lekko ciśnie, z góry dziękuję za wszelkie porady czy uwagi.
Jeśli mój post się nie kwalifikuje do tego wątku, proszę o przeniesienie...
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Obniżcie cenę o te 5tys gdyż raczej będziesz musiał kupić nowe moduły. Ratowanie jest kosztowne i na chwilę, chińskie też na chwilę.
-
darotelewizorek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Wodzisław Śl.
- Postawił piwo: 1 raz
od dwóch miesięcy jeżdżę na chińskich. Wyszło mnie 1700 oba, oraz 200 programowanie. Czujniki wyglądem nie różniły się od oryginału chociaż oryginał też jest w chinach produkowany. I co jeszcze mnie zdziwiło to vin wpisany był z regal-a
-
harry190
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Ostrowiec Św.
Ktoś się orientuje jaki kondensator powinien znajdować się w zaznaczonym miejscu? Lub ewentualnie jaki można dać w to miejsce?
-
Camillo1990
- Nowicjusz
- Miasto: Wałbrzych
- Postawił piwo: 2 razy
Miałem uszkodzony lewy moduł,został zregenerowany. Teraz działa,ale tylko ok. 15 min. Po tym czasie wywala błąd i czujniki nie działają. Zgaszę i odpalę auto i znów działają. Sytuacja cały czas się powtarza. Miał ktoś podobnie?
-
Camillo1990
- Nowicjusz
- Miasto: Wałbrzych
- Postawił piwo: 2 razy