--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia DarkSea B20DTH
- clavikord
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia I FL
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Insignia DarkSea B20DTH
Wszystko Ci napisałem w poście wyżej - gdzie masz się zwrócić
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
Byłem na ich stronie internetowej sklepu- pusto, nic nie ma. Spróbuje napisać na FB chociaż profil również nieaktualizowany od dawna.
- Citek
- Użytkownik
Czego konkretnie użyłeś do wygłuszenia? Będę wyjmował radio bo się kostka od GPS odpięła i przy okazji też bym tu i ówdzie wygłuszył.
- Citek
- Użytkownik
Super, dzięki za info. I dzięki za namiary na ten sklep z ledami- jak się dowiedziałem to znana osoba od której kupują członkowie klubów wszelakich marek. Właśnie idzie do mnie cały komplet do wnętrza : )
- clavikord
- Forumowicz
Z ostatnich spraw:
Dysza spryskiwacza od strony pasażera psikała wszędzie, tylko nie na szybę (prawdopodobnie jakiś farfocel ją przytkał). Żadna regulacja nie pomagała, ani przedmuchiwanie kompresorem. Nowe ori dysze kosztują grosze, także wymieniłem komplet

Wpadło nowe oświetlenie rejestracji Narva. Bardzo ładne OEMowe parametry świetlne. Myślałem, że ori led z Insignii B podejdzie plug&play, ale niestety.

Odkąd jestem w posiadaniu tego samochodu, codziennie drażnił mnie następujący widok:

Takie kwiatki, na dolnej części szybki licznika. Dzisiaj w końcu zrobiłem z tym porządek.
Na początek mały bałagan:

I już mamy licznik na stole

Płyn do szyb, i miękka bezpyłowa fibra, żeby nie porysować delikatnej szybki:

Finish bezpyłowym czyściwem:

I mamy to!

A... no i w między czasie wpadł mały kumpel. Nowa furka dla żony:

Dysza spryskiwacza od strony pasażera psikała wszędzie, tylko nie na szybę (prawdopodobnie jakiś farfocel ją przytkał). Żadna regulacja nie pomagała, ani przedmuchiwanie kompresorem. Nowe ori dysze kosztują grosze, także wymieniłem komplet

Wpadło nowe oświetlenie rejestracji Narva. Bardzo ładne OEMowe parametry świetlne. Myślałem, że ori led z Insignii B podejdzie plug&play, ale niestety.

Odkąd jestem w posiadaniu tego samochodu, codziennie drażnił mnie następujący widok:

Takie kwiatki, na dolnej części szybki licznika. Dzisiaj w końcu zrobiłem z tym porządek.
Na początek mały bałagan:

I już mamy licznik na stole

Płyn do szyb, i miękka bezpyłowa fibra, żeby nie porysować delikatnej szybki:

Finish bezpyłowym czyściwem:

I mamy to!

A... no i w między czasie wpadł mały kumpel. Nowa furka dla żony:

- Citek
- Użytkownik
Też mam takie badziewie ale w górnej części szybki. Skąd to się bierze? Irytuje w pełnym słońcu.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Otrzymał piwo: 73 razy
Wg mnie kurz jest wciągany na skutek pracy szybki pod wpływem zmian temperatury (elektronika czy podświetlenie pewnie generują trochę ciepła). Miałem coś takiego na telewizorze, była dodatkowa plexa, która miała ochraniać ekran, a wciągała kurz. Serwis 2 razy wymienił na gwarancji, a potem oddał kasę.
PS.: Na śląsku powietrze trzeba pokroić i dobrze pogryźć
PS.: Na śląsku powietrze trzeba pokroić i dobrze pogryźć
- clavikord
- Forumowicz
To może mały update:
Przy przebiegu 121000 km wymienione heble przód (Zimmermann);

Przy przebiegu 124000 km alternator powiedział cya;

Przy przebiegu 125000 km chłodnica i skraplacz powiedziały cya;

Wynik po wymianie skraplacza:

Przy przebiegu 130000 km dywanik kierowcy powiedział cya

A tak to jest dbane, czyszczone...

Na majówkę postanowiłem wyskoczyć do Chorwacji i co mnie zaskoczyło - zatankowałem na granicy PL-CZ i dojechałem na tym paliwie do Makarskiej. Normalna jazda, bez zbędnego interesowania się spalaniem. Na miejscu do baku wlazło 72 litrów ON.

Aktualnie na blacie 131000 km i szykuje się do serwisu olejowego (Motul-Mann) i wymiany hebli tył (również chce wstawić Zimmermanna)
Przy przebiegu 121000 km wymienione heble przód (Zimmermann);

Przy przebiegu 124000 km alternator powiedział cya;

Przy przebiegu 125000 km chłodnica i skraplacz powiedziały cya;

Wynik po wymianie skraplacza:

Przy przebiegu 130000 km dywanik kierowcy powiedział cya

A tak to jest dbane, czyszczone...

Na majówkę postanowiłem wyskoczyć do Chorwacji i co mnie zaskoczyło - zatankowałem na granicy PL-CZ i dojechałem na tym paliwie do Makarskiej. Normalna jazda, bez zbędnego interesowania się spalaniem. Na miejscu do baku wlazło 72 litrów ON.

Aktualnie na blacie 131000 km i szykuje się do serwisu olejowego (Motul-Mann) i wymiany hebli tył (również chce wstawić Zimmermanna)
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Bratoszewice
- Otrzymał piwo: 6 razy
Po pierwsze....
.... 72 litry ON?? Nigdy nie potrzyłem w specyfikację dla IA, ale jak bym mprzy tankowaniu przekroczył 65 to zaczął bym sie zastanawiać czy gdzieś bokiem nie leci

Współczuję chłodnicy i skraplacza. Nie zdarzyło mi się w żadnym aucie przy tym przebiegu żeby to klęknęło (wliczając w to alternator).
Pianki coś dały?
Leżą u mnie na półce do auta żony, ale czekam na faktycznie ładny weekend żeby też środek od razu przeprać.
Graty za chęć do walki z fotelami. Wyjęcie iw włożenie to +1h. Rzadko komu się chce, ale fakt, że "prawdziwie" czysta podłoga tylko przy takim manewrze jest możliwa.
Co do felunku mam nadzieję, mże wyglądjaą lepiej niż moje bo wczoraj zabrałem się za te na których przyjechało moje auto do mnie, a które były "dbane" przez serwis
.... jak tak serwisy dbają o koła to nie dziwię się, że ludzie nadal nie wierzą w korelację ceny do jakości ![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
.... 72 litry ON?? Nigdy nie potrzyłem w specyfikację dla IA, ale jak bym mprzy tankowaniu przekroczył 65 to zaczął bym sie zastanawiać czy gdzieś bokiem nie leci
Współczuję chłodnicy i skraplacza. Nie zdarzyło mi się w żadnym aucie przy tym przebiegu żeby to klęknęło (wliczając w to alternator).
Pianki coś dały?
Leżą u mnie na półce do auta żony, ale czekam na faktycznie ładny weekend żeby też środek od razu przeprać.
Graty za chęć do walki z fotelami. Wyjęcie iw włożenie to +1h. Rzadko komu się chce, ale fakt, że "prawdziwie" czysta podłoga tylko przy takim manewrze jest możliwa.
Co do felunku mam nadzieję, mże wyglądjaą lepiej niż moje bo wczoraj zabrałem się za te na których przyjechało moje auto do mnie, a które były "dbane" przez serwis
- Szulcu
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Miasto: Koszalin
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 7 razy
Wyjęcie foteli to godzina? Chcesz je w tym czasie rozumiem od razu wyczyścić?
10min i 4 srubki na fotel
Co do ilości paliwa: wczoraj lałem do pełna zaraz po zapaleniu się rezerwy: 68l
Co do ilości paliwa: wczoraj lałem do pełna zaraz po zapaleniu się rezerwy: 68l
-
Radek84
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto: Bełchatów
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 15 razy
Teoretycznie nasze auta mają zbiornik 70L, ale do żony clio IV gdzie jest 45L przy zapaleniu rezerwy pod korek wlewam 50L
- alehandro`
- Użytkownik
Odłączenie aku, poczekać na prąd, kostki, demontaż 2 sztuk + montaż, załączenie aku. Niby nic specjalnego, ale 10 minut w te i wewte bez szans. Może za rzadko wyjmuję
- alehandro`
- Użytkownik
To się już rozumiemy
Faktem pozostaje, że mało osób wyjmuje do sprzątania fotele, zatem nice job dla kolegi.
Faktem pozostaje, że mało osób wyjmuje do sprzątania fotele, zatem nice job dla kolegi.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Ciekawe to jest. Ja zazwyczaj jeżdżę jeszcze +50 km od zaświecenia się rezerwy i nigdy nie udało mi się zatankować więcej niż 68 litrów. Zakładając średnie spalanie na 100 km wg wskazań komputera to ok. 8 litrów, więc uwzględniając te 50 km, to po zaświeceniu się rezerwy nie powinno wejść więcej niż ok. 64 litry.
Zawsze tankuję na jednej i tej samej stacji Circle K, którą mam na osiedlu.
Te 72 litry są również dziwne biorąc pod uwagę nominalną wielkość zbioernika paliwa. Według instrukcji nie zmieniała się na przestrzeni lat produkcji IA - zawsze było 70 litrów.
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- clavikord
- Forumowicz
Staram się raz do roku wyciągnąć fotele i gruntownie odkurzyć podłogę, przedmuchać tornadorem. Czy pianka coś daje - na pewno daje zapach. Największą robotę robi Wurth. Używam od kilku lat. W tym roku nowością w arsenale jest ozonator, i to jest świetna wisienka na torcie.
No niestety, też sobie zadawałem pytanie o co chodzi z chłodnicami i alternatorem patrząc pod kątem przebiegu...
Co do paliwa - dodam informacyjnie, że to była głęboka rezerwa, czyli od zapalenia się rezerwy przejechane jeszcze 120 km. Zanim komputer całkowicie zasłonił wyświetlacz informacją o niskim poziomie paliwa zasięg wynosił 30 km - a i tak jeszcze 20 km po tym fakcie zrobiłem dojeżdżając na stację.
Zaraz się pojawią głosy oburzenia, także uprzedzam - normalnie do takiej sytuacji nie dopuszczam.
Na bank bokiem nie ucieka, prędzej przekłamanie na dystrybutorze (ale i tak niewielkie, gdyż podobnie jak wyżej napisali, 30km na rezerwie jak jeżdżę w koło komina i wchodzi te 68 litrów).
W A20DTH nie było szans na taki numer.
No niestety, też sobie zadawałem pytanie o co chodzi z chłodnicami i alternatorem patrząc pod kątem przebiegu...
Co do paliwa - dodam informacyjnie, że to była głęboka rezerwa, czyli od zapalenia się rezerwy przejechane jeszcze 120 km. Zanim komputer całkowicie zasłonił wyświetlacz informacją o niskim poziomie paliwa zasięg wynosił 30 km - a i tak jeszcze 20 km po tym fakcie zrobiłem dojeżdżając na stację.
Zaraz się pojawią głosy oburzenia, także uprzedzam - normalnie do takiej sytuacji nie dopuszczam.
Na bank bokiem nie ucieka, prędzej przekłamanie na dystrybutorze (ale i tak niewielkie, gdyż podobnie jak wyżej napisali, 30km na rezerwie jak jeżdżę w koło komina i wchodzi te 68 litrów).
W A20DTH nie było szans na taki numer.