--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLuźne pogaduchy
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Luźne pogaduchy
Za nóż nie wiem, ale też podobno nie mogę wozić w schowku pasażera repliki Beretty, mimo że to wiatrówka bez zezwolenia. A czasem sobie jeździłam z tarczami do lasu postrzelać. I też mnie straszą że mi nie wolno
już w tym kraju to nic nie wolno?
taką mam i podobno nie mogę mieć w aucie
do lasu na spacer też nie mogę zabrać i bronić się gdyby mnie dziki goniły
to jak z tym jest?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Małe ostrzeżenie
Sporo osób na forum prowadzi firmy, a ostatnio dość aktywnie działają przestępcy wysyłając hurtowo faktury w imieniu innych firm (głównie korporacji, np.: na usługi marketingu) podając przy tym swój numer konta bankowego. Niestety trochę osób przez nieuwagę straciło w ten sposób kasę (np.: "księgowa" z automatu opłaciła fakturę, którą dostała). Sprawdzajcie numery kont bankowych na fakturach, czy pasują do nip, szczególnie jeżeli należą do Nest Bank albo Millenium Bank.
Sporo osób na forum prowadzi firmy, a ostatnio dość aktywnie działają przestępcy wysyłając hurtowo faktury w imieniu innych firm (głównie korporacji, np.: na usługi marketingu) podając przy tym swój numer konta bankowego. Niestety trochę osób przez nieuwagę straciło w ten sposób kasę (np.: "księgowa" z automatu opłaciła fakturę, którą dostała). Sprawdzajcie numery kont bankowych na fakturach, czy pasują do nip, szczególnie jeżeli należą do Nest Bank albo Millenium Bank.
-
Ajart
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Karczewo
Cześć,
co sądzicie o połączeniu rekuperacji i klimatyzacji? Czy to ma sens? Czy nie będą wtedy grzybieć kanały?
Wydaje mi się że sama rekuperacja nie powinna grzybieć, ale nie wiem jak się zachowa w połączeniu z klimatyzacją.
co sądzicie o połączeniu rekuperacji i klimatyzacji? Czy to ma sens? Czy nie będą wtedy grzybieć kanały?
Wydaje mi się że sama rekuperacja nie powinna grzybieć, ale nie wiem jak się zachowa w połączeniu z klimatyzacją.
-
Zett
- Nowicjusz
- Auto: v50
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
lepszym rozwiazajiem jest osobna klima tam gdzie jest potrzebna - np. salon - w polaczeniu ze sterowaniem bypass'em w centrali - schladzasz dom w nocy, przez dziec zamykasz by-bass kierujac powietrze przez wymiennik - dom nie zdazy sie przegrzac - pozwala utrzymac yemp. ok 20-22 st
Ostatnio zmieniony 14 lut 2025, o 11:31 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale że już tak hurtowo trolluje się? Może założyć wątek dla trolli? @Ajart ciągle odpowiada @Zettowi i odwrotnie. Tematy niezwiązane z forum poruszają ![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Bynajmniej jest dwóch którzy mogą sobie odpowiadać 

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Też fakt.
To cudownych Walentynek dokia życzy z winem
(koniec nadawania na dziś, bo mogą głupoty wyjść) jak Wasze Walentynki?
To cudownych Walentynek dokia życzy z winem
-
Franc
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Pawłowice
Tak z innej beczki
spotkał się ktoś z takim traktowaniem przesyłek przez firmy kurierskie

- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
@Dokia,
Co do wiatrówki - to jest egzemplarz wystrzeliwujący śruciny z energią poniżej 17 J. Nie podlega pod ustawę o broni i amunicji, możesz z tym robić co zechcesz bez zezwolenia, w ogólnie przyjętych ramach. Ponieważ jest to replika, to oczywiste jest, że przyjście z nią do banku i drapanie się lufą po nosie wzbudzi niepokój otoczenia - ale nadal nie jest to broń i żadnym ograniczeniom ani konsekwencjom z tytułu ustawy o broni nie podlegasz.
M.
Dodano po 6 minutach 11 sekundach:
O 22:00 to ze sklepu wychodziłem, ledwo po zakupy zdążyłem ukończywszy pracę po 20. Taki to tydzień na dupsku był. Ale za to też z winem - ze sklepu z winem wychodziłem, w promce dobre utrafiłem NZ Sauv Blanc w Lidlu
Fajna pora na zakupy, pusto było, a nie chciałem na sobotę odkładać gdy pełno ludzi, do tego charkających teraz na potęgę. W sobotę po południu za to sobie spontanicznie wypiliśmy to wino z żoną, w towarzystwie bandy dokazujących imigrantów, w tym czarnych. Imigranci ze wsi, czworonożni 
M.
Co do wiatrówki - to jest egzemplarz wystrzeliwujący śruciny z energią poniżej 17 J. Nie podlega pod ustawę o broni i amunicji, możesz z tym robić co zechcesz bez zezwolenia, w ogólnie przyjętych ramach. Ponieważ jest to replika, to oczywiste jest, że przyjście z nią do banku i drapanie się lufą po nosie wzbudzi niepokój otoczenia - ale nadal nie jest to broń i żadnym ograniczeniom ani konsekwencjom z tytułu ustawy o broni nie podlegasz.
M.
Dodano po 6 minutach 11 sekundach:
Jakie Walentynki, Dokio z winem?
O 22:00 to ze sklepu wychodziłem, ledwo po zakupy zdążyłem ukończywszy pracę po 20. Taki to tydzień na dupsku był. Ale za to też z winem - ze sklepu z winem wychodziłem, w promce dobre utrafiłem NZ Sauv Blanc w Lidlu
M.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
Dzisiejsze moje 44 na spacerze a partnera rozmiaru nie znam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
Oj, widywałem parę razy w ostatnich latach. Raz nawet kawałek obiadu zostawiły w miejscu, w którym 2h wcześniej przechodziłem i go nie było, a na powrocie już tak - taki tam sarni udziec, no sam nie przykuśtykał 
M.
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja pod lasem mieszkam to mi wilki wyją nocami, żrą psy ludziom, a jesienią dodatkowo rykowisko jeleni podchodzi prawie do okien i ryczy. Tak to jest jak mieszka się przy największym kompleksie leśnym Europy.
U nas w nadleśnictwie wydano zgodę na odstrzał wilków, jednak zawsze jest jakieś „ale” - można wg papierka odstrzelić tylko te które psy zeżarły. Leśniczy śmiał się że chyba ma je pytać i jak odpowiedzą że zeżarły to zastrzelić. Bezsensowne przepisy i zalecenia.
Sytuacja to tu ilościowo na tyle jest poważna że weterynarz jeździ od domu do domu i szczepi psy od wścieklizny przy budach i w domach aby nie czekać aż je właściciele dowiozą. Kotów nie szczepią, sama swoje zawiozłam do weta.
U nas w nadleśnictwie wydano zgodę na odstrzał wilków, jednak zawsze jest jakieś „ale” - można wg papierka odstrzelić tylko te które psy zeżarły. Leśniczy śmiał się że chyba ma je pytać i jak odpowiedzą że zeżarły to zastrzelić. Bezsensowne przepisy i zalecenia.
-
Bedczka
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia b
- Miasto: Lipno
witam od 2-mc jestem posiadaczem opla insigni sports tourer 1.6 200km z 2019 roku. Imam takie pytanie a mianowicie auto podczas jazdy na luzie jak się rozgrzeje trzyma obroty silnika ok 2000 po zatrzymaniu obroty wracają do normy czy tak powinno być czy jest cos uszkodzone proszę o podpowiedź z góry dziękuję. Pozdrawiam
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ono tak czeka aż bieg zmienisz
A w jakim kraju jeździsz, że możesz jeździć na luzie?
-
Bedczka
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia b
- Miasto: Lipno
W Polsce a na luzie wystarczy że się toczy i podnoszą się obroty a gdy się zatrzyma to opadają .
W Polsce a na luzie wystarczy że się toczy i podnoszą się obroty a gdy się zatrzyma to opadają .
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Z tego co mi wiadomo to nie można w Polsce jeździć na luzie, więc po co badania obrotów prowadzić. Auto potrzebuje zmiany biegów jeśli obroty podnosi, to też jest raczej normalne.
-
Ajart
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Miasto: Karczewo
Szukam wędzarni do ogrodu, takiej raczej do użytku domowego, ale porządnej. Przewinęły mi się wędzarnie Pietrzyk i trochę mnie zaciekawiły, tylko nie wiem, czy faktycznie są warte zachodu. Nie chcę czegoś, co się rozpadnie po sezonie, ani też nie mam czasu co chwilę przy tym stać i pilnować. Używa ktoś i może coś więcej napisać, jak to się sprawdza w praktyce?
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ajart ciągle czegoś szuka. Życzymy szybkiego znalezienia. Zett pewnie będzie mógł pomóc
A ja dziś mam chłodny poranek. Śniegu dużo spadło, najpierw poszłam silnik odpalić zanim zamknęłam dom, zostawiając jedną nogę za autem w drzwiach otwartych, a wycieraczki automatycznie zrzuciły śnieg z tej wielkiej szyby czołowej na moją nogę w rajstopce i mini. Brrrr… strasznie zimno
A ja dziś mam chłodny poranek. Śniegu dużo spadło, najpierw poszłam silnik odpalić zanim zamknęłam dom, zostawiając jedną nogę za autem w drzwiach otwartych, a wycieraczki automatycznie zrzuciły śnieg z tej wielkiej szyby czołowej na moją nogę w rajstopce i mini. Brrrr… strasznie zimno
-
Zett
- Nowicjusz
- Auto: v50
- Miasto: Warszawa
Mam taką wędzarnię od jakiegoś czasu i generalnie działa bez większych problemów. Jest dobrze zrobiona, nic się nie wygina, nie rdzewieje, wszystko trzyma się kupy. Przez pierwsze kilka razy trochę testowałem, jak ustawić temperaturę i czas, ale później już szło gładko. Spoko sprawa, że da się robić różne rzeczy – nie tylko kiełbasę, ale też sery czy ryby. Jak ktoś nie chce się bawić w budowanie od zera i zależy mu na sprzęcie, który po prostu działa, to myślę, że można się tym zainteresować. Tu masz ich stronę, jakbyś chciał zerknąć, co dokładnie mają: https://pietrzykwedzarnie.eu/ – ja się z niej dowiedziałem wszystkiego, co było mi potrzebne przed zakupem.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2025, o 11:02 przez Zett, łącznie zmieniany 1 raz.