--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAplikacja OPL DTC Reader
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Aplikacja OPL DTC Reader
Noszzz.... Ile razy ktoś jeszcze spyta jaki Interface??!!
Vgate Icar2 lub Icar3 lub Pro - którykolwiek wersja bluetooth. Sprzedawca będzie chyba drugorzędny. Kupując przez internet zawsze masz możliwość zwrotu (oprócz zakupów na firmę). Najwyżej będzie z tym trochę zachodu, ale pieniędzy nie stracisz.
Co do aplikacji - OPL DTC Reader to jest wersja w pełni funkcjonalna, ale bez opcji 'happy' (która jest bajerem niezwiązanym z odczytem i kasowaniem błędów).
Vgate Icar2 lub Icar3 lub Pro - którykolwiek wersja bluetooth. Sprzedawca będzie chyba drugorzędny. Kupując przez internet zawsze masz możliwość zwrotu (oprócz zakupów na firmę). Najwyżej będzie z tym trochę zachodu, ale pieniędzy nie stracisz.
Co do aplikacji - OPL DTC Reader to jest wersja w pełni funkcjonalna, ale bez opcji 'happy' (która jest bajerem niezwiązanym z odczytem i kasowaniem błędów).
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Ktoś nie wytrzymał
Masakra z tymi nowymi
Przecież pisałeś Aż 10 Postów wyżej
Masakra z tymi nowymi
Przecież pisałeś Aż 10 Postów wyżej
-
Dario3103
- Forumowicz
- Auto: Astra
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: OKR / Zdzieszowice
Kolego... weź wyluzuj i przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Bo chyba nie za bardzo zrozumiałeś. Pokaż mi gdzie sie spytałem jaki Interface mam zakupic.
Spytalem o sprawdzonego sprzedawcę w celu kupienia czegoś co działa a nie wrypac się w mine...
A pytałem o program jaka to wersja....tak do sprostowania...
A co pisałeś 10 postów wyżej bardzo dobrze wiem bo zrobiłem sobie zrzutke ekranu żeby wiedzieć jaki Interface kupić. Masakra to powoli pisać co kolwiek na forum bo szybciej idzie dostać opdl jak rzeczową odpowiedź
Masakra to jest z tobą bo widocznie też nie zrozumiałeś co napisałem ale do mnie sie przypieprzasz...
Spytalem o sprawdzonego sprzedawcę w celu kupienia czegoś co działa a nie wrypac się w mine...
A pytałem o program jaka to wersja....tak do sprostowania...
A co pisałeś 10 postów wyżej bardzo dobrze wiem bo zrobiłem sobie zrzutke ekranu żeby wiedzieć jaki Interface kupić. Masakra to powoli pisać co kolwiek na forum bo szybciej idzie dostać opdl jak rzeczową odpowiedź
Masakra to jest z tobą bo widocznie też nie zrozumiałeś co napisałem ale do mnie sie przypieprzasz...
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Ty to weź wyluzuj i nie śmieć tematu!
Jest teraz tyle opcji z bezpłatną dostawą i odsyłką co trwa wszystko dzień lub dwa . Jest tyle portali. Ma Cię ktoś wziąć za rączkę i Ci kupić?
Jest teraz tyle opcji z bezpłatną dostawą i odsyłką co trwa wszystko dzień lub dwa . Jest tyle portali. Ma Cię ktoś wziąć za rączkę i Ci kupić?
-
Dario3103
- Forumowicz
Smiecisz to Ty bo udzielasz się nieproszony. Jak nie wnosisz nic do tematu to idź na bajkę wypij kakałko i dobranoc bo widze że dalej niedoczytales co napisałem....
Żenada
Żenada
-
Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Wszyscy czytają ta forum i proszę o spokój i zrozumienie.
Kilkadziesiąt razy już było podawane w tym temacie co kto kupił, gdzie kupił, czy działa czy nie, wystarczy czytać a nie spinać się na kolegów jak zwracają uwagę. Możesz jeszcze potrzebować ich pomocy.
Czytaj i rób zrzuty aby ci coś nie umknęło.
Wysłane z iPhone
Kilkadziesiąt razy już było podawane w tym temacie co kto kupił, gdzie kupił, czy działa czy nie, wystarczy czytać a nie spinać się na kolegów jak zwracają uwagę. Możesz jeszcze potrzebować ich pomocy.
Czytaj i rób zrzuty aby ci coś nie umknęło.
Wysłane z iPhone
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- Rooff_
- Zapaleniec
Problem jest taki, że nieważne czy chodzi o rodzaj interface czy o sprzedawce, to takie pytanie pada średnio raz na tydzień. Odpowiedź na nie również. Nie dziw się, że ludzie którzy siedzą tu długo i w miare systematycznie, mają takich pytań po dziurki w nosie. Szczególnie, że jest u góry wątku pole wyszukiwania, które można użyć - nie trzeba czytać całego.
Powtarzam jeszcze raz - kup jeden z modeli interface, o którym pisałem wyżej. Jest raczej marna szansa, że trafisz na podróbę czy coś niedziałającego. A nawet jeśli, to takie wpadki zdarzają się też u polecanych sprzedawców.
@mazmarcin dobrze Ci zasugerował - wybierz sprzedawce z darmowym zwrotem i szybką przesyłką. Najwyżej będzie trochę zachodu, ale pieniędzy nie stracisz. Najgorzej wyszli Ci, którzy przekombinowali i kupili jakis szajs (najczęściej koloru niebieskiego lub duży pomarańczowo-czarny z niebieską naklejką) i się dziwią, że coś im nie działa.
Vgate Icar jest sprawdzony i ma stosunkowo najmniejszy odsetek niedziałania. Jedynie co w nim nie działa, to przycisk wzbudzania - ale to niezależnie u kogo kupisz. Jest atrapa i tyle (można taki przycisk dorobić i wygląda jak oryginał).
Powtarzam jeszcze raz - kup jeden z modeli interface, o którym pisałem wyżej. Jest raczej marna szansa, że trafisz na podróbę czy coś niedziałającego. A nawet jeśli, to takie wpadki zdarzają się też u polecanych sprzedawców.
@mazmarcin dobrze Ci zasugerował - wybierz sprzedawce z darmowym zwrotem i szybką przesyłką. Najwyżej będzie trochę zachodu, ale pieniędzy nie stracisz. Najgorzej wyszli Ci, którzy przekombinowali i kupili jakis szajs (najczęściej koloru niebieskiego lub duży pomarańczowo-czarny z niebieską naklejką) i się dziwią, że coś im nie działa.
Vgate Icar jest sprawdzony i ma stosunkowo najmniejszy odsetek niedziałania. Jedynie co w nim nie działa, to przycisk wzbudzania - ale to niezależnie u kogo kupisz. Jest atrapa i tyle (można taki przycisk dorobić i wygląda jak oryginał).
Pozdrawiam, Michał
-
Dario3103
- Forumowicz
Dziękuję,
Zrozumiałem.
Tak zrobie. Spytałem o sprzedawcę bo czasami na innych forach sa podawani sprawdzeni sprzedawcy u którego wszyscy sie zaopatrują. I nie miałem na celu kogoś wkurzyć lub coś podobnego. Absolutnie nie.
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
Zrozumiałem.
Tak zrobie. Spytałem o sprzedawcę bo czasami na innych forach sa podawani sprawdzeni sprzedawcy u którego wszyscy sie zaopatrują. I nie miałem na celu kogoś wkurzyć lub coś podobnego. Absolutnie nie.
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
-
potifar
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Witam. Ostatnio za pomocą dtc Reader kasowałem błąd od czujnika poziomowania xenonów po jego wymianie na nowy. Błędu żadnego nie było już. Ale po podłączeniu komputera z chińskim klonem błąd był odczytywany nadal plus kilka innych błędów które usuwałem też za pomocą opl dtc Reader. Czy tak powinno być czy coś u mnie jest nie tak?
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Op-coma odczytuje błędy ze wszystkich sterowników a apka tylko z niektórych o z nich też tylko kasuje. Często ten sam błąd zapisywany jest w kilku sterownikach których aplikacja nie obsługuje.
- Rooff_
- Zapaleniec
Ten sam błąd w wielu/kilku sterownikach może dotyczyć właściwie tylko i wyłącznie błędów komunikacji na jakiejś szynie danych (Uxxxx), ewentualnie od składowych nadwozia (Bxxxx). Błędy Pxxxx są od silnika/jego składowych i te nie będą gdzieindziej niż w silniku.
Pozdrawiam, Michał
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
No ale napisał że błąd od bixenonów więc zapisze się conajmniej w bcm i sterowniku reflektorów . To że błędy związane z silnikiem nie zapiszą się w bcm czy airbag to oczywista oczywistość 
-
Robakkk
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Kalisz/ Wlkp. płd.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 3 razy
A czy spotkał się ktoś z problemem braku interfejsu na liście wyboru w OPL DTC Reader?
Mam taki problem,a Ping niestety nie odpowiedział na pw.
Chyba mnie nie polubił
Mam taki problem,a Ping niestety nie odpowiedział na pw.
Chyba mnie nie polubił
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
A co Ty tam wybierasz? jaki masz ten interfejs? @Ping nie będzie odpowiadał na tak prozaiczne pytania, bo nic innego by nie robił. Tu nie ma nic lubienie/nielubienie. My Ciebie lubimy 
Radio 357 :)
-
Robakkk
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Kalisz/ Wlkp. płd.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 3 razy
Od razu mi lepiej:D
Do wyboru na starcie jest interfejs, z którego się korzysta- jest lista urządzeń BT i z niej się wybiera, za pomocą czego ma się łączyć.
Korzystam z VGATE iCar Pro i w Opl DTC Reader nie mam go na liście:(
Do wyboru na starcie jest interfejs, z którego się korzysta- jest lista urządzeń BT i z niej się wybiera, za pomocą czego ma się łączyć.
Korzystam z VGATE iCar Pro i w Opl DTC Reader nie mam go na liście:(
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
A bez aplikacji widzisz w BT ten interfejs? tzn jak go włączysz w gniazdo OBDII, to czy na telefonie po zaznaczeniu "Wyszukiwania urządzeń bt" widzisz go tj Vgate? i wpisałeś kod 1234?
Czy na Torque połączyłeś się?, bo w Torque trzeba przez Vlink. Czy gdziekolwiek ten interfejs jest widoczny? bo może on jest uwalony po prostu?
Czy na Torque połączyłeś się?, bo w Torque trzeba przez Vlink. Czy gdziekolwiek ten interfejs jest widoczny? bo może on jest uwalony po prostu?
- Rooff_
- Zapaleniec
Precyzując pytanie @dokia - sparowałeś wcześniej interface z telefonem? 
EDIT: VGATE iCar Pro jest/powinien być widoczny jako Android-Vlink.
EDIT: VGATE iCar Pro jest/powinien być widoczny jako Android-Vlink.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2019, o 21:59 przez Rooff_, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Michał
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No toż ja o tym pisałam .. @Rooffku Ty niedobry 
edit.
. Wtedy już też powinno być OK, i aplikacja pójdzie i nie będzie trzeba @Ping'owi nic zawracać
powodzenia ![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
edit.
Jak już zakończysz "parowanie", tak jak Michał napisał, i interfejs nadal nie będzie widoczny, to zrób to co Michał mi poradził i dziwnym cudem zadziałało- uruchom ponownie telefon