--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Kręci ale nie odpala 2.0cdti.

ODPOWIEDZ
Ramzii89
Nowicjusz
Auto: Astra j
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Reda

Kręci ale nie odpala 2.0cdti.

Post autor: Ramzii89 » 25 kwie 2025, o 09:11

Cześć. Insignia A 2.0cdti 130km. Mam problem i już rozkładam ręce. Wymieniałem w niej silnik po zatarciu. Przy okazji uszczelka smoka oraz rozrząd. Po skręceniu wszystkiego na gotowo silnik kręci ale nie odpala. Silnik z angola z Astry J 2.0cdti 165KM. Oczywiście musiałem przenieść graty m.in. kolektor, turbinę, skrzynie biegów, wiązkę oraz jakieś drobiazgi. Wyskakiwał błąd czujnika ciśnienia oleju oraz czujnika położenia wału. Myślałem, że wina kabli bo te dwa czujniki idą z jednej kostki. Podmieniłem te dwie wtyczki bo akurat miałem z innego auta. Prąd na wtyczce jest auto dalej nie odpala. Podmieniłem całą wiązkę z innego auta, czujnik położenia wału też z innego auta, sprawdziłem rozrząd i jest tak jak ma być. Chciałbym zaznaczyć, że w silniku z dawcy był inny czujnik położenia wału. Był na 3 piny ale włożyłem dopasowany do ori wiązki 2 pinowy. Czy możliwe jest, że są różne koła sygnałowe i przez to nie mogę uruchomić silnika?

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik diesla”