--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOficjalna prezentacja ASTRA K 6-8 listopada !
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Oficjalna prezentacja ASTRA K 6-8 listopada !
Witam,
Chciałbym wszystkich WAS zaprosić na oficjalną prezentację Astry 5, która odbędzie się 6-8 listopada w godzinach 10-14
w salonie
Dixi Car Raszyn
Al. krakowska 24A
W ramach prezentacji Astry - jazdy testowe, konkursy z nagrodami i wiele wiele innych.
Liczę, że pasjonaci Insigni przyjdą zobaczyć młodszą siostrę, zwłaszcza, że w niedalekiej przyszłości będzie nowa Insignia.
Astra jest świetna i warto zobaczyć jakąś różnicę robi Opel w nowej generacji.
Zapraszam wszystkich serdecznie !
Chciałbym wszystkich WAS zaprosić na oficjalną prezentację Astry 5, która odbędzie się 6-8 listopada w godzinach 10-14
w salonie
Dixi Car Raszyn
Al. krakowska 24A
W ramach prezentacji Astry - jazdy testowe, konkursy z nagrodami i wiele wiele innych.
Liczę, że pasjonaci Insigni przyjdą zobaczyć młodszą siostrę, zwłaszcza, że w niedalekiej przyszłości będzie nowa Insignia.
Astra jest świetna i warto zobaczyć jakąś różnicę robi Opel w nowej generacji.
Zapraszam wszystkich serdecznie !
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- peja-1991
- Kontakt:
Re: Oficjalna prezentacja ASTRA K 6-8 listopada !
trochę informacji o AK:
http://dixi-car.pl/astra-v-foto.htm
i test:
http://dixi-car.pl/astra-v-filmy.htm
http://dixi-car.pl/astra-v-foto.htm
i test:
http://dixi-car.pl/astra-v-filmy.htm
-
pablosss123
WOW ! naprawdę ciekawie to wygląda. Tył przypomina mi fokusa ale to zaleta. NO no.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Witam,kulminacja tej imprezy przypada w który dzień?Może byłby więcej chętnych i moglibyśmy zjechać się w ten sam dzień i godz.Mogłoby być ciekawie.
- peja-1991
- Kontakt:
Najwięcej ludzi Będzie w sobotę 7.11
Ja pewnie będę od piątku do niedzieli w pracy więc w każdy dzień możemy pogadać
Powiem po raz kolejny, że jak ktoś zobaczy różnice między Aj a AK to będzie w szoku...
Ja pewnie będę od piątku do niedzieli w pracy więc w każdy dzień możemy pogadać
Powiem po raz kolejny, że jak ktoś zobaczy różnice między Aj a AK to będzie w szoku...
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Nie no, nie aż tak, oglądałem z bliska na żywo w Płocku.
Szoku nie przeżyłem, a wręcz przeciwnie, są rzeczy, których bym nie wymienił.
Mały filmik jak to świeci:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LCRdzvZ ... e=youtu.be[/youtube]
No i zdjęcia:

Miałem też okazję posłuchać dźwięku silnika 1.0, bzyczy jak motorowerek.
Powiem tak, jak jeździłem Astrą H i widziałem Astrę J to bardzo, ale to bardzo chciałem się przesiąść.
Gdy przyszedł czas zmiany, to szukałem tylko J.
Teraz takiej chęci nie mam.
Ach, jeszcze jedno, Astra K powstała we współpracy z koncernem PSA, dokładnie na bazie Peugeot 308.
Tak mi powiedział sprzedający, pracownik dealera.
Szoku nie przeżyłem, a wręcz przeciwnie, są rzeczy, których bym nie wymienił.
Mały filmik jak to świeci:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LCRdzvZ ... e=youtu.be[/youtube]
No i zdjęcia:

Miałem też okazję posłuchać dźwięku silnika 1.0, bzyczy jak motorowerek.
Powiem tak, jak jeździłem Astrą H i widziałem Astrę J to bardzo, ale to bardzo chciałem się przesiąść.
Gdy przyszedł czas zmiany, to szukałem tylko J.
Teraz takiej chęci nie mam.
Ach, jeszcze jedno, Astra K powstała we współpracy z koncernem PSA, dokładnie na bazie Peugeot 308.
Tak mi powiedział sprzedający, pracownik dealera.
-
jaromat
- KaMYk
- Zapaleniec
Ogólnie to też mi się podoba, bo ładne autko. Tylko z tym szokiem w stosunku do J to bym nie przesadzał. Gdyby to było do Astry H, to fakt, różnica jest szokująca, tak jak szokowała różnica pomiędzy J a H.
Moim zdaniem Opel za dobrze zrobił J, a to dzięki zastosowaniu wielu rozwiązań z Insigni, przez co stworzył w klasie kompaktów auto trochę na wyrost. Dlatego teraz tworząc K miał utrudnione zadanie, aby stworzyć zmiany, które były by szokujące. Takie moje zdanie.
Moim zdaniem Opel za dobrze zrobił J, a to dzięki zastosowaniu wielu rozwiązań z Insigni, przez co stworzył w klasie kompaktów auto trochę na wyrost. Dlatego teraz tworząc K miał utrudnione zadanie, aby stworzyć zmiany, które były by szokujące. Takie moje zdanie.
- peja-1991
- Kontakt:
AJ tak jak insignia uratowaly Gm - tych aut jeździ mnóstwo i są bardzo dobre.
Jednakże z Astra K Gm posłuchał użytkowników marki.
Astra jest odchudzona, jest więcej miejsca w środku.
Jest nowoczesnym oraz bardzo ładnym samochodem.
Silnik 1,0 to wymóg ekologów. Fakt, że na obrotach pracuje jak kosiarka ale przyjemnie jedzie. Kultura pracy i tak jest o niebo lepsza niż Eco boost.
1,4 150 w AK jedzie dużo lepiej niż 140 w Aj.
Do tego dochodzi wg. mnie bardzo dobra cena auta.
Jednakże z Astra K Gm posłuchał użytkowników marki.
Astra jest odchudzona, jest więcej miejsca w środku.
Jest nowoczesnym oraz bardzo ładnym samochodem.
Silnik 1,0 to wymóg ekologów. Fakt, że na obrotach pracuje jak kosiarka ale przyjemnie jedzie. Kultura pracy i tak jest o niebo lepsza niż Eco boost.
1,4 150 w AK jedzie dużo lepiej niż 140 w Aj.
- tiru89
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Opolskie
A ja wam powiem tyle że widziałem już te astry miesiąc temu w Słowacji około 12 sztuk jechało w różnych kolorach i z różnymi silnikami pierwsze co mi przyszło do głowy jak je zobaczyłem na żywo to Citroen DS4! Zobaczcie foto citroena i opla: Astra http://i.wp.pl/a/f/jpeg/35184/opel-astra-4.jpeg i Citroen http://media.citroen.pl/image/46/1/citr ... 125461.png te same przetłoczenia w dolnej części drzwi, tylne okna praktycznie identyczne tyle że opel je przedzielił listwą. jedynie patrząc na tył to się zmieniło na... bmw serii 1... i znów Astra http://dixi-car.pl/foto/galeria/astra-v ... -tyl-d.jpg i bmw http://www.bmw.co.za/products/automobil ... gpage1.jpg . Dla mnie to już trochę jest ściąganie na siłę od konkurencji. Podsumowując szału nie ma z tą astrą a czy się podoba komuś czy nie to kwestia już gustu.
- KaMYk
- Zapaleniec
Jest więcej miejsca w środku, za to mniej w bagażniku.
Ale jak byłem w salonie w Płocku tydzień temu to stała K i J obok siebie. K w wersji Dynamic z pakietami (navi900, lampy led) z silnikiem 1.0 za 85 tys. i J w wersji Cosmo także z pakietami z silnikiem 1,4 140KM za 80 tyz. zł.
Przy takiej alternatywie brałbym jednak J. Dopóki będą jeszcze na salonach J w takich cenach to K będą w większości tylko oglądane. Później powinno się ruszyć.
-- 31 paź 2015, o 09:46 --
To nie ściąganie, tylko wspólny projekt.
Ostatnie dwa stwierdzenia zgadzam się w 100%.peja-1991 pisze:1,4 150 w AK jedzie dużo lepiej niż 140 w Aj.
Ale jak byłem w salonie w Płocku tydzień temu to stała K i J obok siebie. K w wersji Dynamic z pakietami (navi900, lampy led) z silnikiem 1.0 za 85 tys. i J w wersji Cosmo także z pakietami z silnikiem 1,4 140KM za 80 tyz. zł.
Przy takiej alternatywie brałbym jednak J. Dopóki będą jeszcze na salonach J w takich cenach to K będą w większości tylko oglądane. Później powinno się ruszyć.
-- 31 paź 2015, o 09:46 --
Przecież napisałem, że Astra K jest zrobiona we współpracy z PSA, czyli Citroen i Peugeot (c4 i 308)tiru89 pisze:Dla mnie to już trochę jest ściąganie na siłę od konkurencji.
To nie ściąganie, tylko wspólny projekt.
- peja-1991
- Kontakt:
Astra K będzie się sprzedawać - już się sprzedaje.
Nie zapominajmy o tym, że silnik 1,0 jest drogi bo to euro 6 itd.
Co do wielkości bagażnika masz rację.
Fajnie, że w podstawowej wersji 5 są ledy do jazdy dziennej, duży wyświetlacz itp.
Co do wyglądu - Auta w tych samych segmentach są podobne do siebie. Szukanie podobieństw do innych marek większego sensu nie ma oraz nic nie zmieni
W 5 nie podoba mi się klamka bagażnika oraz nie otwierany panel przy skrzyni biegów, który w insigni jest schowkiem z zapalniczka.
Nie zapominajmy o tym, że silnik 1,0 jest drogi bo to euro 6 itd.
Co do wielkości bagażnika masz rację.
Fajnie, że w podstawowej wersji 5 są ledy do jazdy dziennej, duży wyświetlacz itp.
Co do wyglądu - Auta w tych samych segmentach są podobne do siebie. Szukanie podobieństw do innych marek większego sensu nie ma oraz nic nie zmieni
W 5 nie podoba mi się klamka bagażnika oraz nie otwierany panel przy skrzyni biegów, który w insigni jest schowkiem z zapalniczka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
sonnenberg
nie pozostaje nic innego jak czekać na opc, będzie automat?
- MiszaElk
- Użytkownik
- Auto: ASTRA J COSMO AT
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ełk
Leniuch jest ale w jakiś dziwnych wersjach. Nie ma w benzynie 150KM.
-
evolution1
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Zabrze
- Otrzymał piwo: 1 raz
AK spotkałem przy zoo w Opolu na początku sierpnia więc szału nie ma. Lampy tylne alfa romeo giulietta a reszta jak z J'ki tyle że środek lepiej zrobiony.

Z tego c0 pokazują w necie to wersja kombi bedzie ciekawsza z zewnątrz i będzie miała otwieranie bagażnika rodem z porsche cayenne
https://www.youtube.com/watch?v=iIZFq2TGyiY
Z tego c0 pokazują w necie to wersja kombi bedzie ciekawsza z zewnątrz i będzie miała otwieranie bagażnika rodem z porsche cayenne
https://www.youtube.com/watch?v=iIZFq2TGyiY
- peja-1991
- Kontakt:
To wersja slabo wyposażona - dziwne trochę ale wersje pokazowe, które zaczęły jeździć przed premierą to wersję enjoy
-
dittos
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Miasto:
Ale w 1:02 to nieźle robot rzuca kołem zapasowy, zamiast go umiejscowić.
Chyba niechlujnie zaprogramowany
Chyba niechlujnie zaprogramowany
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Miałem trochę wolnego czasu więc i jak pooglądałem sobie nową Astrę z bliska i muszę powiedzieć, że jestem pod pozytywnym wrażeniem
Moim zdaniem to jest duży skok jeśli chodzi o design zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Może nie aż taki jak między AH a AJ (a to dlatego że AH jest po prostu brzydka w środku
) ale widoczny i pozytywnie zaskakujący.
Z zewnątrz przede wszystkim auto nabrało jakiegoś charakteru. O ile obłe kształty AJ są miłe dla oka i podobają się ale nie wyróżniają jakoś specjalnie tego auta, o tyle stylistyka AK już tak. Przed wszystkim auto wysmuklało optycznie, linia oraz układ przodu i tyłu wpisują się w nowoczesny "trynd" i auto plasuje się w jego czołówce. Widać, że popracowano nad detalami i ich zgraniem w jeden wspólny koncept, bez przypadkowości. I nie wiem jak trzeba się starać by doszukać się podobieństw z Citroenem DS4 - chyba tylko na obrazkach bo na żywo nie ma opcji
Nic w nich podobnego 
W środku jest znowu o poziom wyżej. Decha, radio z wyświetlaczem i układ przełączników przeprojektowano tak, że w zasadzie nie ma żadnego nawiązania do wcześniejszej AJ. I znów - w miejsce obłych kształtów wskoczyły kształty smukłe, wydłużone. Optycznie uzyskano poszerzenie i wysubtelnienie wnętrza samochodu co zresztą jak i w poliftowych Insigniach jest po części zasługą przeprojektowanego wizualnie układu wyświetlacza i jego otoczenia - nie ma przytłaczającej optycznie płyty sterowniczej
Zrezygnowano z jednego wielkiego panelu klawiatury otoczonego srebrnym kręgiem (ech, co to był za pomysł ..
), jest podzielony układ klawiszy obsługi multimediów i reszty wyposażenia auta. Przy czym ulokowanie klawiszy nawiewu, klimy itd jest moim zdaniem bardzo wygodne, w pobliżu drążka zmiany biegów - nie trzeba daleko ręką machać, wszystko niemal w zasięgu paluchów
Co do ekranu i klawiatury multimediów - wyglądem i jakością celują bardziej w domowy sprzęt AV niż w typowe radio samochodowe. Funkcjonalnie - długo się tym nie bawiłem ale pierwsze wrażenia pozytywne. Lepsze audio to na pewno. Jeśli chodzi o funkcje to znalazłem wszystko to co chciałem sprawdzić i upewnić się, że jest. Pod tym względem nie ma na co narzekać - ładnie, nowocześnie i funkcjonalnie.
Jeśli chodzi o wykończenie wnętrza - jest dobrze. Z tapicerką nie ma lipy, przyjemna w dotyku, plastiki deski i na drzwiach wydają się lepsze, bardziej miękkie niż w AJ. Na uwagę zasługują fotele - kształt i dopasowanie dają wygodne ułożenie czterech liter choć optycznie nie są tak masywne jak się je odczuwa siedząc. Co najważniejsze - ogromna ilość miejsca dla pasażerów tylnych siedzeń! Do niskich wzrostem nie należę (182cm), ustawiłem sobie położenie fotela kierowcy pod swoje preferencje (nie powiem że to ten komfort co w Iśce bo to przecież mniejsze auto) i przeniosłem się na tylną kanapę. Szok! Dużo miejsca na nogi, bezkonkurencyjnie spora odległość kolan od przedniego fotela.
Krótko podsumowując moje wrażenia - tak, to jest duży skok do przodu. Jest to kolejna lepsza wersja Asterki, wyróżniająca się na tle poprzednich modeli. Może się podobać, stylistyka budy i wnętrza jak najbardziej trendy, na dobrym poziomie jakościowym. To auto będzie cieszyć się powodzeniem.
Z zewnątrz przede wszystkim auto nabrało jakiegoś charakteru. O ile obłe kształty AJ są miłe dla oka i podobają się ale nie wyróżniają jakoś specjalnie tego auta, o tyle stylistyka AK już tak. Przed wszystkim auto wysmuklało optycznie, linia oraz układ przodu i tyłu wpisują się w nowoczesny "trynd" i auto plasuje się w jego czołówce. Widać, że popracowano nad detalami i ich zgraniem w jeden wspólny koncept, bez przypadkowości. I nie wiem jak trzeba się starać by doszukać się podobieństw z Citroenem DS4 - chyba tylko na obrazkach bo na żywo nie ma opcji
W środku jest znowu o poziom wyżej. Decha, radio z wyświetlaczem i układ przełączników przeprojektowano tak, że w zasadzie nie ma żadnego nawiązania do wcześniejszej AJ. I znów - w miejsce obłych kształtów wskoczyły kształty smukłe, wydłużone. Optycznie uzyskano poszerzenie i wysubtelnienie wnętrza samochodu co zresztą jak i w poliftowych Insigniach jest po części zasługą przeprojektowanego wizualnie układu wyświetlacza i jego otoczenia - nie ma przytłaczającej optycznie płyty sterowniczej
Jeśli chodzi o wykończenie wnętrza - jest dobrze. Z tapicerką nie ma lipy, przyjemna w dotyku, plastiki deski i na drzwiach wydają się lepsze, bardziej miękkie niż w AJ. Na uwagę zasługują fotele - kształt i dopasowanie dają wygodne ułożenie czterech liter choć optycznie nie są tak masywne jak się je odczuwa siedząc. Co najważniejsze - ogromna ilość miejsca dla pasażerów tylnych siedzeń! Do niskich wzrostem nie należę (182cm), ustawiłem sobie położenie fotela kierowcy pod swoje preferencje (nie powiem że to ten komfort co w Iśce bo to przecież mniejsze auto) i przeniosłem się na tylną kanapę. Szok! Dużo miejsca na nogi, bezkonkurencyjnie spora odległość kolan od przedniego fotela.
Krótko podsumowując moje wrażenia - tak, to jest duży skok do przodu. Jest to kolejna lepsza wersja Asterki, wyróżniająca się na tle poprzednich modeli. Może się podobać, stylistyka budy i wnętrza jak najbardziej trendy, na dobrym poziomie jakościowym. To auto będzie cieszyć się powodzeniem.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/