Witam
Mam insignie z 2009 1.8 od wczoraj mam problem z biegiem wstecznym stracznie ciężko wchodzi a reszta biegow dziala poprawnie co moze byc przyczyna? Dziwne jest to ze na wyłączonym silniku wsteczny wchodzi duzo lepiej.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuProblem z biegiem wstecznym
-
Pele2151988
Problem z biegiem wstecznym
Ostatnio zmieniony 26 maja 2017, o 11:40 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: Problem z biegiem wstecznym
A czemu niby dziwne? Wsteczny jako jedyny bieg jest niesynchronizowany i zawsze będzie lepiej wchodził na zgaszonym silniku. Przyczyną może być lekko zapowietrzone sprzęgło, a reszta biegów może wchodzić dobrze właśnie ze względu na synchronizatory które przy lekkim zapowietrzeniu sprzęgła znacznie szybciej się zużywają.
Spróbuj przed wrzuceniem wstecznego wcisnąć sprzęgło 2-3 razy, jak będzie lepiej to powietrze w układzie.
Spróbuj przed wrzuceniem wstecznego wcisnąć sprzęgło 2-3 razy, jak będzie lepiej to powietrze w układzie.
-
azjata1
Odpowietrzyć pompę sprzęgła:
https://www.sprzeglo.com.pl/artykuly-po ... rzegla/106
https://www.sprzeglo.com.pl/artykuly-po ... rzegla/106
-
Pele2151988
Gdy wsiadam rano do auta wsteczny chodzi bez zarzutu ale gdy sie nagrzeje silnik a na zewatrz tez jest upał zaczyna sie wlasnie problem z wstecznym czy jest mozliwosc ze pod wplywem ciepla cos go blokuje?
-- 1 sie 2017, o 04:20 --
Wymieniony olej, odpowietrzony układ i problem nie zniknął teraz mechanicy stwierdzili że to docisk sprzęgła jutro jadę na wymianę ciekawe co jeszcze każą mi wymienić zanim znajdą rozwiązanie
-- 1 sie 2017, o 04:20 --
Wymieniony olej, odpowietrzony układ i problem nie zniknął teraz mechanicy stwierdzili że to docisk sprzęgła jutro jadę na wymianę ciekawe co jeszcze każą mi wymienić zanim znajdą rozwiązanie