--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpiłki metalu w NOWEJ pompie oleju 2.0cdti
-
wojtas.87
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A lift
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Żołynia
Opiłki metalu w NOWEJ pompie oleju 2.0cdti
Cześć.
Niedawno zakupiłem Insignię i chcę w niej wymienić standardowe podzespoły, które bywają problematyczne. Zamówiłem więc nową oryginalną pompę oleju Pierburga ze strony https://e-opel24.pl/produkt/oryginalna- ... -55566000/
Paczka przyszła dzisiaj. Pompa oryginalnie zapakowana, zaklejona. Po otwarciu zonk w postaci metalowych opiłków znajdujących się praktycznie wszędzie.
Widoczne na zdjęciu drobinki przypominające brud to nic innego jak właśnie opiłki.
Teraz pytanie. Czy zamawiał ktoś z Was pompę z tego sklepu? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Niedawno zakupiłem Insignię i chcę w niej wymienić standardowe podzespoły, które bywają problematyczne. Zamówiłem więc nową oryginalną pompę oleju Pierburga ze strony https://e-opel24.pl/produkt/oryginalna- ... -55566000/
Paczka przyszła dzisiaj. Pompa oryginalnie zapakowana, zaklejona. Po otwarciu zonk w postaci metalowych opiłków znajdujących się praktycznie wszędzie.
Widoczne na zdjęciu drobinki przypominające brud to nic innego jak właśnie opiłki.
Teraz pytanie. Czy zamawiał ktoś z Was pompę z tego sklepu? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 144 razy
Re: Opiłki metalu w NOWEJ pompie oleju 2.0cdti
Jak przyszła i nowa i masz z nią problem to ją oddaj.
Ciekawe jak mając 4 posty można założyć temat
Ciekawe jak mając 4 posty można założyć temat
-
wojtas.87
- Nowicjusz
Odpowiedź nie na temat.
Kliknąłem przycisk "nowy temat"
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Kolego wojtas.87 dostałeś odpowiedz więc się nie mądruj i oddaj ją jak Ci nie pasuje bo jeśli są opiłki to już jest źle a co jest w środku ? hmm to sam sobie dopowiedz , a pro po koło oryginału to nawet nie leżała , dołóż do ceny z tysiąc to może kupisz ori pompę ,
-
wojtas.87
- Nowicjusz
Nie pytałem czy mam ją oddać tylko czy ktoś zamawiał z tego sklepu i czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, ponieważ może opiłki powstały przy frezowaniu napisu na korpusie pompy i może wystarczy ją wyczyścić i śmigać. Nie mam rentgena w oczach, więc nie jestem w stanie sprawdzić z jakich materiałów jest zrobiona jednak na oko wydaje się być solidna, więc czekam na opinie kogoś kto jest bardziej obeznany w tym temacie. Ze sklepem skontaktuje się dopiero jutro i zobaczymy co powie sprzedawca.
Jeżeli macie namiary na sprawdzone pompy to prosiłbym o link, ewentualnie kontakt do dystrybutora.
-------------------------------------------------------------
Opiłki biorą się na tych pompach z powodu frezowania napisów na korpusie. W środku wszystko jest w porządku, opiłki są tylko na napędzie. Zmywacz do hamulców i sprężone powietrze załatwiają sprawę. Pompa jak najbardziej oryginalna. Temat do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2021, o 20:49 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
-
WiesiekZkomina
- Nowicjusz
- Auto: Zafira Tourer
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Warszawa
Kupiłem identyczną pompę z tego samego sklepu na poczatku października tego roku. W mojej również były opilki więc ja rozebralem i wyczyscilem. W środku nic nie było uszkodzone czy zatarte. Silnik dopiero składam. W mojej blaszki centrujace pompę na wale były odrobine zbyt ciasne i musiałem lekko obronić ranty bo jak ją dokrecalem to za każdym razem dociskala wał do panewki i zaczynał ciężej się kręcić.
-
wojtas.87
- Nowicjusz
Jeżeli musiałeś coś przerabiać to znaczy, że masz coś nie tak jak być powinno. Wyobrażasz sobie jak wyglądałby montaż silników gdyby trzeba było coś dopasowywać w trakcie? Daj jakieś zdjęcie.
-
m.bielawski
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ścinawa
Z tym, że koło oryginału nie leżała to bym się kłócił. Pierburg robi pompy na pierwszy montaż do A20xxx. Z resztą od wewnętrznej strony pompy widać zeszlifowany znaczek GM i numer. Taką samą sytuacje miałem z tulejami Lemfordera do tylnego zawieszenia. Na każdej gumie był zeszlifowany numer GM. Pozdrodare50 pisze: ↑6 paź 2021, o 21:49Kolego wojtas.87 dostałeś odpowiedz więc się nie mądruj i oddaj ją jak Ci nie pasuje bo jeśli są opiłki to już jest źle a co jest w środku ? hmm to sam sobie dopowiedz , a pro po koło oryginału to nawet nie leżała , dołóż do ceny z tysiąc to może kupisz ori pompę ,
-
gingop
- Użytkownik
- Auto: Insignia A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Też kupiłem tą pompę. Opiłków w niej nie widziałem.
Jestem w trakcie składania silnika. Zamiast tej uszczelki gumowej zastosowałem tulejkę aluminiową przykręcaną do smoka. To ta z trzema oringami. Jeden od spodu uszczelnia smok z podstawa tulejki a dwa oringi wchodzą w pompę. Super sprawa wszystko elegancko pasuje.
Ta pompa oleju to ma numer PIERBURG 7.29190.02.0
Jestem w trakcie składania silnika. Zamiast tej uszczelki gumowej zastosowałem tulejkę aluminiową przykręcaną do smoka. To ta z trzema oringami. Jeden od spodu uszczelnia smok z podstawa tulejki a dwa oringi wchodzą w pompę. Super sprawa wszystko elegancko pasuje.
Ta pompa oleju to ma numer PIERBURG 7.29190.02.0