--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuNie działają czujniki parkowania
-
lufa9999
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Hattersheim am Main
- Postawił piwo: 6 razy
Nie działają czujniki parkowania
Witam. Miałem stłuczkę. Do wymiany zderzak, ale okazało się że zmiażdżone zostalo gniazdo które zasila czujniki parkowania, halogeny, spryskiwacze reflektorów. Znajomy mechanik, który oglądał auto, zdjął zderzak i powiedział że muszę kupić nowe gniazdo na 6 kabli i, jak to połączę to wszystko wróci do normy. Dzisiaj pół dnia z kumplem który zna się na mechanice lutowaliśmy kabelek po kabelku do nowego gniazda, powoli i sprawdzając czy na pewno prawidłowo łączymy. Jestem w 100% pewien że dobrze połączyliśmy wszystko. Ale cóż halogeny działają ale czujniki parkowania i spryskiwacz reflektorów już nie. Oczywiście sprawdziliśmy bezpieczniki, wszystkie dobre. Doszliśmy do wniosku że podczas uderzenia w momencie zmiażdżenia tego gniazda musiało jakieś zwarcie nastąpić. Np przy uderzeniu jeden czujnik parkowania wpadł do środka. Jak rozwiązać ten problem spryskiwacze to kit ale na czujnikach mi zależy. Liczę na Waszą pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
. Chudy.
- Forumowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Piła
Re: Nie działają czujniki parkowania
Spryski działają dopiero ja są włączone światła mijania. Wysuwają się pod ciśnieniem płynu do spryskiwaczy, no chyba że pompka nie działa ale do zbiorniczka płynu wiązka idzie z innej strony. Co do czujników podłącz pod kompa i zczytaj błędy.
Wysłane z mojego motorola edge 40 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego motorola edge 40 przy użyciu Tapatalka
-
lufa9999
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Hattersheim am Main
- Postawił piwo: 6 razy
Już mam. Jeden przedni czujnik walnięty. Problem teraz jest taki, że nie wiem jaki jest jego numer serwisowy, żebym dobry kupił. Szperałem w necie ale bezzskutecznie. Mogłem zostawić u mechanika ale taki czujnik to przecież sam ogarnę.
Może mi ktoś podać numer serwisowy tego czujnika? Insignia 2011, A16LET.
Może mi ktoś podać numer serwisowy tego czujnika? Insignia 2011, A16LET.
-
maZay
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Jawor
Witam, mam problem z czujnikiem skrajnym. Kupiłem auto w Niemczech po lekkim uderzeniu i przez to nie działającymi dwoma czujnikami. Jak wyszło z podłączenia się komputerem - zwykły cofania i skrajny. Co do zwykłego to wyszło, że po prostu piny były zaśniedziałe i już błędu nie ma, a skrajny kupiłem jeden o tym samych numerach i drugi z innymi numerami. Sprawa wygląda tak, że mimo sprawdzonej wiązki, wymiana czujnika skrajnego na nowy, komputer cały czas pokazuje błąd na pozycji tego czujnika. Sprawdzane było przez wrzucenie wstecznego, włączenie czujników przyciskiem i zamiana czujników skrajnych miejscami też pokazywały błąd. Wiadomo jak można temu zaradzić i zrobić tak, żeby działały? Trzeba czujnik skrajny jakoś wprogramować w komputer, by funkcjonował?