--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cancer
Nowicjusz
Auto: INSIGNIA 2.0 CDTi
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Wexford
Otrzymał  piwo: 1 raz

Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.

Post autor: cancer » 6 lut 2021, o 23:35

Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low. Silnik A20DTH. Borykam się z tym błędem już dobrych kilka dni. Auto normalnie jedzie, nie ma żadnych problemów z mocą. Zauważalny wzrost zużycia paliwa, bardzo szybkie napełnianie się DPF. Wymieniłem gruszkę turbo, zawór podciśnienia. Pomierzyłem napięcie na wtyczce do sensora kopiowania. Napięcie zasilające 4.95v, żadnego zwarcia na masie. Napięcie na przewodzie sygnałowym i masie w czasie stanu włączony zapłon 0.5v. Po uruchomieniu silnika przy zwiększeniu obrotów napięcie rośnie. Z tego, co się zdążyłem zorientować, to napięcie sygnałowe jest za niskie. Nie wiem, jakie powinno być na włączonym zapłonie.Nigdzie nie mogę znaleźć takich danych.Jeżeli skasować błąd przy wyłączonym silniku, to błąd natychmiast wraca po przekręceniu stacyjki, Nawet nie trzeba uruchamiać silnika. Może ktoś z szanownego grona forumowiczów jest w stanie mi pomoc i naprowadzić mnie na jakiś kierunek, bo ja już nie mam pomysłów na rozwiązanie tego problemu. Gdzieś mi się w głowie kołacze, że może to być uszkodzone ECU?

Awatar użytkownika
cancer
Nowicjusz

Re: Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.

Post autor: cancer » 9 lut 2021, o 16:41

Nikt mi nie odpowiedział, wiec odpowiem sobie sam. Zrobię to tak dla potomnych, bo może ktoś będzie miał kiedyś podobny problem. Wiec winowajcą, okazała się luźna wiązka przy sterowniku silnika i zaśniedziały wtyk sygnałowy w sterowniku.Wyczyszczenie styków sterownika szczoteczką do zębów załatwiło sprawę, jak na tę chwile.

Wandal
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2009
Miasto: Bojano

Post autor: Wandal » 22 lip 2025, o 08:07

cancer pisze:
9 lut 2021, o 16:41
[...]
Która wiązka ? Objawy mam te same co Pan, wypalanie dpf co 27km, auto jedzie normalnie, turbo dmucha. Dodam, że turbina była niedawno wymieniana na zregenerowaną... Map sensor wyczyszczony, elektrozawór wymieniony.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2025, o 20:32 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.

Awatar użytkownika
cancer
Nowicjusz

Post autor: cancer » 5 lut 2026, o 17:47

...
Ta która idzie do ECU.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2026, o 00:24 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik diesla”