--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBłąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.
- cancer
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA 2.0 CDTi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wexford
- Otrzymał piwo: 1 raz
Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.
Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low. Silnik A20DTH. Borykam się z tym błędem już dobrych kilka dni. Auto normalnie jedzie, nie ma żadnych problemów z mocą. Zauważalny wzrost zużycia paliwa, bardzo szybkie napełnianie się DPF. Wymieniłem gruszkę turbo, zawór podciśnienia. Pomierzyłem napięcie na wtyczce do sensora kopiowania. Napięcie zasilające 4.95v, żadnego zwarcia na masie. Napięcie na przewodzie sygnałowym i masie w czasie stanu włączony zapłon 0.5v. Po uruchomieniu silnika przy zwiększeniu obrotów napięcie rośnie. Z tego, co się zdążyłem zorientować, to napięcie sygnałowe jest za niskie. Nie wiem, jakie powinno być na włączonym zapłonie.Nigdzie nie mogę znaleźć takich danych.Jeżeli skasować błąd przy wyłączonym silniku, to błąd natychmiast wraca po przekręceniu stacyjki, Nawet nie trzeba uruchamiać silnika. Może ktoś z szanownego grona forumowiczów jest w stanie mi pomoc i naprowadzić mnie na jakiś kierunek, bo ja już nie mam pomysłów na rozwiązanie tego problemu. Gdzieś mi się w głowie kołacze, że może to być uszkodzone ECU?
- cancer
- Nowicjusz
Re: Błąd P2564 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low.
Nikt mi nie odpowiedział, wiec odpowiem sobie sam. Zrobię to tak dla potomnych, bo może ktoś będzie miał kiedyś podobny problem. Wiec winowajcą, okazała się luźna wiązka przy sterowniku silnika i zaśniedziały wtyk sygnałowy w sterowniku.Wyczyszczenie styków sterownika szczoteczką do zębów załatwiło sprawę, jak na tę chwile.
-
Wandal
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Bojano
Która wiązka ? Objawy mam te same co Pan, wypalanie dpf co 27km, auto jedzie normalnie, turbo dmucha. Dodam, że turbina była niedawno wymieniana na zregenerowaną... Map sensor wyczyszczony, elektrozawór wymieniony.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2025, o 20:32 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
- cancer
- Nowicjusz
Ta która idzie do ECU....
Ostatnio zmieniony 7 lut 2026, o 00:24 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!