--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
-------------------------------------------------Składka Klubowa 2026 - LINK
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
-------------------------------------------------Składka Klubowa 2026 - LINK
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBłąd P11DB P11DC
-
tommatiz
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa Ursynów
Re: Błąd P11DB P11DC
Chyba masz rację, tylko te moduły mnie zmyliły. Na Twoim linku widać że ten moduł od pierwszej sondy DPF jest taki sam z wyglądu jak moduł od czujnika NOX nr 2 który odkręcałem. Natomiast z tego Twojego linku widać że moduł od NOX jeden jest inny jak NOX 2 u mnie. Tu są chyba te różnice.
-
tommatiz
- Nowicjusz
Cześć, Jestem po wymianie czujnika NOX 2 samego z lutowaniem. Czy jest ktoś z Warszawy ew okolice kto móże zrobić adaptację czujnika? Wynagrodzę odpowiednim %
. Z góry dziękuje
-
markrk
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
-
michal278
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Piaseczno
Po pierwsze są do tego specjalne złączki. Po drugie adaptacja nie jest potrzebna. Adaptacje się robi jeśli wymieniamy cały moduł wraz z czujnikiem. Po trzecie raczej za piwo nikt tego nie zrobi .
Wysłane z mojego CPH2371 przy użyciu Tapatalka
-
tommatiz
- Nowicjusz
Cześć, Po wymianie samej sondy niestety błąd powrócił. Wkurzyłem się i wymieniłem na nówkę Oryginał 100% cała z modułem. Brak błędu P11DC. NIestety dziś błąd P20EE
. Ponoć większość ma problem z tym błędem bo wskazuje na wiele rzeczy: czujnik NOX, wtryskiwacze AdBlue, pompa Adblue, katalizator i inne jak EGR.
Oczywiście procenty swoją drogą
za pomoc ;0. Co do adaptacji po wymianie z modułem to dwa serwisy potwierdziły adaptację a dwa powiedziały że nie potrzeba włącznie z firmą czy sklepem gdzie kupiłem Oryginalny czujnik NOX. I komu tu wierzyć.. Ale jak wspomniałem P11DC przekształcił się w P20EE. Zadałem to pytanie już w innym poście. Pzdr
Oczywiście procenty swoją drogą
-
EmboRaion
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: Kostrzyn
Cześć, właśnie zamówiłem jedną sztukę drugiej sondy z ALI, czy nadal u Ciebie wszystko śmiga?
-
waniocha
- Nowicjusz
- Miasto: Kraków
Czy ktoś mógłby polecić gdzie można kupić sprawdzoną sondę NOX, chodzi mi o tylną, do Insignii A z B20DTH.
Zaczął mi się pojawiać błąd P11DC i chciałbym spróbować to naprawić a nie usuwać Adblue.
Z góry dzięki za pomoc.
Zaczął mi się pojawiać błąd P11DC i chciałbym spróbować to naprawić a nie usuwać Adblue.
Z góry dzięki za pomoc.
-
michal278
- Nowicjusz
Bez numeru części trudno zgadnąc. Sama sonda nic nie da, to tylko rozwiązanie na chwilę. Na płytce pod autem jest nr części po tym szukaj
-
mentorpl
- Nowicjusz
- Postawił piwo: 10 razy
https://www.ebay.co.uk/itm/293205774942 ... name=11050
Jest gdzieś ten link w tym wątku, ja kupiłem tu i przyszło. Nie wiem ile teraz w ASO kosztuje ale wyszło około 1400zł. Wyślij Vin do gościa i ci odpowie czy pasuje. Masz sondę z modułem.
Jest gdzieś ten link w tym wątku, ja kupiłem tu i przyszło. Nie wiem ile teraz w ASO kosztuje ale wyszło około 1400zł. Wyślij Vin do gościa i ci odpowie czy pasuje. Masz sondę z modułem.
-
michal278
- Nowicjusz
To jest silnik B20dth i z nim może być różnie. U mnie jest Nox od Isi B.... Najbezpieczniej zajrzeć pod auto i odczytać nr części z płytki.
-
waniocha
- Nowicjusz
To ja jeszcze w tym temacie. Planuje wymienić sondę wraz z modułem.
Jedynie mechanik, który siedzi w Oplach, nie daje pewności, czy to wyleczy z pojawiającego się check engina.
Pytanie do osób co wymieniły sondę wraz z modułem (chodzi o oryginał), czy check u Was wrócił, czy jednak rozwiązanie to wydaje się trwalsze?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Jedynie mechanik, który siedzi w Oplach, nie daje pewności, czy to wyleczy z pojawiającego się check engina.
Pytanie do osób co wymieniły sondę wraz z modułem (chodzi o oryginał), czy check u Was wrócił, czy jednak rozwiązanie to wydaje się trwalsze?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
-
michal278
- Nowicjusz
Jeśli masz te błędy z wątku to wymiana modułu z sondą plus adaptacja GDS 2 załatwi sprawę. Jeśli są inne blędy to szukaj pomocy w innym wątku.
-
maciej 37
- Nowicjusz
- Auto: opel insignia
- Miasto: Dolnoślaskie
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
-
CARBOMIN
- Nowicjusz
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=10396&p=28
- Miasto: Zabrze
Siemka,
Ja mam taki case.
Miałem błąd P11DB oraz P22A7. Wymieniłem obie sondy na NGK NS11A (moduły zostały).
Błąd P11DB został. Po kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrach pojawia się również P11DC. Jeszcze bez check engine, choć raz już się zaświecił.
I teraz tak, myślicie, że problemem będzie przednia sonda (uwalony moduł), wadliwe sondy, czy kij wodę mąci?
Plan jest na wymianę przedniej sondy z modułem (używka lub znalazłem z Vitesco Technologies - podobno jest to też oryginał?).
Czy jednak wymiana tylnego czujnika też mnie nie ominie?
Ja mam taki case.
Miałem błąd P11DB oraz P22A7. Wymieniłem obie sondy na NGK NS11A (moduły zostały).
Błąd P11DB został. Po kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrach pojawia się również P11DC. Jeszcze bez check engine, choć raz już się zaświecił.
I teraz tak, myślicie, że problemem będzie przednia sonda (uwalony moduł), wadliwe sondy, czy kij wodę mąci?
Plan jest na wymianę przedniej sondy z modułem (używka lub znalazłem z Vitesco Technologies - podobno jest to też oryginał?).
Czy jednak wymiana tylnego czujnika też mnie nie ominie?
-
Luisyu
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Tychy
Sprawdź czy dobrze połączyłeś, polutowałeś przewody od sondy do modułu .Tu jest bardzo ważne połączenie kabli . Sondy raczej będą dobre tym bardziej moduły które raczej się nie psują. U mnie po wymianie sond NGK żadnych błędów nie ma.
-
janas14
- Nowicjusz
- Auto: insignia b
- Miasto: Zgorzelec
Witam jestem nowy na forum ale mam pytanie , wyskoczyły mi błędy P0133-00 O2 sensor Circuit Slow Response Bank1 Sensor 1 oraz P0135-00 O2 sensor Heater Circuit Range/Performance Bank1 Sensor 1 czy może mieć to związek z wymianą rozrządu w zeszłym tygodniu mechanik mi robił komplet pasek + łońcuch czy raczej to zbeżność zdarzeń .
Pytanie 2 do odczytu użyłem ELM327 z bluetooth oraz aplikacji pod android ScanMyOpel. Czym mogę skasować chek bez płatnej subskrybcji ? Planuję wyciąnąć sądę wyczyścić skasować chek i zobaczymy czy pomoże .
Oczywiście insignia B B2,0dth 170 ps 2017r przebieg 123 KKm
Pytanie 2 do odczytu użyłem ELM327 z bluetooth oraz aplikacji pod android ScanMyOpel. Czym mogę skasować chek bez płatnej subskrybcji ? Planuję wyciąnąć sądę wyczyścić skasować chek i zobaczymy czy pomoże .
Oczywiście insignia B B2,0dth 170 ps 2017r przebieg 123 KKm
-
michal278
- Nowicjusz
Te błędy nie mają nic wspólnego z rozrządem. Temat wałkowany cały wątek. Skasowanie nic nie da. Trzeba naprawić i tyle