--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuMocowanie gaśnicy
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Mocowanie gaśnicy
Witam,
otóż zainteresowało mnie gdzie można zamontować gaśnicę w sedanie - wiem wiem jest siatka po lewej stronie bagażnika, jednak chciał bym to miejsce zostawić na coś innego. W Vectrze był w bagażniku profil pod wyściółką do którego można było po wywierceniu otworów przykręcić uchwyt na gaśnicę a jak to się miewa w Insignii? jakie macie pomysły?
pozdro
otóż zainteresowało mnie gdzie można zamontować gaśnicę w sedanie - wiem wiem jest siatka po lewej stronie bagażnika, jednak chciał bym to miejsce zostawić na coś innego. W Vectrze był w bagażniku profil pod wyściółką do którego można było po wywierceniu otworów przykręcić uchwyt na gaśnicę a jak to się miewa w Insignii? jakie macie pomysły?
pozdro
- Putridum
- Użytkownik
Re: Mocowanie gaśnicy
myślałem i o tym ale to troszkę mija się z celem(użycie w razie konieczności) w/g mnie powinna być w miejscu na tyle dostępnym żeby była możliwość ekspresowego jej wyjęcia. Z innej beczki czy w Insignii są jakieś profile w bagażniku pod wyściółką bagażnika jak w Vectrze? bo to by rozwiązało problem
Co do profili bo się nie doprecyzowałem chodzi o elementy blacharskie pomiędzy karoserią a wyściółką bagażnika, jak są to sprawa z bani(cały czas mowa o mocowaniu metalowym gaśnicy, rzepy nie wchodzą w grę).
Co do profili bo się nie doprecyzowałem chodzi o elementy blacharskie pomiędzy karoserią a wyściółką bagażnika, jak są to sprawa z bani(cały czas mowa o mocowaniu metalowym gaśnicy, rzepy nie wchodzą w grę).
-
Andrzej
ja gaśnicę mam przymocowaną w bagażniku do boczku i jestem z tego bardzo zadowolony
ale ta 1 kg gaśnica dla takiego sam, to tylko atrapa
-- 25 lut 2015, o 20:57 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Andrzej
a sory ale gdzie w sedanie to nie mam pojęcia, ale może moje foto będzie podpowiedzią dla kombi
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Ja mam w aucie jedna oryginalną 1kg w siatce po lewej stronie i druga 2kg pod podłogą bagażnikaAndrzej pisze:ja gaśnicę mam przymocowaną w bagażniku do boczku i jestem z tego bardzo zadowolony ale ta 1 kg gaśnica dla takiego sam, to tylko atrapa
- Putridum
- Użytkownik
panowie do rzeczy gdzie można cholerstwo przymocować;)
@Engine1992 2kg pod bagażnikiem? troszkę mało miejsca na nią.
@Engine1992 2kg pod bagażnikiem? troszkę mało miejsca na nią.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Kontakt:
Nie mam koła zapasowego tylko zestaw naprawczy, także mam miejsce
w BMW X5 jest fajnie zamocowania gaśnica - pod siedzeniem pasażera. Z tego względu fajnie ze jest do niej bardzo szybki dostęp, ale w Insignii będzie ciężko w tym miejscu to zamocować :/
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
Zamontuj tam gdzie Ci wygodnie. Nawet jak miejsce nie jest na to przeznaczone to zawsze można coś wyrzeźbić, jeśli aż tak bardzo Ci na tym zależy.Putridum pisze:panowie do rzeczy gdzie można cholerstwo przymocować
-
pablosss123
Ktoś tu znowu nie na temat.
A ja mam w drzwiach pasażera z przodu 1 kg i wiem że na początku każdy pożar jest mały, więc i mała gaśnica może wystarczyć. Hej
Kolega pyta o mocowanie w razie "w" w sedanie. Zacznij pisać na temat.
A ja mam w drzwiach pasażera z przodu 1 kg i wiem że na początku każdy pożar jest mały, więc i mała gaśnica może wystarczyć. Hej
Kolega pyta o mocowanie w razie "w" w sedanie. Zacznij pisać na temat.
-
arek810316
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia Tourer
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Pleszew
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
Odświeżę troche temat.
Kolega Andrzej pokazał na zdjęciu jak ma zamocowaną gaśnice w wersji ST ,sa tam jakieś uchwyty czy trzeba wiercić ? U mnie w tym miejscu jest widoczny metalowy profil,mam takie 4 po 2 z każdej strony. Czy na te profile powinno coś przyjść czy może jest tak orginalnie u mnie i sa na wierzchu? Profile sa takie srebne jeden na górze przy rolecie a drugi przy podlode bagażnika i tak samo z drugiej strony...Dodam ,ze te profile sa na równo z pozostała tapicerka...
Kolega Andrzej pokazał na zdjęciu jak ma zamocowaną gaśnice w wersji ST ,sa tam jakieś uchwyty czy trzeba wiercić ? U mnie w tym miejscu jest widoczny metalowy profil,mam takie 4 po 2 z każdej strony. Czy na te profile powinno coś przyjść czy może jest tak orginalnie u mnie i sa na wierzchu? Profile sa takie srebne jeden na górze przy rolecie a drugi przy podlode bagażnika i tak samo z drugiej strony...Dodam ,ze te profile sa na równo z pozostała tapicerka...
- marcinmg
- Użytkownik
- Auto: Insignia BiTurbo ST
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: mazowieckie
Ja mam samochód z Belgii i tam montują fabrycznie na tunelu środkowym przy podłodze od strony pasażera, ja jednak odkręciłem ją i włożyłem do bagażnika przy kole zapasowym mam tam dużo miejsca bo mam pełne koło.
- maludybartek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Wojnarowa, Nowy Sącz, Tymbark
- Postawił piwo: 1 raz
Kolego @arek810316 te profile co masz to są szyny bazowe systemu Flex Organizer ( http://sklep.dixi-car.pl/flex-organizer ... -7321.html )
Do nich mocujesz różne akcesoria, m.in. haki albo zaczepy do siatki.
Do nich mocujesz różne akcesoria, m.in. haki albo zaczepy do siatki.
-
arek810316
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia Tourer
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Pleszew
- Postawił piwo: 3 razy
Ooo...fajnie,wielkie dzięki za podpowiedz..
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2018, o 06:09 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum