--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wojtkowa Insignia

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Re: Wojtkowa Insignia

Post autor: Alex » 19 maja 2016, o 17:17

Rozkręć i podklej niektóre miejsca taśmą parcianą. Pomaga w 101% ;)
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 7 cze 2016, o 10:39

Tak też myślałem. W których miejscach są zaczepy? Tylko po bokach czy przód/tył również?

Insignia przeszła polerkę i zaprawki. Z polerki jestem bardzo zadowolony, jest ładnie, gładko, błyszcząco i większość rys zniknęła. Został jedynie te olbrzymie i grube od mocnych zarysować. Zaprawki na razie są dosyć grube, zostawiamy je żeby lakier się utwardził i wtedy zostaną wyrównane. Niżej fotki po odebraniu. Zobaczymy jak to będzie po myciu, tutaj był lekko zakurzony więc ewentualnych hologramów nie byłoby widać, ale nawet jak będą to bez problemu poprawi.
13410689_1110522035677539_546257651_o.jpg
13405208_1110522032344206_1438957357_o.jpg
W weekend mam zamiar zająć się tym załamaniem pod pedałem gazu, okropnie mi się z tym jeździ. Stopę trzymam idealnie w miejscu gdzie jest skos, więc ciągle mi się zsuwa i dodatkowo drętwieje pięta. Ktoś coś z tym robił może już?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 7 cze 2016, o 22:07

Podobno najlepiej podłożyć kilka warstw wykładziny. Gdzieś czytałem poradnik, ale nie umiem teraz namierzyć. Zastanawiam się tylko czy nie będzie za "miękko" pod piętą. W każdym razie rób fotorelację. Może komuś u nas na forum się przyda w przyszłości.

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 8 cze 2016, o 07:39

Myślałem o tym, ale podejrzewam że będzie bardzo miękko, więc noga będzie mocno wpadać i wyjdzie z tego taki sam problem. Myślałem żeby wyłożyć podłogę folią i walnąć w te zagłębienie jakąś lekką szpachlę, potem obłożyć ją wykładziną i będę miał idealny odlew zagłębienia, który będę mógł wyciągać do odkurzania i równą podłogę, no ale to taki trochę abstrakcyjny pomysł :D Zobaczymy co z tego wyjdzie, zrobię fotorelację i wrzucę na forum.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 8 cze 2016, o 08:00

Szpachla znowu może się kruszyć. Widziałem ostatnio PCV w płynie (czy jakoś tak). Nie wiem tylko jaką grubą warstwę można tego wylać (położyć).

Awatar użytkownika
Sebuś
Użytkownik
Auto: Insignia ST EcoFLEX
Kod silnika: A20DTL
Rok produkcji: 2010
Miasto: Czerwionka-Leszczyny
Otrzymał  piwo: 5 razy

Post autor: Sebuś » 8 cze 2016, o 20:26

wojtekmzks pisze:Myślałem żeby wyłożyć podłogę folią
Mam nadzieję że mówisz tylko o tym wgłębieniu a nie o całej podłodze :D

Awatar użytkownika
flcn
Użytkownik
Auto: ST Cdti
Rok produkcji: 2011
Miasto: LDZ

Post autor: flcn » 9 cze 2016, o 20:19

Wojtek, pięknie wyszła ta polerka. Kolor extra. Możesz zdradzić ile Cię kosztowała polerka, wosk i powłoka? (może być na priv). Ciekaw jestem ile zaoszczędziłem...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 10 cze 2016, o 08:10

flcn nie ma co ukrywać :) Polerka kosztowała mnie 700 zł netto. W skład usługi weszła dwuetapowa polerka, wosk, powłoka kwarcowa na szybę, jakaś "powłoka" na opony, oraz zaprawki lakiernicze. Widzę parę miejsc do poprawy ale uprzedzał mnie, że jeśli gdziekolwiek znajdę hologramy to bez problemu to poprawi. Ogólnie efekt na zdjęciu wydaje się lepszy, chociaż nie powiem, po umyciu wygląda tak również na żywo.

Sebuś oczywiście, że tak :D Chodzi mi o to żeby wyłożyć te miejsce folią, wylać na nią szpachlę, niech to sobie wyschnie, wyjąć to, przyciąć folię i obłożyć to wykładziną. W ten sposób miałbym idealnie wypełnione zagłębienie. Zobaczymy co wyjdzie z moich jutrzejszych planów, bo dzisiaj rodzi mi się chrześniaczka więc będzie pite wieczorem 8-)

Awatar użytkownika
flcn
Użytkownik
Auto: ST Cdti
Rok produkcji: 2011
Miasto: LDZ

Post autor: flcn » 10 cze 2016, o 12:51

No tak... przez myśl mi przeszło, żeby lexusa komuś oddać na korektę i powłokę... Ale jednak nie :lol: Szczególnie, że wszystkiego mi zostało po ostatnim detailingu ST. Moja też się tak ładnie świeci jak Twoja :D

We wtorek biorę się za lexia, a ST idzie na wymianę chłodnicy wody i pompy wspomagania... Nie chce mi się samemu tego robić, szczególnie, że mam sponsora :lol:

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 8 sie 2016, o 10:08

Koledzy, planuję zalać Insignię tym oto olejem:
http://sklep.millersoils.pl/seria-energ ... 40-5l.html

Opinie pozytywne na forum. Ktoś może zalewał takim? Czuć różnicę w pracy silnika?

Planuję wymianę oleju i filtrów po 10 tyś km, a tuż przed tym program oraz usunięcie DPF w kreatorzemocy. Myślałem na spokojnie ok. 190 KM. Widziałem wykresy z wynikami 200-205 KM, ale wydaję mi się, że to już troszkę za dużo i niezdrowo.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 8 sie 2016, o 10:41

Olej dobry, co do mocy to zależy w jakim stanie jest twój silnik. Moja seria miała 165 km i 397 Na.

Xperia Z3

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 8 sie 2016, o 12:51

Myślę, że raczej w dobrym. Rocznik 2012, rejestracja 2013, a przebieg zaledwie 82 tyś km. Chociaż akurat w przypadku klekota może to nie być zaleta :D

Ile wyszło Ci po programie?

P405
Zapaleniec

Post autor: P405 » 8 sie 2016, o 13:36

208 i 458

Xperia Z3

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 8 sie 2016, o 14:39

Jaki przebieg miałeś wtedy, a jaki jest obecnie? Można wiedzieć gdzie robiłeś?

P405
Zapaleniec

Post autor: P405 » 8 sie 2016, o 16:43

Przebieg 85 tys robiłem w Poznaniu Tunerforc.

Xperia Z3

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 24 paź 2016, o 11:44

I znów długo mnie nie było, a to urlop, a to pożyczyłem mamie samochód, a to praca itd. Codzienność po prostu nie pozwala na siedzenie na forum :)

Ale do rzeczy. Niedługo czas wymiany oleju i filtrów, a przy okazji usunięcie DPF oraz program w kreatorze.
Czy taki zestaw będzie ok? Dotychczas stosowałem 5w30, ale chyba 5w40 wydaje się bardziej chronić silnik?
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... etrza.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... oleju.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... aliwa.html
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... abiny.html
http://sklep.millersoils.pl/seria-energ ... 40-5l.html

Zamówiłem również akcesoria do mycia auta, w tym APC SG RedDevil oraz dressing do plastików, bardzo polecany na forach detailingowych. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno zdam relację. Powoli zaczynał łapać zajawkę na detailing i jeśli czas i fundusze pozwolą to mam zamiar zabrać się za regenerację felg, pranie podłogi, czyszczenie skór i glinkowanie oraz położenie powłoki na szyby. Pożyjemy zobaczymy :) pozdrawiam!

/

A więc tak :) auto oddane do serwisu ponieważ strasznie irytowało mnie szuranie paska, okazało się, że to pasek rozrządu. Był na tyle twardy, że nawet po zdjęciu podczas ruszania wydawał dźwięki. W związku z tym lecę od razu z całym rozrządem continental. Do tego idzie płukanka Millers, olej Millers 5w40 + filtry (krecht i mann).

Auto w poprzedni weekend odświeżyłem za pomocą APC ShinyGarage RedDevil oraz dressingu Meguairs. Efekt więcej niż zadowalający. Zapomniałem niestety zdjęć 50/50 :( Boje się jedynie, że teraz będę musiał używać tego przy każdym sprzątaniu bo inaczej zostaną jakieś plamy, ale to "wyjdzie w praniu" :)

Przy okazji polecam RedDevil jako środek do usuwania owadów oraz do czyszczenia felg. Bardzo mocny środek, ale dzięki różnym stężeniom praktycznie do wszystkiego :)

/

W sobotę zabrałem się za malowanie przedniego grilla, miały być same wąskie listw, ale poszło całość. Użyłem do tego gumy w sprayu od K2. Pracuje się z tym wyśmienicie, efekt przerósł moje oczekiwania, chociaż jeden zaciek mam do poprawy, ale to moja wina, za blisko przyłożyłem do grilla.
14813288_1221819201214488_305260650_o.jpg
Zastanawiam się nad pomalowaniem wszystkich chromów (ramki okien, relingi, tył pod szybą itd.). Ktoś może się spotkał z czymś takim? Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać na żywo.

W sobotę malowanie zacisków spreyem od K2 do zacisków - kolor żółty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kuba89
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0 T 4x4
Kod silnika: A20NHT
Miasto: Berlin

Post autor: kuba89 » 24 paź 2016, o 12:41

Nieee prosze Cie. Żółty na zaciski do tego auta nie moze byc... takie moje zdanie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wojtekmzks

Post autor: wojtekmzks » 24 paź 2016, o 13:21

Czemu? Właśnie wydawało mi się, że do tego koloru auta żółty to jedyny oprócz srebrnego jaki będzie pasować :D

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława

Post autor: Alex » 24 paź 2016, o 16:35

wojtekmzks pisze:Zastanawiam się nad pomalowaniem wszystkich chromów (ramki okien, relingi, tył pod szybą itd.). Ktoś może się spotkał z czymś takim? Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać na żywo.
Są Insignie, które nie mają chromów wokół szyb, wersja najuboższa. Poszukaj zdjęć to będziesz miał zobrazowanie. Jeśli chcesz "pozbyć" się wszystkich chromów, to proponuję również znaleźć całe klamki w kolorze nadwozia ;)
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Awatar użytkownika
kuba89
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0 T 4x4
Kod silnika: A20NHT
Miasto: Berlin

Post autor: kuba89 » 24 paź 2016, o 17:11

Masz ładne, duże kombi. Eleganckie auto a chcesz pomalować zaciski jak w Civik-u :))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”