--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Izydora

ODPOWIEDZ
Kopcio
Nowicjusz
Auto: Insignia FL
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Cieszyn
Otrzymał  piwo: 1 raz

Izydora

Post autor: Kopcio » 6 sie 2019, o 07:44

Hej,

Pod koniec maja 2019 zakupiłem swoją Izydorę . Rok 2014 2,0 CDTI 163km dobrze doposażona wersja cosmo. Przebieg 89k.

Jak na razie zrobiłem 5k km i jestem bardzo zadowolony. Auto wygodne, przyspiesza całkiem przyjemnie, dobrze wygłuszone.
Spalanie wg. komputera 6,2 w trybie mieszanym, wg tankowań ~6,8l/100km.

Auto cały czas serwisowane w ASO, ja dodałem od siebie kolejny przegląd + wymianę oleju/płynu hamulcowego również w ASO.

Auto wspaniale się sprawdza w rodzinie 2+2, na trzecią dorosłą osobę jest mało miejsca i najlepiej wypiąć foteliki z ISOFIX i je rozsunąć, ale na to nie ma innej opcji.

Co do problemów, to czasami sprzęgło jak by się ślizgało, ale to stało się 2-3 razy tylko na autostradzie (przyspieszanie z ~120) ogólnie sprzęgło łapie od góry i nie ślizga się podczas przyspieszania albo deptania z wysokiego biegu na niskich prędkościach.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 262 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: Izydora

Post autor: dokia » 6 sie 2019, o 08:03

Fotki, fotki....bez tego się tu nie da 🤗
Radio 357 :)

Awatar użytkownika
mnieteczek
Użytkownik
Auto: PEUGEOT 508 GT
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2019
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Postawił piwo: 5 razy
Otrzymał  piwo: 21 razy

Re: Izydora

Post autor: mnieteczek » 6 sie 2019, o 09:18

Kopcio pisze:
6 sie 2019, o 07:44
Co do problemów, to czasami sprzęgło jak by się ślizgało, ale to stało się 2-3 razy tylko na autostradzie (przyspieszanie z ~120) ogólnie sprzęgło łapie od góry i nie ślizga się podczas przyspieszania albo deptania z wysokiego biegu na niskich prędkościach.
To nie ślizganie sprzęgła ,po prostu w tym czasie akurat wypalał ci się DPF ,w takiej sytuacji przy ostrym przyspieszaniu masz max.3000 obrotów i jest takie wrażenie jak piszesz. ;)

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”