Hej,
Pod koniec maja 2019 zakupiłem swoją Izydorę . Rok 2014 2,0 CDTI 163km dobrze doposażona wersja cosmo. Przebieg 89k.
Jak na razie zrobiłem 5k km i jestem bardzo zadowolony. Auto wygodne, przyspiesza całkiem przyjemnie, dobrze wygłuszone.
Spalanie wg. komputera 6,2 w trybie mieszanym, wg tankowań ~6,8l/100km.
Auto cały czas serwisowane w ASO, ja dodałem od siebie kolejny przegląd + wymianę oleju/płynu hamulcowego również w ASO.
Auto wspaniale się sprawdza w rodzinie 2+2, na trzecią dorosłą osobę jest mało miejsca i najlepiej wypiąć foteliki z ISOFIX i je rozsunąć, ale na to nie ma innej opcji.
Co do problemów, to czasami sprzęgło jak by się ślizgało, ale to stało się 2-3 razy tylko na autostradzie (przyspieszanie z ~120) ogólnie sprzęgło łapie od góry i nie ślizga się podczas przyspieszania albo deptania z wysokiego biegu na niskich prędkościach.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuIzydora
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Re: Izydora
To nie ślizganie sprzęgła ,po prostu w tym czasie akurat wypalał ci się DPF ,w takiej sytuacji przy ostrym przyspieszaniu masz max.3000 obrotów i jest takie wrażenie jak piszesz.