Hej
Czy wie ktoś moze czy w tym elem2ncie na filmie moze wewnatrz byc luźny jakby wkład / rurka plastikowa z dziurkami - chyba od z awirowan powietrza po turbinie? Mi sie wydaje ze nie ma prawa tam hyc nic luźnego ani wydawać takich stuków. Podczas jazdy tez słuchać w kabinie grzechotanie z komory silnika - obstawiam ze to przez to.
Link do filmu poniżej. Dziekiluje za pomoc.
https://youtube.com/shorts/EQkBotu8SB4?feature=share
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Rezonator w dolocie F20dvh ale moze inne cdti tez
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2021
- Miasto: Poznań
- nika84-24
- Użytkownik
- Auto: insignia sports tour
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Emmerich DE/ Knurów PL
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Rezonator w dolocie F20dvh ale moze inne cdti tez
No i pięknie ! Dziekuje .
Mam nadzieje ze to rozwiąże problem terkotania/grzechotania podczas jazdy najczęściej od 3ciego viegu w górę jest słyszalne. Nie pytaj ile sie z tym juz wku...wiam.
Rok i okolo 20tys km... sprawdzałem wtryski mini ze wg kompa byly ok. Wymibilem odrazu kp usczelek pod nimi +oringi + nowe sruby i nowe łapy. Sprawdziłem stan łańcuchów+ nowa uszczelka pod dekiel, kilka razy oglądałem macałem caly silnik z góry z dołu, sprawdziłem dolot, wentylatory, juz bylem z myślałem ze to dpf jest uszkodzony i cos w nim luzno lata.... jedyne co to od pol roku zacal palić sporo wiecej przy nieco szybszej jeździe.. wcześniej kusialo to byc luźne w środku a potem zgrzew puścił i zaczęła byc nieszczelnosc na kolanku ale mimo jakoś wyrównywało cisnienie lub odchylka mieściła sie w widełkach. Ale mimo to średnie spalanie na poziomie 10-12 miasto spokojnie autostrada do 150. Jak leciałem pl-nl 180-210 to 1000km i prawie 2 baki prawie. Dzieki jeszcze raz. Cześć zamówiona przyjdzie jutro moze. Nawet mechanicy mówili po dzignostykach ze moze wtryski sa głośniejsze poprostu lub ten tym tak ma. Ze moze pompa vacu...
Mam nadzieje ze to rozwiąże problem terkotania/grzechotania podczas jazdy najczęściej od 3ciego viegu w górę jest słyszalne. Nie pytaj ile sie z tym juz wku...wiam.
Rok i okolo 20tys km... sprawdzałem wtryski mini ze wg kompa byly ok. Wymibilem odrazu kp usczelek pod nimi +oringi + nowe sruby i nowe łapy. Sprawdziłem stan łańcuchów+ nowa uszczelka pod dekiel, kilka razy oglądałem macałem caly silnik z góry z dołu, sprawdziłem dolot, wentylatory, juz bylem z myślałem ze to dpf jest uszkodzony i cos w nim luzno lata.... jedyne co to od pol roku zacal palić sporo wiecej przy nieco szybszej jeździe.. wcześniej kusialo to byc luźne w środku a potem zgrzew puścił i zaczęła byc nieszczelnosc na kolanku ale mimo jakoś wyrównywało cisnienie lub odchylka mieściła sie w widełkach. Ale mimo to średnie spalanie na poziomie 10-12 miasto spokojnie autostrada do 150. Jak leciałem pl-nl 180-210 to 1000km i prawie 2 baki prawie. Dzieki jeszcze raz. Cześć zamówiona przyjdzie jutro moze. Nawet mechanicy mówili po dzignostykach ze moze wtryski sa głośniejsze poprostu lub ten tym tak ma. Ze moze pompa vacu...
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2021
- Miasto: Poznań
Re: Rezonator w dolocie F20dvh ale moze inne cdti tez
Nie chcę martwić, ja po wymianie mam lekką poprawę. Lecz dalej walczę z głośną pracą