--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPrzesuń dźwignię biegów w położenie Park
-
rddrv3
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kraków
Re: Przesuń dźwignię biegów w położenie Park
Mam kilka pytań:
- mam problem jak w temacie (insignia A, nie mam żadnego komunikatu), ale póki co rozwiązywałem go wciskając przycisk na gałce od "zmiany biegów", niemniej jednak czasem to działa czasem nie - czy to rozwiązanie też to poprawi czy problem z gałką jest niezwiązany z tym? Jeżeli to inny problem to jak go rozwiązać?
- czy procedura demontażu zespołu sterowania skrzyni biegów jest skomplikowana? W opisie jest już wszystko wyjęte czy poradzi sobie z tym ktoś kto umie używać narzędzi i sporadycznie grzebie np. przy motocyklu?
- czy podczas całej tej procedury da się generalnie coś spieprzyć mocno czy raczej nie jest to skomplikowane?
- czy da się wybić sworzeń bez imadla?
- czy sworzeń jest jakoś blokowany, czy przy montażu trzeba go po prostu wsadzić tak jak był i będzie siedział?
- mam problem jak w temacie (insignia A, nie mam żadnego komunikatu), ale póki co rozwiązywałem go wciskając przycisk na gałce od "zmiany biegów", niemniej jednak czasem to działa czasem nie - czy to rozwiązanie też to poprawi czy problem z gałką jest niezwiązany z tym? Jeżeli to inny problem to jak go rozwiązać?
- czy procedura demontażu zespołu sterowania skrzyni biegów jest skomplikowana? W opisie jest już wszystko wyjęte czy poradzi sobie z tym ktoś kto umie używać narzędzi i sporadycznie grzebie np. przy motocyklu?
- czy podczas całej tej procedury da się generalnie coś spieprzyć mocno czy raczej nie jest to skomplikowane?
- czy da się wybić sworzeń bez imadla?
- czy sworzeń jest jakoś blokowany, czy przy montażu trzeba go po prostu wsadzić tak jak był i będzie siedział?
-
dedevil
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Włocławek
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Przesuń dźwignię biegów w położenie Park
Też przymierzam się do wymiany mikroprzełącznika. Coraz częściej pojawia mi się ten błąd. Zastanawiam się czy nie prościej by było wyciąć kawałek obudowy selektora od góry w okolicach tego stycznika i go wyciągnąć? Wie ktoś z Was jak wygląda ta obudowa od góry? Czy niczego się nie przetnie? Zastanawiam się czy nie kupić takiego używanego selektora do celów "badawczych". Pozdrawiam