- Wibracje przy przyśpieszaniu insignia 2.0 cdti 160km 2010/2011 120tys. km manual. po prostu dodawanie gazu, głównie biegi 3 wzwyż, od 1800obr wyczuwalne wibracje na całej budzie z przodu. Opieram zwykle nogą o konsolę centralną i tam najwięcej było czuć, ale ogólnie wszystko chodziło i pasażerowie też wyczuwali problem. Na kierownicy czy gałce biegów nic się nie działo. Mocniejsze wibracje przy jeździe pod górę, na zakopiance było czuć jak bym miał jajo zamiast jednego koła. Czasem przestawało prawie całkiem ale po paru km znów wracało.
- Problem ciężki do zdiagnozowania, zero luzów czy dźwięków wskazujących na kończącą się półoś, w serwisie chłopaki ściągali mi półośki i sprawdzali - były proste, ale po poczytaniu kilku wątków na forach, a głównie tego, oraz uzbieraniu sobie kaski na wkurzające ale nie krytyczne problemy w mojej isi zdecydowałem się zlecić wymianę lewej półosi ze wzg. na to że większości użytkowników właśnie lewa padała. Jest ona jednoczęściowa (prawa dwu częściowa).
- Koszt półosi 570zł + montaż w zaprzyjaźnionym serwisie 79zł. Chłopaki musieli ze 2 razy odsyłać bo przysyłali nie takie jak trzeba, ostatecznie na f-rze model to OP-8-220-MT
Jak na razie jestem szczęśliwy bo wydaje się że problem rozwiązany w sumie niewielkim kosztem, ale może to chwilowy efekt (dokręcone śruby itp